PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=436696}

Step Up 2

Step Up 2: The Streets
2008
6,8 125 tys. ocen
6,8 10 1 124575
4,5 13 krytyków
Step Up 2
powrót do forum filmu Step Up 2

Każdy ma swoje zdanie i po co sie tu kłócić??
Ktos uważa ze Step up 2 to dno a inny sądzi ze to wyśmienity film.I jeden i drugi ma racje,bo to ich zdanie.
Jest takie genialne przysłowie:O gustach sie nie dyskutuje.Jest w tym wiele racji,więc dajcie sobie spokój

mejaczek

Popieram, choć uważam, że dyskutować można, ale jest to możliwe wtedy, gdy za Waszą opinią idą jakieś konstruktywne wnioski czy uwagi. "Film mi się (bardzo) nie podobał, ponieważ..." - a nie - "ten film to dno" i tyle. Uwaga, że ten film to dno, wiele czytelnikowi Waszych postów nie daje. To samo z opiniami pozytywnymi. Wiem, że wiele osób szuka w Waszych wypowiedziach m.in. czegoś, co pomoże im się zdecydować czy chcą dany film obejrzeć czy nie.
Ja np. wyszłam z kina zadowolona po Step Up 2. Podobało mi się i to nawet bardziej niż pierwsza część. Może dlatego, że było mniej słodko;) I bohaterka taka bardziej "z krwi i kości", bliższa memu sercu.
Na siłę twórcy chcieli ze sobą "połączyć" te dwie części - zgoda, fabuła dość mierna - zgoda, muzyka może dość jednorodna, ale to nigdy nie miał być film głęboki, z interesującą historią itp. To jest po prostu długi teledysk, film o tancerzach, w dużej mierze hip-hopowy (choć nie w 100%). Film dla osób, które kochają muzykę (w ogóle), lubią oglądać tańczących ludzi, poznawać nowe trendy w tańcu nowoczesnym, nowe układy, dla ludzi szukających inspiracji itp. Po całym tygodniu pracy Step Up 2 odprężył mnie i zaraził swoją pozytywną energią. I chyba o to chodzi.