Niestety, ale ten film to kalka innych, poza tym kolejny raz mamy obcych, statek i badania. Szczerze mówiąc, najśmieszniejsza jest kolejny raz skala tzn. porównanie obcych do ludzi, że niby tak samo by długo i namiętnie badali, oraz interesowali się co ludzie potrafią. Biorąc pod uwagę przepaść technologiczną i tym samym wiek cywilizacji wychodzi z tego groteska. Końcowa rozmowa z Nomadem to już zupełna kpina, a niektórzy dają 9/10 ? Moim zdaniem potworna strata czasu.
przejrzałeś wszystko co oglądałam - gratuluję !, odp. bo DR to film rozrywkowy nic mniej, nic więcej, The Signal miał mistyczną otoczkę czegoś więcej, niestety od A do Z ograne motywy z fanfarami w kierunku Mrocznego Miasta.
ja polecam przejrzeć słownik, a co do filmów ja oglądam wyłącznie dla rozrywki i to każdy film a nie tylko z bajeranckimi efektami - kino to rozrywka - dla przemyśleń czytam książki lub chodzę do teatru...
słownik ?! o.O - o gustach nie będę dyskutowała, ten film nie ma nic wspólnego z s-f, co najwyżej z fantasy.
Hmm..., ale ten film nie jest nawet rozrywką. Jest nudny, przewidywalny. Końcowy element zaskoczenia jest ... prawie niezaskakujący. I te "flaki" jak to jakiś facet chce usilnie, pomimo logiki, ratować jakąś kobietę - masakra.