PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=806077}

Strażnicy Galaktyki: Volume 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3
2023
7,7 72 tys. ocen
7,7 10 1 72185
7,6 62 krytyków
Strażnicy Galaktyki: Volume 3
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki: Volume 3

Fajne obrazki, muzyczka i dźwięk, jak ktoś tylko tyle oczekuje od filmu to się zadowoli. Jak ktoś chce fabuły zachowującej jakąkolwiek ciągłość przyczynowo skutkową i dialogów niepisanych przez niedożywionych studentów zamkniętych w piwnicy... to musi szukać gdzie indziej.

Może ja się zestarzałem, ale mam wrażenie że te block bustery superbohaterskie kiedyś były zabawniejsze - ala Iron Man 1 czy choćby Strażnicy Galaktyki 1. Sequele powinny iść z wiekiem odbiorcy, a ja mam wrażenie że doszło do regresu wieku targetu. Tak jak jest PEGI z wiekiem minimalnym może powinni wprowadzić PEGI z wiekiem maksymalnym?

ocenił(a) film na 6
LikeYou

PS. wysokie oceny, jak mniemam wynikają z zaskoczenia odbiorców tym, że MCU wypuściło w końcu coś co w pewnych kręgach mogłoby uchodzić za film?

ocenił(a) film na 10
LikeYou

Bzdura przeciez fabula byla totalnie dobrze skonstruowaną.. humor porownaj do ostatniego Thora gdzie był debilny a tu na dobrym tonie delikatnie i zaskakująco.. a co do tego co mowisz ze kiedys humor byl fajniejszy itd.. moze po prostu masz w serduchu ,, kiedyś to było teraz to nima" tez uwielbiam klasykę .. ostatnie filmy marvela byly slabe seriale tez.. ale ten film napewno nie jest ani slaby ani średni

ocenił(a) film na 6
kobe7

Lata wypuszczania guano przez MCU, Netflixa, Disneya tak obniżyły poprzeczke, że coś co kiedyś uchodziłoby za gniota, dziś jest powiewem świeżości.