Starship Troopers: Inwazja

Starship Troopers: Invasion
2012
6,3 3,3 tys. ocen
6,3 10 1 3264
Starship Troopers: Inwazja
powrót do forum filmu Starship Troopers: Inwazja

Zna ktoś podobne może podobne filmy właśnie do starship trooper inwazja, czy resident evil-degeneracja. Chodzi mi konkretnie o pełnometrażowe animacje w mrocznych klimatach(bazujące na trójwymiarowej grafice jak ww. tytuły). Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

ocenił(a) film na 6
dzl_1992

Final Fantasy: Wojna dusz. Jest też inna część Final Fantasy VII: The Advent Children ale tej jeszcze nie oglądałem więc nie wiem czy się zalicza do mrocznych klimatów.

adamus47

Tak, oba widziałem. Całkiem fajnę z resztą.

ocenił(a) film na 6
dzl_1992

Podejrzewam, że oglądałeś - i część z nich nie jest mroczna - ale proszę:
Appleseed, Dead Space (grafika bardziej klasyczna), Titan AE, 9, Dantes Inferno, Beowulf, Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów, Legendy Sowiego Królestwa

Cypisek_syn_rumcajsa

Z wymienionych przez Ciebie widziałem "Appleseed" i "Beowulf'a", z pozostałymi chętnie się zapoznam.
Dzięki.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
dzl_1992

obowiązkowo polecam
Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

greenmind

Też obaczę. Dzięki.

ocenił(a) film na 7
dzl_1992

KONIECZNIE Applesead (nowe). Ni jest to typowe CGI, bo stylizowane na kreskówkę ale grafika jest fantastyczna. A fabuła i kreacja świata wprost rewelacyjna. Zresztą, Invasion zrobili ci sami ludzi co Applesead.

ocenił(a) film na 7
dzl_1992

Jest jeszcze TEKKEN: Blood Vengeance - niezbyt mroczne ale grafika w stylu wymienionych tytułów; oglądałem kiedyś zbiór filmów z Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII a całkiem niedawno Dragon Age: Blood Mage no Seisen - połączenie grafiki i kreski

Marfy

Zobaczę wszystkie, ale trochę się ich już nazbierało :)

ocenił(a) film na 6
dzl_1992

polecam berserk - golden age, metropia, animatrix, 8 odcinkowe halo legends (odcinki robione w roznym stylu). 2 czesc Appleseeda (Ex machina) i 2 czesci deadspace :)

ocenił(a) film na 6
dzl_1992

Resident Evil: Degeneracja i Resident Evil: Damnation

ocenił(a) film na 6
dzl_1992

ja jeszcze powiem tak, jak wam się podobało, to polecam "Roughnecks: The Starship Troopers Chronicles" czyli ten stary serial animowany. Wygląda paskudnie, początkowo jest żenujący, ale ma kilka fajnych motywów i ładnie się rozkręca. Szkoda, że tak ciężko go zdobyć.

użytkownik usunięty
dzl_1992

Dead Space obie części - i nie sugeruj się oceną.