6,0 25 tys. ocen
6,0 10 1 24570
4,0 6 krytyków
Stay Alive
powrót do forum filmu Stay Alive

8/10

ocenił(a) film na 8

Film dobrze zagrany i świetnie zrealizowany. nie wiem dlaczego tak nisko, go oceniliscie. thriller (trudno ten film nazwac horrorem) nie ma się "podobać" czy dawać do myślenia...ma trzymac w napieciu, zaskakiwac. w moim odczuciu wszystko zostało spelnione. powinni go ludzie jednak obejrzec, po to, zeby sami sie przekonac;p czy film jest bardzo dobry czy nieporozumieniem. to jest moje zdanie;p i nie działaja na mnie zdania typu bo sue nie znasz czy inne takie dziwne stwierdzenia;p

ocenił(a) film na 1
LaraNotsil

dobrze zagrany i świetnie zrealizowany?buhahahahaha akurat to dwie największe bolączki tego filmu.Aktorstwo na poziomie przedstawienia szkolnego,realizacja-ten film jest nudny jak flaki z olejem i jeśli ciebie zaskakiwał i trzymał w napięciu to masz małe wymagania.

ocenił(a) film na 8
Green_4

no wiesz skoro mamy się tak obrazać to może z innej beczki, nie wiem dlaczego tak mało dobrych filmów jest otaczane poprzez taki chłam u Ciebie w ulubionych.... o gustach sie nie dyskutuje wiec nie pisz o moich wymaganiach.

ocenił(a) film na 1
LaraNotsil

a co tam jest w/g ciebie chłamem? :),bo ja do twoich ulubionych nawet nie zaglądałem.

ocenił(a) film na 8
Green_4

napisałam o gustach sie nie dyskutuje...dla ciebie i wielu innych filmy dobre lub bardzo dobre dla mnie i wielu innych kiepskie. ale fakt, ze uwazam film za dobry nie ozacza, ze mam małe wymagania. znajdź mi podobne filmy, obejrze je i moze wtedy przekonam sie ze faktycznie ten film jest beznadziejny.

ocenił(a) film na 1
LaraNotsil

ten film jak na horror jest poprostu słaby,jeżeli cibie nie interesuje ten gatunek to może Ci się spodobać i to oznacza że masz małe wymagania. A jeżeli chcesz dobry horror to Egzorcysta(1973) będzie odpowiedni :)

ocenił(a) film na 8
Green_4

co do horrorów mam OGROMNIASTE wymagania;p Poważnie!!!!;D oglądalam egzorcysce to klasyk... to perełka ;p nie chce tu urazić dziewczyn (jeżeli jakiekolwiek odwiedza ten komentarz bo sa wyjątki potwierdzajace regule) jestem dziewczynka więc wiekszość horrorów (biorąc horror za rodzaj filmów to ten rodzaj dziele na gatunki rzeźnia i coś co mogę obejrzeć) rzeźni oglądam mając wzrok wlepiony gdzieś w sciane, okno...no na pewno nie na monitor czy telewizor. Dlatego dla mnie powtarzam dla mnie dobry horror to film, który mnie przeraża, po którym "boje się zasnac" ewentualnie ciesze się ze np nie mieszkam nad jeziorem czy nie mam mlecznych zębów;p. dla mnie horror ma wywołać lęk, niepokój a nie obrzydzenie. ja wiem zaraz mi napiszesz, że w takim razie podobają Ci sie thrillery a nie horrory (właśnie przyszło mi to do głowy, wiec zerknełam do wikipedi, bo jak by ie okazało, ze tak jest to poprostu przyznałabym Ci racje;p ze mam małe wymagania bo nie lubie horrorów;p). na mądrej stronie napisali

"Różnica między horrorem a thrillerem polega na tym, że w thrillerze zagrożenie ma charakter realny (np. przestępca, epidemia)"

dlqatego mam duze wymagania co do tego gatunku, a dlaczego mi sie spodobał też film i uważam go za dobry? bo jabkby wyszła taka gra uwierz mi napewno bym w nią nie zagrała;p film nie jest najwyższych lotów, nie krzyczałam na tym filmie, nie podskoczyłam ale był na tyle dobry, zeby zostawic u mnie slad ze nie zagram w ta gre;p a po drugie jak dla mnie film nowatorski nie widziałam innego horroru, gdzie akcja dzieje sie dzieki...grze;p

ocenił(a) film na 1
LaraNotsil

zgodzę się że pomysł był fajny ale jak dla mnie wykonanie tego pomysłu przerosło twórców i aktorów,zresztą w ciągu ostatnich kilku lat powstało sporo horrorów,thrillerów ale nie specjalnie dobrych.Być może te filmy które ja lubie ty nazywasz chłamem,lub poprostu ich nie oglądałaś jak np. Phantasm który jakiś kretyn w Polsce przetłumaczył na Mordercze Kuleczki i prawdę mówiąc nie mam pojęcia z jakiego powodu.Christine,Thing i Prince Of Darkness to filmy Carpentera jak dla mnie mistrza horroru.
Poza tym nie jesstem zwolennikiem thrillerów typu hostel,teksańska masakra..,piła czy wzgórze krwawych oczu...na mnie te filmy nie działają chyba że chodzi o odruch wymiotny.

ocenił(a) film na 8
Green_4

hostel,teksańska masakra..,piła czy wzgórze krwawych oczu...to nie filmy to pomyłki filmowe;p i tak jak pisałam wcześniej nie lubię rzeźni;p więc moamy jedną wspólną cechę jakiej nie lubimy w filmach;p dzieki za wypowiedzi miło, ze ktoś kulurlny odpowiada a nie wyzywa;p

ocenił(a) film na 2
LaraNotsil

film byl kiepski wg mnie, schematyczny i przewidywalny. ten film ewidentnie uderza w klimat horroru. polecam horrory z dalekiego wschodu.

ocenił(a) film na 8
jakotako

co do filmów azjatyckich..... mam dość już łażących dziewcząt po scianie, telefonów, które mają dla mnie wiadomość, lejacej się hektolitrami wody i odgłosów rodem mojego kota kiedy widzi muche za oknem i złości się, ze nie moze jej złapac;p dlatego byłam miło zaskoczona filmem Infekcja;p miła odmiana;p

ocenił(a) film na 2
LaraNotsil

fakt, troche za bardzo w jeden ton uderzyli (np. film pt. Peruka, tam to juz wlosy w glownej roli chyba sa obsadzone)
ale tak na dobra sprawe to tylko te skomercjalizowane horrory sa takie monotematyczne, jest wiele dobrych o innej tematyce.
mimo wszystko jednak filmy takie jak Ring czy Klatwa sa genialne i wrecz klasyczne w swoim gatunku.