PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30808}
7,9 35 tys. ocen
7,9 10 1 34568
8,9 49 krytyków
Stalker
powrót do forum filmu Stalker
użytkownik usunięty
DziurawaMarysia

Nie, najlepszy

czemu nie najlepszy? to może chociaż jeden z najlepszych..

ocenił(a) film na 9
DziurawaMarysia

Tam jest przecinek.

Kamileki

to była ironia z mojej strony

ocenił(a) film na 9
DziurawaMarysia

Dziwna jakaś.

Kamileki

chciałem argumentację

ocenił(a) film na 8
DziurawaMarysia

Nieprawda.

ocenił(a) film na 6
DziurawaMarysia

nie wiem kto ci takich bzdur naopowiadał. Najlepsze filmu wszech czasów to np: Obywatel Kane, Vertigo, Reguły gry, Tokyo Story...

ApolloCreed_

nom nikt nie musiał takich bzdur opowiadać, film wymieniany jest jednym tchem obok Siódmej pieczęci, Furmana Śmierci i Anioła Zagłady.

ocenił(a) film na 6
DziurawaMarysia

"obok Siódmej pieczęci, Furmana Śmierci i Anioła Zagłady."
To nie jest grono najlepszych filmów w historii. Dla mnie są przereklamowane i oceniam je kolejno na 4,4,7

ApolloCreed_

jasne każdy ma prawo do własnej opinii, ale trzeba też szanować zdanie ogółu a te filmu uchodzą za arcydzieła i jedne z najlepszych w historii to że nie są tak popularne jak Zielona Mila, Donnie Darko czy Efekt motyla nie znaczy że są złe, wręcz przeciwnie.

Lubię ambitne kino z Europy, a propo tych co wymieniłem. Siódma pieczeć jest świetna głęboko osadzona w realiach średniowiecza z doskonałą kreacją pana śmierci, Anioł Zagłady zbyt "bunuelowski" jak dla mnie ale pomysł i końcowa myśl, bardzo trafna. Furmana śmierci jeszcze nie widziałem, jest podobno lepsze od Siódmej...

te filmy nie są łatwiejsze w odbiorze które ty wolisz (T2, Die Hard, Rocky) również lubię te filmy, ale mają zupełnie inną wymowę filmową.

użytkownik usunięty
DziurawaMarysia

Stalker to niekwestionowane arcydzieło. Najważniejszy film w dorobku Tarkowskiego. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
DziurawaMarysia

prawda ;)