PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643691}

Stworzenie

Thale
2012
5,5 2,2 tys. ocen
5,5 10 1 2246
Stworzenie
powrót do forum filmu Stworzenie

Powinien brzmieć tak: Jesli lubisz się nudzic i czekac na rozwój akcjii to koniecznie musisz obejrzec Thale.Początek jest naprawde majsterszytkiem:Elvis czyściciel nie nadaje sie do wykonywania wlasnego zawodu,caly czas wymiotuje podczas gdy jego kumpel Leo skrzętnie sprząta.(Nie oglądaj pierwych minut na kacu,bo puscisz pawia).Na kolejnym miejscu do uprzątniecie spotykaja dziwna kobietę co zywi sie wysokiej jakosci przererminowanym zarciem z puszki.Nie mówi i zachowuje sie jak dzikuska.Po jakies 40 minutach trwania filmu Thale( dzikuska) komunikuje sie za pomoca dotyku z Elvisem,który i tym razem pofolgowal sobie puszczając pawia na widok odciętego krowiego ogona.Ten chłop ma spust.Z przekazów Thale i słuchanych nagran na magnetofonie dochodzi do wniosku,że nie jest ona człowiekiem.Bla Bla Bla W ostatnich minutach jedyne w miare ciekawe sceny.Dobrze,że to trwało tylko godzine i 17 minut.Lubie filmy fantasy,mitologie,norweskie podania i legendy ale to co zobaczylam woła o pomste do nieba.Dlaczego niekompetentni ludzie zajmują sie czyms co przekracza ich mozliwosci?Tj stworzenie dobrego filmu?

Pyskata_Blondynka

Ale to był dobry film, całkiem przyzwoity :) Nie rozumiesz różnic kulturowych, ale to są właśnie skutki globalizacji. Ale więcej niż dobry raczej nie był, jednak na pewno lepszy dla mnie niż podobna produkcja o trollach. Oczko wyżej ode mnie za ładnie pokazany las w pełnym słońcu lata - aż mi się milej zrobiło pomimo zalegającego śniegu za oknem.

ocenił(a) film na 2
Fryzomaniak

Prosze nie wypowiadać się w kwestii tego co rozumiem a co nie skoro się mnie nie zna dobrze?Akurat czytam dużo książek wśród nich znajduje się wiele autorów skandynawskich.Podobaja mi się ich podania i legendy.Piękne krajobrazy nie podnisą u mnie noty w filmie,nie to jest priorytetem dla mnie przy wystawianiu oceny.Zresztą każdy ma prawdo do wyrażenia własnej opinii.Film był rozwlekły i źle zrealizowany,jak pisałam wyżej tyko końcowe minuty były w miarę ciekawe.

ocenił(a) film na 3
Pyskata_Blondynka

W pełni popieram. Zawiodłam się na tym filmie z wyżej wymienionych powodów.

ocenił(a) film na 4
Pyskata_Blondynka

Dokładnie, badziew totalny, myślałam, że zasnę. Czekałam na jakiś rozwój akcji, a u co? A nic. I na dodatek prawie w ogóle nie gadali, cały film milczący ....

ocenił(a) film na 2
daisy95

Ja za pierwszym razem zasnęłam :)