Strasznie szczęśliwi

Frygtelig Lykkelig
2008
6,5 5,1 tys. ocen
6,5 10 1 5123
6,0 5 krytyków
Strasznie szczęśliwi
powrót do forum filmu Strasznie szczęśliwi

Ten film wywoływał u mnie jakiś dziwny stan, jakbym i ja czuł się winny. Może coś jest na rzeczy... W końcu kto jest bez winy?..

ocenił(a) film na 6
Rojan

No właśnie dobre pytanie. Reżyser pokazuje, że każdy ma na sumieniu mniejsze i większe grzeszki. Tym bardziej podobało mi się, ze film przewrotnie nakręcony był w konwencji westernu, gdzie istnieje wyraźny podział na bohaterów dobrych i złych a widz nie ma problemu z którą stroną trzymać. To co mi się nie podobało to brak jakichkolwiek emocji u Roberta przez co trudno się odbierało jego postać. Zupełnie jakby był pozbawiony jakichkolwiek uczuć.

ocenił(a) film na 9
Rojan

Bardzo dobry film. Ja chyba musze odstawić na jakiś czas amerykańskie produkcje, bo mam efekt przedwakowania. Ja już na samym początku jak włączyłam ten film i zobaczyłam że główni bohaterowie nie są idealnie piękni, miasteczko jest zapyziałe, a rzeczywistość odbiega zupełnie od tej amerykańskiej, byłam zachwycona. :) No a potem historia mnie z tego zachwytu nie wybiła, fajnie opowiedziana i nie roumiem zarzutów o dłużyzny, mnie się nic nie dłużyło. Z takich miejsc się nie wraca, tym bardziej dla mnie przerażające, że właśnie wkrótce się przeprowadzam na głęboką prowincje. :P