Stań przy mnie

Stand by Me
1986
7,6 36 tys. ocen
7,6 10 1 35936
7,7 32 krytyków
Stań przy mnie
powrót do forum filmu Stań przy mnie

Gdy byłem młody zawsze marzyłem o takiej przygodzie jaką zaznali chłopaki. Mam 15lat i 356dni-jestem już stary i mnie to już nigdy nie spotka. W moim życiu Przyjaźń pomimo cholernie skomplikowanej sytuacji jest na pierwszym miejscu, a oglądając taki film widzę jaką ta Przyjaźń ma moc. Dbajmy o tych naszych najbliższych, aby zawsze byli, aby zawsze przychodzili i zostawali, a nie odchodzili i przemijali. Filmowi daję 9.7/10, bo końcówka przebiła wszelkie moje oczekiwania. Świetne było również przedstawienie niechęci do Gordiego jego ojca. Smutne było natomiast przedstawienie grupkowania w (myślałem najpierw cudownie zgranej) paczce. Myślę, że Gordie nie stracił całkowicie swojego brata, bo jego funkcję po części pełnił Chris to było piękne. Zaś rozweselajace w tym filmie było oglądanie słodkiego grubaska heh... A 3/4 mojej oceny składa się z przedstawienia słabości chłopców. Każdy miał okazję 'wypowiedzenia' co go boli, co go dręczy. 9.7/10.

Nemesten

Ja będąc w ich wieku nie miałem takiej możliwości... Kocham takie filmy bo oglądając je mogę poczuć się tak jak oni.... Obejrzałem dziś po raz pierwszy ten film i jest on jednym z niewielu na których się po prostu poryczałem... Masakra :( Jak ktoś zna więcej takich filmów to poproszę. Film dla mnie 9.9 bo wydaje mi się że nie ma filmu na całe 10.
<3

użytkownik usunięty
Adryan94

większość filmów z tamtych lat gdzie w opisie widnieje - przyjaciele - jest mniej więcej taka
to magia "starego" kina, które nie wróci, w tedy były jakieś wartości