PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=594357}

Strażnicy Galaktyki

Guardians of the Galaxy
2014
7,5 273 tys. ocen
7,5 10 1 272852
7,1 89 krytyków
Strażnicy Galaktyki
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki

O ja pierniczę !!!

ocenił(a) film na 3

Skąd ta ocena, toż to gniot. Efekty spoko ale film z takimi efektami wychodzi mnie więcej co 2 miesiące więc nie ma się czym podniecać. Cała reszta w tym "dziele" leży i kwiczy. Albo ocena jest wynikiem losowania, albo 90% oceniających to dzieci z podstawówki. Chyba przestane się sugerować ocenami na filmwebie. Lubie się czasami odmóżdżyć, ale bez przesady.

ocenił(a) film na 9
settokaiba

cytat z Twojej wypowiedzi: "Masakraaaaa, ukradziono mi 2h życia które już nie wróci."

ocenił(a) film na 4
Unibet_78

no i?

ocenił(a) film na 9
settokaiba

nie..... ok, super, że masz niezły dystans do siebie, bo to widać w wypowiedziach i dzięki temu konwersacja jest na poziomie... szacun i dzięki za takich jak ty na forum.

Trochę się czepiłem, a potem sama rozmowa się potoczyła ;)

Przestrzegam na przyszłość przed oglądaniem filmów, o których już po zwiastunie będziesz wiedział, że ukradną ci 2 godziny z zycia ;)

Pozdro :)

ocenił(a) film na 4
Unibet_78

ja ponad połowę nowszych filmów uważam za szajs i się sprawdza.
dostałem z braku laku obejrzałem.
dostanę tych nowych x menów i też obejrzę pomimo iż wiem że mi się nie bd podobać.
szajs też jest po to by oglądać.
przynajmniej wiem dlaczego jest to szajsowy film i mogę bez ogródek powiedzieć tak to było gówno. (jak strażnicy) a nie tylko eee to będzie gówno.
Każdy spyta a skąd wiesz? nie sprawdziłeś.
masz odpowiedź sherlocku
oo swoją drogą nowy sherlock to też było gówno :P

ocenił(a) film na 9
settokaiba

hehehe dobre:)

Ja niestety też tak mam, że oglądam do końca męczę się, a potem wystawiam 2 lub 1. Zdarza się.

Kiedyś ktoś mi zarzucił, że nie mam prawa wystawić filmowi 2 skoro obejrzałem go do końca - nie da się wystawić oceny jeśli całego filmy się nie widziało i dlatego nie czepiam się, że dałem tylko "dwóję", chociaż mi bardzo się podobał.

Zrobiłem sobie dzień (właściwie wieczór i noc) z zaległymi filmami sx (w tym nowi x-meni - bardzo mi się spodobali, bo była też stara kadra) i ze wszystkich, które obejrzałem najlepsi byli Strażnicy, stąd być może 9/10. X-men 8/10; Transformesi - 8/10 (tylko ze względu na to, że kochałem ich jako dziecko) i 3/10 za żółwie. To dopiero była ipa :D

Nowy sherlock to który?

ocenił(a) film na 4
Unibet_78

sherlock chodzi mi te z 2010 chyba czy któregoś. nie pamiętam tytułów.
żółwie i ja frankenstein niedługo bd patrzył. zobaczę cóż tam za ciekawostki ukazali ;)
transformersy dla mnie straszna lipa. zbyt unowocześnili je. nigdy za nimi nie przepadam ale gdzieś już poruszałem temat nowych transformersow że jednak wolę kanty i kąty zamiast mega napakowanych maszyn

ocenił(a) film na 9
settokaiba

Wiadomo, co kto woli :)

Sherlock mnie zaskoczył pozytywnie - rzecz gustu,

Na Żółwie polecam pukawkę i zioło! Jak dla mnie gniot.

Ja frankenstein - wolę nie pisać...

ocenił(a) film na 9
settokaiba

Dla ciebie szajs, a dla innych nie. Tyle.

ocenił(a) film na 4
Ryloth

No tak.
Moja jest zawsze subiektywna opinia i ocena.
Innym przecież ma prawo się podobać

ocenił(a) film na 9
settokaiba

Jak tak, to w porządku. Tylko zastanawia mnie, po co oglądać filmy, o których z góry wiesz, że ci się nie spodobają?

ocenił(a) film na 4
Ryloth

Bo jak nie oglądnę to będę tylko opierał się na swoich domysłach.
A może jednak się pomylę i film okaże się dobry ?
Zawsze trzeba spróbować zanim się oceni jakie to jest

ocenił(a) film na 9
settokaiba

Skoro tak mówisz...

ocenił(a) film na 4
Ryloth

Ja przed seansem zakładam że to będzie kupa. Ale tylko zakładam.
Jakoś po prostu nie widzę polotu we współczesnych produkcjach.
A mam porównanie starsze produkcje a nowe

ocenił(a) film na 9
settokaiba

A ja widzę ogromny polot w niektórych:)

użytkownik usunięty
Unibet_78

po co rozmawiasz z kimś kto dał kevinowi i martwicy mózgu 10/10 na kilometr śmierdzi trollem.

użytkownik usunięty
settokaiba

Kevin sam w nowym jorku oceniony na 10, Karolina i tajemnicze drzwi na 8, i martwica mózgu na 10. Coś nie wyszedł ci trolling oceniam twój trolling 1/10

ocenił(a) film na 4

3/4 świata ocenia martwicę na 10 ciulu ;)
jest to film przełomowy i wgl wszystko co najlepsze.
Nie wyobrażam sobie tego filmu dzisiaj.
został by tak graficznie zje* że płacz i wgl.

zresztą co Cię interesują moje oceny ?
oceniam tak jak mi się podoba i tak jak ja uważam.
subiektywne oceny nieeee ...

Strażnicy to zło mętne jak bagno i tyle w tym temacie.

użytkownik usunięty
settokaiba

idę po popcorn i przy okazji zgłaszam twój obrazliwi komentarz. Żegnam ozięble

ocenił(a) film na 4

smacznego :P

ocenił(a) film na 5
syhy

Otóż to, oczekiwałam czegoś chociażby na poziomie Avengersów, Iron Mana... Tylko się wynudziłam, szkoda.

użytkownik usunięty
Milady

Strażnicy mają dopiero pierwszy film, nie jest może arcydziełem, ale nie można było oczekiwać, od luznego komiksu czegoś na miarę Avengers, druga część będzie dużo lepsza, a Avengers 2 za 81 dni ;)

syhy

Chyba się za bardzo odmóżdżyłeś...

użytkownik usunięty
kamilx98

kiedy idziesz na Avengers?

Miałem w ten weekend, ale się nie udało :(

użytkownik usunięty
kamilx98

szkoda :(

ocenił(a) film na 9
syhy

Wydaje mi się, że użytkownicy w stylu "jacob_filmweb" czy "syhy" takie filmy to oglądali jak byli mali, oni po prostu wydorośleli z takich filmów "dla gimbazy", nie chodzi im bynajmniej o wykształcenie tylko o wiek, bo jak oni są starsi (lub czują się dojrzalsi) od takiego gimnazjalisty to myślą, że dzięki swojemu wiekowi są od niego mądrzejsi. Nie sądze, że ktokolwiek z nich otrzymał przyzwoite wykształcenie.
Moja ocena 9/10 i nie za efekty (film obejrzałem w 3D) tylko jak ktoś napisał: "dobrze napisana historia nawet w infantylnym opakowaniu potrafi przekazać treści naprawdę wartościowe."

ocenił(a) film na 7
syhy

z tego co pamiętam większość dowcipów, często śmiesznych, nie była kierowana do młodego widza. A film generalnie naśmiewa się z patosu - tego samego, który pojawia się w wielkich produkcjach typu "uratujmy świat". Np. scena w której wszyscy wstają przy przemówieniu głównego bohatera. Młody widz lub zapewne taki jak Ty w takich momentach bierze głęboki wdech - a przecież to jest komiczne ;)

ocenił(a) film na 5
roki6

Tylko,że Strażnicy na końcu filmu ratują świat chwytając się za ręce:D

ocenił(a) film na 4
syhy

Jak wszystkie produkcje tego studia film charakteryzuje się paskudną kolorystyką (jakbym w kółko oglądał wymiociny), debilnymi bohaterami, bałaganiarstwem, okrutnymi modelami wszelkiego latającego i jeżdżącego złomu i niebosiężnym patosem (najgorsza cecha). Wisienką na tym ofajdanym torcie jest kapitan statku piratów ze swoją magiczną różdżką rodem z Harrego Pottera gwiżdżący do niej jak Gandalf do Cienistogrzywego. Nie chce mi się tego nawet analizować pod kątem błędów logicznych, bo w końcu to film o gadającym szopie dla chłopców 7-12. Za całokształt 2/10, za szopa 6/10. Ogólnie ode mnie 4/10 co i tak jest niebywałą oceną, bo filmy Marvela u mnie przeważnie nie przekraczają dwóch gwiazdek.

ocenił(a) film na 9
Aldirien

To po co je oglądasz... LOL.

użytkownik usunięty
syhy

Blockbustery masz ocenione na 10, twój trolling mnie nie zdziwił 1/10 postaraj się bardziej.