PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=436696}

Step Up 2

Step Up 2: The Streets
2008
6,8 125 tys. ocen
6,8 10 1 124575
4,5 13 krytyków
Step Up 2
powrót do forum filmu Step Up 2

7,5/10

ocenił(a) film na 5

Po wizycie w kinie miałem mieszane uczucia, jak ocenić film- czy ze względu na lichy scenariusz, będący prawie kopią tego z części pierwszej czy na wielką frajdę, jaką to niewątpliwie sprawiło mi patrzenie na świetne sceny tańca. Rzeczywiście, tańca w "dwójce" jest więcej niz w części pierwszej, fabuły trochę mniej, co jednak wyszło filmowi na dobre- obie części oceniam podobnie.Brawa dla choreografów, którzy w Step Up 2 włożyli masę roboty- żaden układ nie jest do siebie podobny, w filmie pojawia się zresztą wiele przeplatających się ze sobą stylów tańca. Aktorzy to głównie zawodowi tancerze, którzy spisali się bez zarzutu. Oczywiście nie doświadczymy tutaj wybitnej gry aktorskiej (swoją drogą scenarzyści nawet nie dali na to szans młodym aktorom), ale taniec w ich wykonaniu nam to wynagradza. Nie można zapomnieć o muzyce, utwory wykorzystane w filmu tworzą jeden z najlepszych soundtracków tego roku. Cieszyły mnie też nawiązania do części pierwszej (jak chociażby pojawienie się Tylera)- lubię, jak sequel ma coś wspólnego z częścią pierwszą, poza nazwą.
Moja ocena:7,5/10.

ocenił(a) film na 5
Wojzu1

Muszę przyznać, że w dużej mierze moja opinia o filmie jest podobna do twojej. Od początku wiedziałem, że jako wielki fan tańca, nie będę obiektywnie oceniał tego filmu. Zgodzę się co do fabuły, scenariusza i gry aktorskiej - gdyby tylko pod tym względem go oceniać , wypadł by on słabo. Ale to jest "Step Up 2" tu musiało być mnóstwo tańca, który jest na bardzo wysokim poziomie (dwie ostatnie choreografie z the streets były po prostu oszałamiające, choć ten deszcz... :/ na siłę). W końcu uznałem ze nie ma co pastwić się nad filmem - znajdą się tacy, którzy zrobią to za mnie ;) Ja daję 7/10.