4,6 6,4 tys. ocen
4,6 10 1 6419
Straszny hiszpański film
powrót do forum filmu Straszny hiszpański film

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Arcydzieło wśród parodii... Fox robi doskonałe filmy, tym razem wespół z
Hiszpanami zrobili coś niesamowitego. Na piątkowy wieczór ze znajomymi przy
piwku wspaniała zabawa:)

Zdecydowanie polecam wszystkim z poczuciem humoru!

ocenił(a) film na 1
Unibet_78

Chyba żartujesz. To prowokacja ? Lubię parodie, ale to była najgorsza parodia jaką w życiu widziałem. Chyba dobrze tego piwka się opiliście przed seansem ;)

ocenił(a) film na 10
Jimbo_

Żadna prowokacja. Kiedy oglądałem nie piłem piwka... Pisałem o tym, że,
dobry film do piwka. Poza tym, aby czuć parodię, trzeba znać filmy, które
są podstawą. Ja naliczyłem ich 12 i pewnie dlatego miałem wesołe
odniesienie do oryginałów.

Jimbo_

@Unibet_78 - "arcydzieło"?Mocno przesadziłeś i mówię tu tylko o parodiach! @Jimbo - "najgorsza parodia jaką w życiu widziałem" - widocznie oglądasz ich zbyt mało i umkneły Ci praktycznie wszytskie amerykańskie parodie sprzed kilku ostatnich lat.Uważam,ze ten film kładzie na łopatki Spartanów i inne totalne kataklizmy,choć sam nie jest wybitny(mam na myśli wybitnie śmieszny):)ale jest solidny,trzyma poziom,gagi są przynajmniej na jakimśtam poziomie a nie na poziomie mułu w rzece,w miarę przemyślane,mające sens,fabuła ma początek,środek i zakończenie,a nie jak w ostatnich wyżej wymienionych parodiach,miałem wrażenie,ze ogladalem zlepek scen,sparodiowanych z innych filmów nie trzymających się kupy dupy.Tu gagi,nawiązania do innych filmów są nieżle wkomponowane w fabułe,nie są na siłe,wiele z nich jest zabawanych i to sie liczy.Podsumowując...Fajerwerków nie ma,zesikanie w rajtuzy też raczej nikomu nie grozi,ale gdy na polu parodii na chwile obecną panuje taka miernota,ten film z pewnością śmiało można obejrzeć dla odprężenia i releksu,pod warunkiem(i tu sie zgodzę z @Unibet_78)tzreba wiedzieć z czego się śmiać,czyli mieć za soba oryginały,bo inaczej parodia,zreszta nie tylko ta,wiele traci ze swego uroku.Jak dla mnie solidne 6/10.

ocenił(a) film na 10
Blejd_Wietrzna_Ospa

Owszem, może i arcydzieło to lekka przesada, aczkolwiek zawsze na świeżo po
seansie piszę komentarze. Jednakże uważam, jest to jedna z najlepszych
parodii od czasów "Czy Leci z Nami Pilot" - parodii filmów katastroficznych

link: http://www.filmweb.pl/f30720/Czy+leci+z+nami+pilot,1980

Unibet_78

oj słuchaj...uważam,,ze to wręcz grzech porównywać klasyki do obecnych parodii,z czym do ludzi?U mnie number 1 bezsprzecznie to "Top Secret",do tego dodac Nagie bronie,Latających czy nie latajacych z nami pilotów,hot shotów,strzelających smiechem i wiele wiele innych parodii z tamtych lat,które w tej chwili nie chce mi się szukać w pamięci to mamy całkowity obraz poziomu jakie te filmy prezentowały,żaden z obecnych "dzieł" nawet sie do nich nie umywa,to nie ta liga.