Wie ktoś może jak nazywa się ten kamień nieskończoności ???
Też tego nie uchwyciłem. Jeden z 6 tych kamieni to Teserakt, który był pokazany w Kapitanie Ameryka 1, i w Avengers, najpierw chciał go użyć Red Skull, potem Loki. Drugi to Eter z Thora Mroczny Świat, ten którym Mroczne Elfy chciały wszystko rozwalić. Nie padła tu chyba nazwa trzeciego elementu, chyba, że po prostu "kamień nieskończoności" to właśnie pełna nazwa trzeciego kamienia :P
Kamienie nieskończoności to nazwa dla całej 6 :P. Na ten konkretny mówili po prostu "The Orb", chociaż bardziej chodziło o opakowanie niż sam kamień.
Tak czy siak jest to odpowiednik power gemu, tak jak tesseract i aether były odpowiednikami space i reality gemów z komiksów
Właśnie umknęło to mojej uwadze.Byłam bardzo pewna że musi mieć nazwę bo na dwa poprzednie mówiono tesseract i ether. Wielkie dzięki :D
Chociaż na tej stronce Aether = Reality, a The Orb = Power
http://marvel-movies.wikia.com/wiki/Thread:32115
Tesseract to kamień przestrzeni, Aether to kamień rzeczywistości, kamień we włóczni to kamień umysłu.
Na logikę kolor wskazuje, że ten powinien być kamieniem czasu.
Kolory nie pokrywają się z tymi z komiksów. A co do Orb, to sam Gunn potwierdził, że to Power Gem. Włócznia nie została potwierdzona jeszcze, ale zapewne w "Age of Ultron" powiedzą że to Mind Gem.
Planowany jest film Dr. Strange. Całkiem możliwe, że Kamienia Dusz będzie używał Dormammu lub Oko Agamotto będzie tym kamieniem.
Co to znaczy "zostały 4 lata"? Nigdzie nie jest powiedziane, że Avengers 3 będzie w 2018. Skoro na IM2 czekaliśmy 2, a na IM3 - 3, to może na A3 będzie trzeba czekać 4 lata (czyli 5 od teraz) tym bardziej, że uniwersum się rozrasta (mimo 3 filmów na rok od 2017). Skoro w 3 fazie ma 2 razy więcej tytułów (jeśli powstaną sequele Iron Mana i Hulka ) to będzie 12 filmów - idealnie do 2019.
No dobra najwyżej na początek 2019. Z jednej strony to logiczne biorąc pod uwagę efekty specjalne, z drugiej nie ponieważ avengers są robieni punktualnie, czyli co trzy lata.
http://marvel.wikia.com/Infinity_Gems
O tych kamieniach jest opisane niżej w:
Alternate Realities
Marvel Cinematic Universe (Earth-199999)
Czytałem że Tesseract to Kamień Przestrzeni, Aether to Kamień Rzeczywistości, Glob to Kamień Mocy a Berło Lokiego prawdopodobnie to Kamień Umysłu. Zaś Kamień Czasu spekulują czy nie będzie w A2 gdyś gdzieś widzieli jak Iron Man stoi nad poległymi Avengersami może to świadczyć o podróżach w czasie, a Kamień Duszy ja bym powiedział że będzie w Dr. Strange ale jest pisane że będzie go miał Adam Warlock w Strażnikach Galaktyki 2.
Od zakończenia filmu Thor: Mroczny Świat wiemy, że najpotężniejsze artefakty, o które walczyli bohaterowie w filmach, to tak naprawdę znane z komiksów Kamienie Nieskończoności. Wszystko wskazuje na to, że główna linia fabularna kinowego uniwersum Marvela będzie obracać się wokół właśnie tych kamieni, a są to Kamień Przestrzeni, Kamień Rzeczywistości, Kamień Mocy, Kamień Umysłu, Kamień Czasu, Kamień Duszy, Szczeguly tutaj http://naekranie.pl/artykuly/czym-sa-kamienie-nieskonczonosci