PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107694}

Straszny film 4

Scary Movie 4
2006
5,9 89 tys. ocen
5,9 10 1 88785
4,0 28 krytyków
Straszny film 4
powrót do forum filmu Straszny film 4

Oglądałam go dzisiaj i muszę powiedzieć że nie jest taki zły. Niektóre sceny były głupie jak np. te pocałunki tej dziewczyny z Tomem. Ale ogólnie fajnie się oglądało. Było dużo śmiesznych scen. A najśmieszniejsza to chyba ta z Michaelem Jacksonem. Ze śmiechu, aż się popłakałam :).
Jakie sparadiowane filmy zauważyliście?
Ja:
- Za wszelką cenę (to skojarzyło mi się też z Rocky ;))
- Klątwa
- Tajemnica Brokeback Mountain
- Piła
Niektóre sceny skojarzyły mi się też z filmami : HSM (High School Musical), Harry Potter, Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły. Ale wątpie czy te filmy były paradiowane...

użytkownik usunięty
Mayila

Że co? A gdzie "Wojna światów" i "Osada", których jest tu najwięcej?

nie widziałam wojny światów i osady, więc trudno żebym je zauważyła w filmie ;)

Mayila

Super komedia - dawno sie tak nie uśmiałam :D

'Osada' była sparodiowana znakomicie - najlepsze sceny ze ślepą dziewczyną i kolesiem, którego w oryginale grał Adrien Brody. hahah!

'Piła' - najlepsza scena z okiem. 'szklane mam - bójka w barze 10 lat temu' <lol>

Ja dopatrzyłam się jeszce Kill Bill'a w tekscie dziecka z 'Klątwy': 'Twój japoński jest żałosny, rani moje uszy' to ja Pai Mei w vol.2 do Panny Młodej - ale może mam obsesję na punkcie KB :p

użytkownik usunięty
BenQ

No, a dodatkowo wychodzi na to, że w USA nawet takie idiotki jak Cindy mówią płynnie po japońsku :)

użytkownik usunięty
Mayila

"Straszny Film 4" to parodia wielu filmów na raz, ale głównie parodiuje właśnie "Wojnę Światów".

"Zbudujemy własne trójnogi. Nasze będą czworonożne."

No i ta rura z trójnoga która wzięła się za odkurzacz :D
Parodia jednej z dłuższych scen z "Wojny Światów".

Jeszcze przypomniało i się o jednym filmie: '28 dni później' w momencie gdy dwóch kolesi wychodzi z kanału a wszyscy ludzie są jakby zombie. Idzie jedna kolesiówa-zombie i jeden z tych dwóch: 'babcia?' ;p;p;p;p

BenQ

Zdaje mi się że sparodiowali też film "Inwazja" ta scena co ludzie pchali samochód ;) Ale za bardzo się tym filmem nie podniecałabym.. takie sobie ścierwo..

użytkownik usunięty
ambershine

Sparodiowali też na końcu słynny "występ" Toma Cruisa u Oprah'y. ;p

Mayila

Ja widziałem kiedyś kawałek SF 4 na youtube właśnie scena z Jacksonem ale ona była dłuższa niż w filmie oO