Tak, obejrzeć warto. Czy warto iść do kina? Chyba nie, nie warto.
Sądzę że bardziej docenicie film, bardziej was wciągnie gdy będziecie go oglądać w domu, w spokoju. Nie ma w nim efektów dzięki którym seans kinowy dałby wam więcej emocji lecz istnieje prawdopodobieństwo że szum naokoło będzie was rozpraszał (jak mnie).
A to nie jest film który można obejrzeć dwa razy.
Cała istota wysokich ocen które zbiera to (żeby nie zdradzać fabuły) jego nietypowość która za drugim razem już tak nie zachwyci.
Dalej są już spojlery więc ... NIE OGLĄDAŁEŚ? NIE CZYTAJ KOMENTARZA
SPOJLERY
Więc jak wspomniałem być może dlatego mnie nie zachwycił bo słysząc szelest wokół nieodpowiednio sie na nim skupiłem a być może rozpraszały mnie absurdy które się w nim co chwila znajdują.
Już nie będę kontestował wyborów i poczynań głównego bohatera w hotelu bo każdy ma inny rozum ale...
Serio nie zapięła go w kajdany?
W jaki sposób dogonił ją samochodem?
Czemu wyskoczyła na drogę zamiast spierdzilać od razu do lasu?
Czemu gość wogóle nie krwawi i zachowuje sie jakby nie miał ran?
Czemu w lesie zrobiła sobie przerwę na szluga i alkohol zamiast biec ile nogi poniosą?
Gość dostał gazem po oczach i co? Zamiast się oddalić do kuchni by zmyć gaz to próbował walczyć?
Ogólnie biorąc pod uwagę kim jest trochę słabo wygląda chodzenie po domu i strzelanie do mebli.
Jak i w sumie praktycznie wszystko co zdarzyło sie poza hotelem.
Mi sie trochę dłużył. Szczególnie fragmenty z muzyką.
ps. Gdyby zaciekawiła was historia i chcięlibyście pogrzebać w internetch to film jest na faktach, tyle że zmyślonych.