Stone

2010
5,9 21 tys. ocen
5,9 10 1 21166
5,0 5   krytyków
Stone
powrót do forum filmu Stone

ocenił(a) film na 8

Żal mi dzieci które głosują zaniżając ocenę, poprzez kompletne niezrozumienie filmu. Zapewne Zmierzch i Spider Man są dla nich łatwiejsze w odbiorze - tylko zadam pytanie: po jakiego chu.. po obejrzeniu filmu którego nie rozumiesz, wchodzisz na filmweb i go oceniasz?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
basster

Biorąc pod uwagę jak odpowiedziałeś na komentarz przedmówcy, mogę ze spokojem serca napisać:

Jesteś dzieciakiem. Wróć do tego filmu jak dorośniesz.

ocenił(a) film na 3

Biorąc pod uwagę jak odpowiedziałeś na komentarz przedmówcy, mogę ze spokojem serca napisać:

Jesteś ignorantem. Wróć do oceniania filmów jak nabierzesz większej wiedzy na temat porządnego kina.

PS. jeżeli robienie na siłę z BARDZO przeciętnego filmu arcydzieła i szukanie w nim wątków "trudnych do odbioru" ma świadczyć o dojrzałości, to... szkoda słów

basster

odpowiem w twoim stylu
witam,
jesteś śmieciem

pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
moti

zaproś mnie na swoje 12 urodziny

użytkownik usunięty
basster

Twój personalny atak na usera jaycutler to przykład biedy umysłowej i zerowego poziomu kultury.

Nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3

mój personalny atak na jakiegos tam usera, byl wynikiem nudnego zartu i tego, ze przeciwienstwie do was nie przywiązuję uwagi do epitetów rzucanych na forum. co nie zmienia faktu że film jest słaby, a wypowiedź "Żal mi dzieci które głosują zaniżając ocenę, poprzez kompletne niezrozumienie filmu" rzeczywiście świadczy o zawyżonym poziomie biedy umysłowej, ot co

basster

a w którym fragmencie autor postu dał do zrozumienia, że uważa ten film za arcydzieło?
Niedość że nie potrafi pisać, to jeszcze czytać.

ocenił(a) film na 3
volt_84

wielki szacunek za umiejętność czytania, panie i panowie! złóżmy ukłony

basster

Po prostu "znaFcy" kina na filmweb nie mogą się pogodzić, że De 'Niro też gra w shitach...

ocenił(a) film na 3
LeoMessi86

jak już wyżej wspomniałam o swoim nudnawym żarcie, dodam jeszcze, że LeoMessi86 ma poniekąd rację, lecz nie należy też zapominać ze i kino się zmienilo. aktorzy są skazani na "szity współczesności", które notabene dzielą lata świetlne od filmów pokroju taksówkarza, czy wściekłego byka...

jaycutler

filmweb schodzi na psy,same teletubisie i inne pokemony tu grasuja.zostala tylko garstka pozadnych ludzi znajacych sie na kinie,nikt sie juz nie sugeruje komentazami bo udzielaja je dzieciaki z maslanego pokolenia

ocenił(a) film na 3
pawello1

skoro nawiązujesz do "garstki porządnych ludzi" którzy nie sugerują cię głupawymi komentarzami, zapominasz o bardzo istotnym fakcie: nikogo też by nie sprowokował mój głupawy żart :)

ocenił(a) film na 7
basster

ehh Ty, Ty, Ty... przebiegły lisie;)

jaycutler

Dodam tylko, że na IMDB ten film ma jeszcze niższą ocenę...

ocenił(a) film na 5
jaycutler

Poproszę o wyjaśnienie ogólnego zamysłu reżysera co ten film miał przedstawiać. Chciałbym choć troszkę zrozumieć głębsze przesłanie, o ile jest oczywiście:)

ocenił(a) film na 3
adams07

z bólem serca, muszę cię rozczarować - głębszego sensu brak. chyba że jak założyciel tematu staniesz na rzęsach żeby znaleźć "głębsze przesłanie". w razie ataku wielkich znaFców kina podkreślam że to tylko moja opinia

adams07

ten film miał przedstawiać psutkę moralną - made in BIG FANTASTIC U S A... i tylko tyle a może aż tyle, a tak poza tym to poluzujcie w tyłkach wentyle :)

glupinick1

pustkę

ocenił(a) film na 3
glupinick1

nawet nie masz pojęcia

basster

o czym nie mam pojęcia... to mi napisz głebszy sens tego fimu, bo ja widziałem w nim historię socjopaty jego kobiety też socjopatki i manipulantki i bogobojnego psychologa sądowego który dał się obojgu wydymać i na końcu się okazało że wcale taki święty nie jest, dobra moze film ma jakieś tam przesłanie na upartego można się doszukać, ale ogólnie jest to film o pustce, socjopata zapełnił pustkę wiarą, bogobojny psycholog stracił wiarę a kobieta manipulantka została taką jaka jest, no co więcej ? Jakie przesłanie? tak abstrachując od tematu, to może młody niedoświadczony psycholog dałby się tak wydymać parze socjopatów ale taki stary wyga tak łatwo ??? nieprawdopodobne... a jak chciałby juz tak bardzo zakisić ogóra bo poczuł się staro to mógł sobie za kasę w jakimś burdelu...

ocenił(a) film na 3
glupinick1

"nawet nie masz pojęcia" tyczyło się "a tak poza tym to poluzujcie w tyłkach wentyle :)"
swoją drogą, właśnie ja nie widzę w tym filmie nic, żadnego głębokiego przesłania, i o tym mowa od początku żenującej wypowiedzi niejakiego jaycutler który widzi złote wiórki w gównie

basster

napisałem to co ja widziałem na ekranie i jak to odebrałem, jeśli ktoś doszukał się w tym filmie czegoś głebszego to prosił bym by mnie oświecił, sorrka za niechlujny styl wypowiedzi ale jestem na kacu, mam nadzieje że ktoś mnie tu oświeci i spojrzę na ten film inaczej

użytkownik usunięty
glupinick1

Jak dla mnie masz 100% racji. Też nie znalazłem w tym filmie nic ponad to co powiedziałeś, a i to nie jest za bardzo ciekawe. Jedyna rzecz jaka mi się podobała to gra Nortona. Uważam, że świetnie wszedł w swoją postać, bardzo dobrze zagrał te wszystkie dialogi, odpowiednio mówił i gestykulował. Ale fabula filmu jest słaba i nic w nim nie ma ciekawego. 4/10

ocenił(a) film na 3

norton nawet najbardziej najsłabsze filmy podtrzymuje na duchu swoją osobą, to nie nowość :p przykłady chociażby: Rozgrywka, American History X, Stone.... nawet Co w Trawce Piszczy ;]

fakt Norton zagrał bardzo dobrze, był autentyczny Jovovich też dobrze wypadła w roli infantylnej kobiety z zaburzeniem osobowości typu borderlinie, co nie zmiania faktu że ten film jest mocno przeciętnym filmem

glupinick1

ty ~basster masz problemy z osobowoscią czy tak tylko pajacujesz w necie?
żadnego głebokiego przesłania?:) ma racje ten kto napisał: wróc do filmu jak dorośniesz bo goowno z niego rozumiesz widac!

toXyk

...i słąbe jest to wylizywanie sie textami ze to był twoj glupi zart, to nadal swiadczy o twoim gimnazjalnym pojeciu filmow:)
innymi slowy jestes klopsem ~basster:)

ocenił(a) film na 5
toXyk

co jest tak szczególnego do zrozumienia poza tym co i tak niektórzy już wymienili? film jest bardzo średni i prawie o niczym nie mówi

adams07

czlowieku o malym rozumku, o niczym nie mowi?:) wystarczylyby ci 3dni w przejsciowce z zakladzie karnym by zdac sobie sprawe z wielu aspektow jakie porusza norton. a tak to marudz dalej ale juz przy harrym poterze a za takie filmy sie nie bierz bo i po co?!:)

ocenił(a) film na 5
toXyk

w ilu zakladach karnych ty byles? ....film sredni i napuchniety pseuo przeslaniem ktorego niema, lubie De Niro i Nortona, ktory niezle zagral, ale ciezko bylo cos z tego filmy wycisnac

ocenił(a) film na 3
jaycutler

Kolego a jezeli ktos zrozumial ten film ale poprostu nie wpadl mu do gustu, to co, jest skazany dac na + , e?
Film jest cienki jak dla mnie ! Pozdro...

ocenił(a) film na 4
bartgr69

Mi też film do gustu nie przypadł, głównie przez swoją wielowątkowość. Widz w końcu nie wie co jest w filmie najważniejsze, wątek Nortona, a może motyw małżeństwa De Niro (nie piszę imionami filmowymi bo połowa pewnie i tak nie pamięta). Nawet nie wiem kto w końcu podpalił ten dom. Edward, co dowodziłoby jedynemu 'głębszemu sensowi' jaki zdołałem wyciągnąć (mianowicie, że ludzie się nie zmieniają - żona filmowego Jacka nigdy od niego nie odeszła, bo ciągle się czegoś boi, Stone nadal będzie socjopatycznym podpalaczem, a Lucetta pieprzyć z kim popadnie) czy może Madylyn, bo miała dość życia z takim mężem.
Na minus filmu działa też sztuczna próba nadania klimatu więziennego (wątek zabójstwa).
Ogólnie 4/10, bo da się oglądać.

jaycutler

Nie rozumiem Twojego ataku na tych, do ktorych ten film nie przemowil. Kazdy ma prawo do swojej opinii, a glownym zadaniem tego portalu jest ocenianie filmow, zarowno wysokimi ocenami, jak i niskimi. Dlatego totalnie nie rozumiem Twego chorego rozumowania "jesli film Ci sie nie podobal nie oceniaj"