PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558807}

Sunset Limited

The Sunset Limited
2011
7,2 18 tys. ocen
7,2 10 1 18008
7,4 10 krytyków
Sunset Limited
powrót do forum filmu Sunset Limited

Film jest tendencyjny niczego nowego nie odkrywa. Wałkuje ten sam temat

ocenił(a) film na 9
andrew_co

No na bank wałkuje temat oklepany - bo który temat teraz nie jest oklepany. Ale ale ale! Tu forma filmu ma myślę największe znaczenie , choć dialogi tak samo < w zasadzie te dwa elementy. Film na pewno różni się od innych. Jest on trudny - obejrzałem raz, ale myślę, że obejrzę go ponownie. I sądzę, że nie miał odkrywać czegoś nowego, a jedynie przedstawić temat, ważny temat, w sposób inny niż do tej pory , bo jak widać inne formy już przedstawione nie dotarły do ludzi a przedstawienie problemu w innym świetle myślę, że jest w stanie ponownie skłonić ludzi do przeanalizowania problemu, który pierwotnie został pominięty bądź zmieszany z gównem - tak jak to bywa cały czas.

ocenił(a) film na 5
protepana

Rozmowa dwóch zaprogramowanych robotów , która zawsze przebiega tak samo ;) Podobała mi się scena jak Samuel opowiada o bójce w kantynie.

ocenił(a) film na 5
andrew_co

On nawet tendencyjny nie jest. Dałoby się zrobić z tego dużo bardziej pasjonującą intelektualnie rozmowę. A wyszła z tego tak naprawdę bitwa

andrew_co

Wg mnie Biały - raczej celowo nie ma za wiele do powiedzenia. Pod tym względem bardziej cenie sobie słowne zmagania Szymona Hołowni i Marcina Prokopa - dla mnie są o wiele lepsze niż ten film.