PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=594357}

Strażnicy Galaktyki

Guardians of the Galaxy
2014
7,5 272 tys. ocen
7,5 10 1 272061
7,1 87 krytyków
Strażnicy Galaktyki
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki

Wie ktoś może jak nazywa się ten kamień nieskończoności ???

ocenił(a) film na 8
marlenasz

Też tego nie uchwyciłem. Jeden z 6 tych kamieni to Teserakt, który był pokazany w Kapitanie Ameryka 1, i w Avengers, najpierw chciał go użyć Red Skull, potem Loki. Drugi to Eter z Thora Mroczny Świat, ten którym Mroczne Elfy chciały wszystko rozwalić. Nie padła tu chyba nazwa trzeciego elementu, chyba, że po prostu "kamień nieskończoności" to właśnie pełna nazwa trzeciego kamienia :P

ocenił(a) film na 9
barry4500

Kamienie nieskończoności to nazwa dla całej 6 :P. Na ten konkretny mówili po prostu "The Orb", chociaż bardziej chodziło o opakowanie niż sam kamień.
Tak czy siak jest to odpowiednik power gemu, tak jak tesseract i aether były odpowiednikami space i reality gemów z komiksów

ocenił(a) film na 8
jankese

Właśnie umknęło to mojej uwadze.Byłam bardzo pewna że musi mieć nazwę bo na dwa poprzednie mówiono tesseract i ether. Wielkie dzięki :D

ocenił(a) film na 8
jankese

w wersji z dubbingiem mówili glob na ten kamień

Hlontro

Ja bylem na napisach i też był glob.

użytkownik usunięty
kamilx98

Weź pokaż swoje najwyżej oceniane, co się wstydzisz...nikt ci nic nie zrobi

ocenił(a) film na 7
jankese

A przypadkiem to nie Aether jest power gemem?

ocenił(a) film na 8
tellchar

eter jest kamieniem rzeczywistości

ocenił(a) film na 7
tellchar

Chociaż na tej stronce Aether = Reality, a The Orb = Power
http://marvel-movies.wikia.com/wiki/Thread:32115

ocenił(a) film na 8
jankese

Tesseract to kamień przestrzeni, Aether to kamień rzeczywistości, kamień we włóczni to kamień umysłu.

Na logikę kolor wskazuje, że ten powinien być kamieniem czasu.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Kolory nie pokrywają się z tymi z komiksów. A co do Orb, to sam Gunn potwierdził, że to Power Gem. Włócznia nie została potwierdzona jeszcze, ale zapewne w "Age of Ultron" powiedzą że to Mind Gem.

ocenił(a) film na 8
jankese

Czy tylko mi się wydaje że Kang pojawi się z kamieniem czasu?

ocenił(a) film na 8
invisiblepata

Musimy się jeszcze zastanowić nad kamieniem dusz

invisiblepata

Planowany jest film Dr. Strange. Całkiem możliwe, że Kamienia Dusz będzie używał Dormammu lub Oko Agamotto będzie tym kamieniem.

ocenił(a) film na 8
Luker14

Kiedy ma wyjść doktor Strange? Zostały 4 lata..

invisiblepata

Ma być jednym z filmów Fazy III.

ocenił(a) film na 8
Luker14

To super a więc wszystko jest oczywiste.

ocenił(a) film na 10
invisiblepata

Co to znaczy "zostały 4 lata"? Nigdzie nie jest powiedziane, że Avengers 3 będzie w 2018. Skoro na IM2 czekaliśmy 2, a na IM3 - 3, to może na A3 będzie trzeba czekać 4 lata (czyli 5 od teraz) tym bardziej, że uniwersum się rozrasta (mimo 3 filmów na rok od 2017). Skoro w 3 fazie ma 2 razy więcej tytułów (jeśli powstaną sequele Iron Mana i Hulka ) to będzie 12 filmów - idealnie do 2019.

ocenił(a) film na 8
ThePinkFin

No dobra najwyżej na początek 2019. Z jednej strony to logiczne biorąc pod uwagę efekty specjalne, z drugiej nie ponieważ avengers są robieni punktualnie, czyli co trzy lata.

ocenił(a) film na 10
invisiblepata

Ale gdzie to masz? Skoro IM nie jest punktualny, to czemu Avengerzy muszą być?

ThePinkFin

Kevin Feige powiedział w wywiadzie, że Avengersi będą co 3 lata i będą kończyć fazy.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

No to już coś

nie zauważyłeś/-aś mojej POPRAWNEJ formy "Avengerzy"?

marlenasz

http://marvel.wikia.com/Infinity_Gems

O tych kamieniach jest opisane niżej w:
Alternate Realities
Marvel Cinematic Universe (Earth-199999)

ocenił(a) film na 10
neo_41

Czytałem że Tesseract to Kamień Przestrzeni, Aether to Kamień Rzeczywistości, Glob to Kamień Mocy a Berło Lokiego prawdopodobnie to Kamień Umysłu. Zaś Kamień Czasu spekulują czy nie będzie w A2 gdyś gdzieś widzieli jak Iron Man stoi nad poległymi Avengersami może to świadczyć o podróżach w czasie, a Kamień Duszy ja bym powiedział że będzie w Dr. Strange ale jest pisane że będzie go miał Adam Warlock w Strażnikach Galaktyki 2.

marlenasz

Od zakończenia filmu Thor: Mroczny Świat wiemy, że najpotężniejsze artefakty, o które walczyli bohaterowie w filmach, to tak naprawdę znane z komiksów Kamienie Nieskończoności. Wszystko wskazuje na to, że główna linia fabularna kinowego uniwersum Marvela będzie obracać się wokół właśnie tych kamieni, a są to Kamień Przestrzeni, Kamień Rzeczywistości, Kamień Mocy, Kamień Umysłu, Kamień Czasu, Kamień Duszy, Szczeguly tutaj http://naekranie.pl/artykuly/czym-sa-kamienie-nieskonczonosci