Fajne obrazki, muzyczka i dźwięk, jak ktoś tylko tyle oczekuje od filmu to się zadowoli. Jak ktoś chce fabuły zachowującej jakąkolwiek ciągłość przyczynowo skutkową i dialogów niepisanych przez niedożywionych studentów zamkniętych w piwnicy... to musi szukać gdzie indziej.
Może ja się zestarzałem, ale mam wrażenie że te block bustery superbohaterskie kiedyś były zabawniejsze - ala Iron Man 1 czy choćby Strażnicy Galaktyki 1. Sequele powinny iść z wiekiem odbiorcy, a ja mam wrażenie że doszło do regresu wieku targetu. Tak jak jest PEGI z wiekiem minimalnym może powinni wprowadzić PEGI z wiekiem maksymalnym?
PS. wysokie oceny, jak mniemam wynikają z zaskoczenia odbiorców tym, że MCU wypuściło w końcu coś co w pewnych kręgach mogłoby uchodzić za film?
Bzdura przeciez fabula byla totalnie dobrze skonstruowaną.. humor porownaj do ostatniego Thora gdzie był debilny a tu na dobrym tonie delikatnie i zaskakująco.. a co do tego co mowisz ze kiedys humor byl fajniejszy itd.. moze po prostu masz w serduchu ,, kiedyś to było teraz to nima" tez uwielbiam klasykę .. ostatnie filmy marvela byly slabe seriale tez.. ale ten film napewno nie jest ani slaby ani średni