PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603776}

Step Up 4 Revolution

Step Up Revolution
2012
7,0 58 tys. ocen
7,0 10 1 57846
5,2 6 krytyków
Step Up 4 Revolution
powrót do forum filmu Step Up 4 Revolution

Ocena 5.8 na Imdb. Typowa niska ocena dla tej serii ;(. Ale pewnie będzie większa.

ocenił(a) film na 1
damjano

Mam nadzieję, że będzie jeszcze niższa.

ocenił(a) film na 1
Mashala

też zywię taką nadzieję. plebejska profanacja kina.

husarz90

Żal mi was. Spadajcie stąd jak nie lubicie filmów tanecznych to po jaką cholere tu siedzicie i oceniacie ten film.

ocenił(a) film na 7
damjano

No zgadzam się - żenada... Myślę że to bardzo fajny film..

pitreekk

Noo wreszcie jakiś normalny komentarz

damjano

najlepsze by było nie reagować na takie komentarze , każdy ma inny gust i każdy ma prawo oglądać co innego i fascynować się czym innym ,a takie komentarze świadczą tylko o niedojrzałości i braku tolerancji

Tibn

Nie, takie komentarze świadczą o posiadaniu własnego zdania.

PythonPL

jak można mieć swoje zdanie (czyli swój gust ) na tema czegoś co się nie widziało ,nie czytało itp .
Jeżeli czegoś nie lubisz to raczej nie sięgasz po to nie oglądasz bo jest to wbrew logice
a takie komentarze są infantylne

Tibn

Infantylne to są twoje komentarze, pełne nadziei że wszyscy będą chwalić tą "profanację kina". Od tego są komentarze aby wyrażać swoje opinie. Z resztą skąd wiesz, że krytykujący nie widział tego filmu?

PythonPL

Ludzie uczą się mówić, a przecież najważniejsza jest wiedza, jak i kiedy milczeć.

Mashala

Jak ten film może mieć ocenę 'badzo dobry'....? Nie zozumcie mnie źle, ale moim zdaniem takim filmom można dać max 6 - 7 punktów. To kino do obejrznia 'na raz' - dla ładnych efektów i ciekawego tańca. Fabuła jest na dalszym planie... pozdrawiam.:)

ocenił(a) film na 8
damjano

Nie ma co się spinać. Są filmy, które oglądasz dla fabuły, gry aktorskiej czy ogólnego przekazu. I są tez filmy, które oglądasz dla czystej rozrywki i efektu wizualnego. I to jest właśnie taki film. Jeśli pójdziesz do kina chcąc zobaczyć ciekawą i oryginalną fabułę, dobrą grę aktorską, to raczej się zawiedziesz. Jednak jeśli pójdziesz nastawiony na rozrywkę i totalny fun, to na pewno będziesz zadowolony, bo nie ma co ukrywać, pod tym względem film robi wrażenie. Śmiałam się z "przekazu" praktycznie przez większą część gdzie nie było tańca, ale i tak jestem skłonna dać 8, bo film w pełni spełnił oczekiwania, które miałam względem niego.

boshqua

O to chodzi właśnie w takich filmach. A niektórzy z tego co widzę to krytykują nie wiem po co, trzeba być tępym żeby pójść na taki film dla dobrej albo nawet skomplikowanej fabuły albo gry aktorskiej

boshqua

Niektórzy tego nie rozumieją i wrzucają wszystko(filmy) do jednego worka ,a potem jęczą i przy okazji obrażają innych bo mają odmienne zdanie .

damjano

Jestem w szoku. Ocena 7.5... to jakiś wyrafinowany żart ?? Reżyserzy Step Up ładnie doją kasę z naiwnych dzieciaków. Nie chce obrażać nikogo, ale muszę to napisać. Step Up 1 - film świetny. Step Up 2 - średnio. Step Up -3,4,5,6,7,8,9... wbijcie sobie do głowy - ZDZIERANIE KASY Z BARANÓW! Zrozumcie, że te filmy się niczym nie różnią. Ciągle jest ta sama fabuła i te same schematy. Kręci się to wokół tańca i niczym się tak naprawdę nie różnie Step Up 2 od Step Up 8... wypuszczą kolejną wersję, gdzie wszystko będzie identyczne, tylko bohaterowie i miejsca "akcji" gdzie indziej. Smutne, że u nas tyle dzieci daje się nabierać, bo bez urazy, ale nikt powyżej 20 lat na takie coś by nie poszedł, chyba, że kręci z jakąś małolatą, która się jest mokra na widok faceta kręcącego się na głowie.

forzamilan1

Głupie gadanie aż mi się czytać nie chce

damjano

hahahahahahahahahahahaha - a to dasz radę przeczytać, czy dalej za ciężkie dla Ciebie.... ?

forzamilan1

Twój kretyński komentarz nie jest ciężki ale boję się, że oczy Sobie popsuje albo co gorsza zniże się do twojego poziomu

damjano

Dobra przeczytałem i zauważyłem, że Jesteś ślepy skoro wg. Cb te filmy się niczym nie różnią albo tylko bohaterowie i miejsce akcji. To nie jest film dla Ciebe nie rozumiesz, że chodzi w nim o taniec muzyke choreografie na najwyższym poziomie i klimat.

ocenił(a) film na 7
forzamilan1

Dokładnie, wszystko kręci się wokół tańca. Ja mam zajawkę na takie sprawy i film bardzo mi się podobał pod tym względem. Jestem świadom, że szkielet fabuły jakoś się zapętla w tych częściach. Mimo to w każdej części dzieje się coś innego. Panie "forzamilan1", widzę, że ostatnio blogujesz o horrorach. Więc skoro takie filmy Cię kręcą, to nadal wypowiadaj się o nich, dawaj recenzje. Tutaj też miałeś prawo się wypowiedzieć, ale nie toleruje tego jak ktoś nazywa widzów "dziećmi". Byłem na premierze i było wielu dorosłych ludzi. Tutaj się komentuje filmy, a nie ludzi którzy je oglądają.

ocenił(a) film na 8
forzamilan1

Ja bynajmniej dzieckiem nie jestem, a film mi się podobał i to nawet bardzo. Przecież oczywiste jest, że filmy tego rodzaju nie powalą ciekawą i oryginalną fabułą i wybitną grą aktorską, bo nie o to w nich chodzi. Wszystko skupia się wokół muzyki, tańca, choreografii, kostiumów i ogólnego efektu wizualnego. A te w Step Up 4 były na najwyższym poziomie, a zaprzeczając temu tylko się ośmieszysz. Oczywiście, że reżyserzy zdzierają kasę. Tak samo jak i w przypadku innych, tych ambitnych też, filmów. Przecież produkcja nie wchodzi do kina po to żeby sobie go puszczać tylko po to, żeby zarabiał pieniądze i to nie jest nic nowego., więc nie wiem skąd Twoje zbulwersowanie tym faktem. Widzisz, Ty gustujesz w horrorach,a ja ich osobiście nie lubię, ale fakt, że ich nie lubię nie oznacza, że mam zostawiać niepochlebne komentarze pod każdym horrorem i ubliżać tym, którzy lubią ten rodzaj kina. Nie lubię, nie oglądam. Proste. A nawet jeśli zdarzy mi się obejrzeć, to wystawiam ocenę, taką jaką uważam, ewentualnie pisze komentarz, że niestety nie podobało mi się, bo coś tam, a nie pisze cały wywód na temat tego jak ktoś może być tak głupi i żałosny, że ten film mu się podobał i śmiał wystawić mu dobra ocenę

boshqua

Tu nie chodzi o to, że mi się nie podoba film o tańcu, tylko o to, że to jest 4 część dosłownie o tym samym!!!!!!! Taka sama fabuła, taki sam scenariusz tylko inni aktorzy i miejsce akcji.. jak przeczytałem opis filmu to mnie powalił, bo reżyserzy wiedzą, że z ludzi można zdzierać kasę jak popadnie, nakręcą 100 części dosłownie o tym samym i będą mieli zyski, bo wiedzą jacy ludzie są pop...naiwni.

ocenił(a) film na 7
forzamilan1

I znowu ubliżasz. Niech będzie nawet tych 100 części, taniec będzie inny, muzyka będzie inna, aktorzy i miejsce, a ja zadowolony z tego wszystkiego. Piszesz te komentarze jakbyś chciał narzucić ludziom to co mają oglądać. Z resztą oglądając 3 poprzednie części człowiek mógł dojść do tego wniosku, że jest to samo i mógł zadecydować czy pójdzie czy nie.

ocenił(a) film na 8
forzamilan1

To normalne, że skoro ludzie chcą coś oglądać, to reżyserzy bd z tego korzystać i będą powstawać kolejne części, żeby wycisnąć z tematu najwięcej jak się da. Nawet jeśli jest jeden schemat i filmy na pozór się niczym nie różnią. Ja ogólnie nie wrzuciłam do jednego worka np Step Up 3, który mi najmniej się podobał, z 4, bo jak dla mnie raczej nie da się porównać bitew tanecznych poszczególnych ekip czy tam domów, gdzie największym atutem są światełka na ubraniach i flashmobów (performance w galerii czy ten w biurowcu przykładowo), które jakby nie było miały jakiś tam przekaz i treść.