PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612429}

Syberia, Monamour

Sibir. Monamur
2011
7,6 4,7 tys. ocen
7,6 10 1 4652
7,0 6 krytyków
Syberia, Monamour
powrót do forum filmu Syberia, Monamour

Mocny film!

ocenił(a) film na 8

Ludzie równie czyści i surowi jak otaczająca ich przyroda.

ocenił(a) film na 7
KARAVAN

Film jest świetny poza jednym motywem: wyprawą dziadka po pomoc, skrajnie nierealistyczne.

ocenił(a) film na 8
Fafrocel

ciekawa ta wyprawa być może i za bardzo naciągana już w tej rzecze nie dałby rady

ocenił(a) film na 8
Maverick0069

Człowiek pod wpływem emocji i adrenaliny jest zdolny do różnych rzeczy. Jak dla mnie nie było to naciągane.

ocenił(a) film na 8
Fireghost

racja ale bez przesady :-) człowiek z żywiołem, w zimie ??

ocenił(a) film na 8
Maverick0069

No z tego co widziałem ,aż takiej strasznej zimy wtedy nie było.
Co prawda był to starszy człowiek, ale pod wpływem emocji miał prawo dojść tam gdzie doszedł, i co najważniejsze nie wyglądał on jakby nic się nie stało był wycieńczony,ale jednak doszedł. Uważam to nadal jak najbardziej za prawdopodobne :)

ocenił(a) film na 7
Fireghost

Padał śnieg, temperatura załóżmy że około zera, po wejściu do wody daję mu max 20-30 min życia a on jeszcze szedł, szedł, leżał przy drodze w śniegu w tych samych mokrych ciuchach..... bez jaj.

ocenił(a) film na 8
Fafrocel

Tak padał śnieg, co do temperatury nie zakładajmy bo nie możemy być pewni.
Dla mnie przemawia to iż człowiek ten wychowany od małego w mroźnym surowym klimacie ,do tego dochodzi spora dawka adrenaliny wywarta pod wpływem emocji i presji jaka wzbudziła się w człowieku,który musi uratować chłopca. Nie było pokazane , czy nie maił odmrożeń, zapewne miał i to nie małe, nie było pokazane czy przeżyje, było natomiast pokazane ,że był na skraju wycieńczenia i nie był w stanie kontynuować.
Jak dla mnie nie było to aż tak nieprawdopodobne, ale masz prawo uważać inaczej:)

Fireghost

potwierdzam. więcej wątpliwości (jeśli już się czepiać) wzbudziłby we mnie leżący drugą dobę/ noc połamany chłopiec na dnie studni!