Stary człowiek i morze

The Old Man and the Sea
1990
6,0 4,0 tys. ocen
6,0 10 1 4004
6,5 2 krytyków
Stary człowiek i morze
powrót do forum filmu Stary człowiek i morze

Niedawno skończyłam książkę i przyznam, że nawet mi się spodobała. Oczywiście historia bardziej wciąga poznana 'z papieru' niż z ekranu, ale film nie był znowu AŻ TAK straszny. Były nudne sceny na których zamykały mi się oczy, ale same postaci starego i chłopca wypadły świetnie. Nie można się tutaj spodziewać nie wiadomo jakich efektów typu Matrix (film ma swoje lata), poza tym ocena zależy również od upodobań. Sporo ludzi nie widzi w łowieniu ryb nic ciekawego i - między innymi - tu jest pies pogrzebany ;)

użytkownik usunięty
shadow70

Sporo ludzi nie widzi nic ciekawego w czytaniu ksiazek...

shadow70

Ryb nie łowi się na trzeźwo ;)

ocenił(a) film na 5
shadow70

Książka była fantastyczna, a film moim zdaniem jest zbyt wierną próbą jej odwzorowania (nie spodziewałam się że kiedyś to powiem). Niektóre rzeczy lepiej wygladają na papierze niż brzmią w filmie. Akcja jest zdecydowanie zbyt rozwlekła, niektóre szczegóły mogłyby zostać pominięte. Postacie Santiago i chłopca kreowane świetnie, ale ten film po prostu ciężko się ogląda. "Nie wciąga" że tak powiem :)
Polecam - dla osób które nie maja ochoty czytac książki. Dużo powie im ten film. Dla mnie momentami nudny.