PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=806077}

Strażnicy Galaktyki: Volume 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3
2023
7,7 73 tys. ocen
7,7 10 1 73024
7,7 67 krytyków
Strażnicy Galaktyki: Volume 3
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki: Volume 3

Poprawny i tyle…

ocenił(a) film na 6

Jeśli chodzi o plusy filmu to na pewno nowe postaci, takie jak Adam Warlock lub Architekt. Oczywiście muzyka, niezłe CGI i sceny walk. Wiem też, że trudno w świecie Marvela o logikę, ale dlaczego Rocket przez dwie pierwsze części nie zamierzał się mścić za krzywdy które doznał? Zabito jego przyjaciół, jego samego torturowano i eksperymentowano na nim. Mam też jakiś niesmak z rozwojem fabuły. Kilka pierwszych scen, rach ciach i od razu dużo się dzieje. Naciągany wątek depresji Quilla. Pije, bo cierpi po Gamorze z innego wymiaru czasowego, po czym po ataku Warlocka wraca stary, dobry Starlord. Szybko się wyleczył z alkoholizmu. Wymowa filmu traktująca o eksperymentach genetycznych jest bardzo mocna ! Na pewno nie PG 13. Szwarc charakter bez maski, zobrazowany jak w Hannibalu a nie komedii o superbohaterach. Całość dla mnie max 6. Poprawne, bez fajerwerków.To już nie ten Marvel od czasów zakończenia sagi Avengersów. Typowe odcinanie kuponów.

pelic

Nie zamierzał się mścić, bo zapewne ból jaki wiązał się z powrotem do tych wydarzeń z jego przeszłości dalej w nim siedział i nie był wstanie skonfrontować się ze swoim twórcą, który zresztą był otoczony armią potworów. Jeśli chodzi o Quilla, że tak szybko wyleczył się z picia. Jego najlepszy kumpel właśnie oberwał i jest duża szansa, że nie przeżyje, trzeba go ratować, jak dla mnie to wystarczający powód, by się szybko ogarnąć.