PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11918}

Straceni chłopcy

The Lost Boys
1987
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 12211
6,8 21 krytyków
Straceni chłopcy
powrót do forum filmu Straceni chłopcy

8/10

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry film o wampirach, jeden z lepszych jakie oglądałem. Jest to połączenie horroru i komedii. Ma dobrą, trochę książkową fabułę i nie pozwala nudzić - dostajemy sporą dawkę dobrej akcji. Trzeba też pochwalić znakomitą ścieżkę dźwiękową która w połączeniu z tym niesamowicie przedstawionym, charakterystycznym klimatem lat 80-tych naprawdę aż wciąga widza w bieg wydarzeń. Nie trudno też nie wstawić się za którymś z bohaterów, bo są oni bardzo dobrze scharakteryzowani. Tutaj trzeba wspomnieć o dobrej grze aktorskiej, chociażby Coreya Feldmana czy Kiefera Sutherlanda. Jaki jest humor? Otóż z tym jest różnie, momentami niezły a momentami słaby. W zakończeniu dostajemy świetny zwrot akcji i wyjaśnienie wydarzeń, wszystko to w mrocznej scenerii. Podobać się może także bardzo dobra sceny gdy bohaterzy udają się do kryjówki wampirów, by ostatecznie przed nimi uciekać. Ponadto film wyjątkowo przyjemnie się ogląda (choć to może kwestia gustu, tego klimatu lat 80-tych) i bardzo płynnie - ze sceny na scenę. Moja ocena: 8/10.

użytkownik usunięty
Shady_Yo

Dla mnie porownywalnie dobry horror komediowy to
Krwawa Maria i Nocne zycie.

użytkownik usunięty
Shady_Yo

Dla mnie super pod każdym względem!!!