PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=436696}

Step Up 2

Step Up 2: The Streets
2008
6,8 125 tys. ocen
6,8 10 1 124575
4,5 13 krytyków
Step Up 2
powrót do forum filmu Step Up 2

Witam. Widze pozytywy dla tego filmu. Zgadza sie, naleza mu sie. Wbrew ogolnie przyjetej zasadzie iz kontynuacje zazwyczaj sa slabsze niz pierwsze czesci, to ten film - step up 2 - wg mnie uzyskal miano filmu o wiele bardziej rozwinietego tanecznie niz jego poprzednia czesc. Czego mu nie brak? No oczywiscie, kultura tanca, hip-hop, ulice, underground wszystko to jest w tym filmie. Fabula prosta zrozumiala, bez przesadnych romansidel (poza dosyc przesadzona scena pocalunku konczaca film). Nawet sam zwiastun, ktory ukazal sie dosyc wczesnie w raz z zapowiedzia filmu na youtube wywolal ogolne zamieszanie. Mial powody. Jest fenomenalny. Postawmy sobie zatem pytanie po obejrzeniu filmu? Czy czegos nie brakuje? Czy czuc ten niedosyt? Wlasnie. Kto widzial zwiastun i zwrocil uwage na film moze spostrzec iz w filmie brakuje wiele, dosyc dobrych, scen jakie zwiastun nam zafundowal. Rozumiem, ze pewnie czepiam sie szczegolow, ale jako osoba interesujaca sie kinem nie spotkalem sie jeszcze z takim wybrykiem. Zwiastun genialny, a film dopelnienie. Na zakonczenie powiem tylko : film godny polecenia dla osob interesujacych sie tancem i ogolna tematyka tanca jak i muzyka (przewaznie czarna ;>) . Tylko nie ogladajcie zwiastunow :)

użytkownik usunięty
Konrad_24

to prawda mam ten film i cholera myślałam, że mam jakieś zwidy czy coś, bo zwiastun był zarąbisty a samemu filmowi brakowało kilku świetnych scen... jaki...(wstawcie sobie co chcecie)! chociaż nie jest żle...

ocenił(a) film na 10
Konrad_24

Film świetny ale też zastanawiałam się nad róznicami miedzy zwiastunem a pełną wersją.Myślałam nawet że coś chyba przespałam na wczorajszym nocnym maratonie;) Wiadomo, że zwiastuny to składanki ciekawszych momentow aby przyciągnąć widza, ale takiej róznicy się nie spodziewałam;) Nie było np. "oplułeś mnie",czy "to nie jest odpowiedni strój na zajęcia" jakie można było zobaczyć na zwiastunie...a szkoda:(

ocenił(a) film na 8
Celestial_2

Właśnie, ja byłam wczoraj na filmie i potem po powrocie jeszcze raz ogladalam zwiastun i zastanawialam sie czy cos nie przeoczylam podczas seansu. Chwilowe zaćmienie?
szkoda ze wycieli sceny

ocenił(a) film na 7
Konrad_24

Być może wyjdzie wersja UNCUT DVD i tam będą jakieś dodatkowe sceny, których w kinowej wersji nie ma.

użytkownik usunięty
slawekwch

no ja też... bo inaczej to film... nie bardzo... chodzi oczywiście o rozczarowanie, bo spodziewałam się tych scen, są bardzo dobre, nie wiem dlaczego z nich zrezygnowali...

ocenił(a) film na 10
slawekwch

Spodziewałam sie, że jednak może rozszerzony film znajdzie sie na dvd. Mam taką nadzieję, szkoda by było całkowite pominięcie tych scen

użytkownik usunięty
Celestial_2

Zgadzam się z wami w 100 %. Zwiastun był fenomenalny, a film, no właśnie, czegoś brakowało. Tak się zastanawiałam czy nie za dużo przypadkiem się naoglądałam tych wszystkich zapowiedzi, filmików, trailerów? Hehe xD Przyznaję jestem rozczarowana. W sumie nie tylko ja spodziewałam się czegoś więcej, a może zwyczajnie TEGO CZEGOŚ (czego zabrakło):P

ocenił(a) film na 8
Konrad_24

Ja mam wlasnie niedosyt co do tego filmu, dlatego bardziej ogolnie podobala mi sie jedynka.
Co do samego zwiastunu to przewaznie na tej raczej jest to zasadzie, ze zwiastuny robia swoje - sa wyczepiste, aby zachecic ludzi do pojscia do kina, o to chyba w tym chodzi. Szkoda, że wielokrotnie jestesmy zawiedzeni samym filmem... ;/

ocenił(a) film na 7
Konrad_24

Dokładnie. Obejrzałam film kilka razy tak jak zwiastun i ciągle mi coś nie pasowało. Myślałam że mam jakąś niekompletną wersję ale teraz już wszystko jasne tylko trochę mnie to rozczarowało, takie niedociągnięcia...

ocenił(a) film na 7
Konrad_24

Niektórych ujęć nie filmie a kilka jest, tyle, że z innej perspektywy. Kiedy Andie wypluwa gumę do żucia - w zwiastunie jest to plan daleki (36 sekunda), w filmie ujęcie z bliska (początek 31 minuty). Z kolei ujęcie ze zwiastunu, którym gość wiruje na głowie (01:26) to pierwsze ujęcie, które pojawia się na napisach końcowych.

pozdrawiam :)