PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=806077}

Strażnicy Galaktyki: Volume 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3
2023
7,7 73 tys. ocen
7,7 10 1 73051
7,7 67 krytyków
Strażnicy Galaktyki: Volume 3
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki: Volume 3

No to co zrobili z Draxem, który w poprzednich filmach mówił że nie może nosić ubrać bo ma delikatną skórę a w trójce to nie problem. Czy totalne przegięcie z Grootem, który mówi.

Film dobry, jak każdy Marvel ale to to było przegięcie z ich strony. Szczególnie że jakby byli spólni z wcześniejszymi filmami to ten nic by nie stracił. Np. Mantis mogła go zauroczyć aby założył strój. A groot to już totalny bez sens.

Nie czytałem komiksów więc nie wiem czy tak było też na papierze.

ocenił(a) film na 9
jcubic

Przecież Groot powiedział jedną kwestię, która nie brzmiała "I'm Groot", żeby nas widzów uświadomić, że jesteśmy częścią tej ekipy. Każdy z strażników rozumie co mówi Groot, kiedy trylogia dobiegła końca, staliśmy się częścią tej drużyny, przez co mogliśmy po raz pierwszy zrozumieć Groota w pełni.
Przykładem jest Gamora, która przez 3/4 filmu irytowała się, ciągle słysząc "I'm Groot", do momentu, kiedy pomogła Rocketowi. Później normalnie z nim rozmawiała.
To nie Groot zaczął mówić w naszym języku, tylko my zaczęliśmy go rozumieć.

Kierol

Dokładnie, Gunn potwierdził tą teorię na Twitterze :D

ocenił(a) film na 7
Kierol

O dzięki nie pomyślałem o tym w ten sposób. Właśnie zmieniłeś mi myślenie o filmie.

ocenił(a) film na 10
jcubic

Nie no to już za dużo brniesz w detal ktory i tak jest wyjątkowy w tym filmie. W życiu tez raz cos zrobisz powiesz a za pare lat to zmienisz.. nie ma co tu sie czepiać i takie rzeczy