Z oryginalną broadwayowską obsadą... Ech, marzy mi się :)))
Czytałam na Wikipedii, że w Polsce premiera ma odbyć się w październiku 2010 r. w Teatrze Capitol :) Ciekawe, czy to prawda.
Och, wikipedia mówi, że to teatr wrocławski! :( Mnie by teraz o wiele bardziej odpowiadało coś warszawskiego... Buffo albo Roma! Ale warto czekać na cokolwiek :)
Szczerze mówiąc nie chciałabym zobaczyć SA ani w Buffo, ani w Romie :) Poza tym na chwilę obecną bardziej prawdopodobne wydaje się, że Spring zostanie wystawiony w Chorzowie, niż we Wrocławiu, ale i to nie jest sprawdzona wiadomość. Zdaje się, że na ten spektakl w Polsce trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
Film trochę ciężko mi sobie wyobrazić, nie wiem jak miałaby wyglądać chociażby repryza Mamy czy Touch me na ekranie. I osobiście wolałabym, żeby w obsadzie znalazło się też parę osób np. z Tour Castu :) Zresztą grunt, żeby tam nie wcisnęli jakiegoś Efrona.
Mnie też się marzy oryginalna obsada. Uwielbiam parę głównych aktorów ;) Ale czy ten film w ogóle powstanie czy na razie jest to projekt widmo?
Chyba coś jest na rzeczy z tym projektem, ale na razie wiadomo mniej niż więcej... Ja głównie posiłkuję się forum imdb i piszą tam, że prawie na pewno nikogo z broadwayowskiej obsady nie będzie. W sumie to coraz bardziej sceptycznie w takim razie podchodzę do całej sprawy, bo bez Lei i Jonathana nie widzę zabawy :>
obsada WesEnd'owska tez jest super. nie wiecie może, czy gdzieś można zdobyć nagranie Londyńskiej wersji właśnie?
Broadway'owskie można zobaczyć na yt w całkiem znośnej (jestem optymistką :P) kopii :P
Nie potrafię sobie wyobrazić SA po polsku, zabiłabym za możliwość zobaczenia musicalu w oryginale :)
Nie musisz sobie wyobrażać, możesz się przekonać na żywo - 29.04 premiera w Teatrze Rozrywki w Chorzowie.
Wczoraj byłam w Chorzowie na polskim Przebudzeniu wiosny. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Było GENIALNE!!! Przymierzam się do kolejnego najazdu na Teatr Rozrywki :D Są pewne zmiany w porównaniu do wersji broadwayowskiej, ale ta polska też ma 'to coś' ;) Obsada jest młoda, bardzo sympatyczna, świeża. I tłumaczone libretto jest sensowne. Zazwyczaj przekłady są gorzej niż kiepskie, jednak tutaj autorzy na prawdę się postarali. Język jest dzisiejszy i przystępny.
Polecam ;)