PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576175}

Strefa X

Monsters
2010
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 18159
6,0 13 krytyków
Strefa X
powrót do forum filmu Strefa X

Płytka fabuła,
marne dialogi,
zero klimatu,
i do tego zero efektów specjalnych.

ocenił(a) film na 3
rado12349

No wlasnie,aktorzy chyba zaplacili zeby w tym grac.
Film dla ludzi lubiacych inne kino.
Lub szukajacych wszedzie drugiego dna.
Wszystkich ich pozdrawiam i zycze milego seansu, Bye .

rado12349

No shit jakich mało.
Na plus kilka ładnych ujęc krajobrazów i tyle.
Dialogów brak,napiecia nie wyczuwam,no kiepski.

ocenił(a) film na 6
Oktavian7

A ja bym tego filmu tak nie gnoił. Na początku apetety rozbudziło mi pierwszych kilka scen, zapachniało mi nieco Dystryktem 9. Potem nieco słabiej i nudniej, aż do naprawdę dobrej końcówi, takiej typowo Spielbergowskiej. No i za początek, za końcówkę, za malownicze krajobrazy i niezłe role główne, zwłaszcza McNairy'ego sześć gwiazdek dam. Ale co do reklamowania filmu słowami "film science-fiction, który spodoba się kobietom, film romantyczny, która spodoba się mężczyznom": zdrowa przesada. Tego science-fiction to zbyt wiele nie ma, więcej tej romantyki. I, przynajmniej moim zdaniem, film bardziej dla żeńskiej części publiczności.

Kruczysko

Zgadzam się ,że początek z Dystryktem 9 się mocno kojarzy i w zasadzie tyle dobrego.
Kiedyś to bym cie opieprzył,że chwalisz ten chłam,ale zauważyłem ,że ilu ludzi tyle poglądów,i dobrze w sumie.;P
Ale idę o zakład ,że spora większośc siędząc w sali kinowej pomysli sobie wtf? ;>
No mozna się zdziwić ;D

ocenił(a) film na 6
rado12349

nie rozumiem takiego argumentu "że słabe efekty w tym filmie", i ludzi którzy marudzą że kino sf opiera się tylko na efektach specjalnych, a gdy pojawi się film który bazuje bardziej na napiecu, relacjach miedzy ludźmi, poczuciu niebezpieczeństwa i bezsilności to marudzą że tych efektów nie było. Ja ten film oceniam na mocne 6/10. Ten film to Coś innego nie opartego na schemacie, że jeden człowiek lub grupka ludzi za pomocą gumki do ścierania i recepturki ratują cały świat. Ocena 1/10 jest grubo przesadzona.

ocenił(a) film na 2
kinolus

2/10 to max , juz dawno sie tak nie wynudzilem na filmie tymbardziej niby SF

kinolus

Przyznaję ci rację, całkiem dobry film.

ocenił(a) film na 3
rado12349

Popieram

ocenił(a) film na 2
rado12349

Niskobudżetowy szajs jakich mało.
Szkoda czasu nie polecam

ocenił(a) film na 8
rado12349

A mi się właśnie spodobał klimacik... Ale to chyba od upodobań zależy... No dialogi takie sobie, do najlepszych nie należą ;]
Piękne zdjęcia i w ogóle sceneria aż chciałoby się być w filmie razem z bohaterami.
Ogólnie urzekł mnie w tym filmie motyw drogi... podróży...
Fajny film

ocenił(a) film na 10
rado12349

Zero klimatu ? Dla mnie to jeden z najbardziej klimatycznych filmów jakie oglądałem. Film w połączeniu ze świetnymi zdjęciami, muzyką daje niesamowity klimat, magnetyzuje przyciągając do ekranu. Słyszałem, że ma powstać druga część, mam nadzieję, że będzie równie dobry jak ten, bo poprzeczka została postawiona naprawdę wysoko. Dla mnie film jest naprawdę genialny, inny niż typowe dzisiejsze filmy...

sebi667

Absolutna i nieodwołalna strata czasu, zenujaca bajka na dobranoc.