Sygnał

The Signal
2014
5,9 18 tys. ocen
5,9 10 1 18205
5,8 5 krytyków
Sygnał
powrót do forum filmu Sygnał

ogolnie film jest moim zdaniem niedokończony, gydby wyszła 2 czesc ktora by wszystko wyjaśniła to
napewno znalazał by sie w czołówce sci-fi, wydaje mi sie ze rezyser z duzym zapałem zaczał prace
nad filmem, ale gdzieś w połowie mu sie juz troche odechcialo kręcic i skończył zeby tylko skończyc i
troche na tym zarobic.

odnosnie fabuły gdyby pare faktów naciagnąc to mógłby ten film posłuzyc jako prolog Matrixa, wtedy
zyskał by naprawde duże uznanie

ocenił(a) film na 7
diouf89

Sądzę że nie ma co wyjaśniać. Każdy może dopowiedzieć sobie. Porwali ich kosmici. Dorobili nogi i ręce. Sam NOMAD powiedział: "wspaniałe połączenie ludzkiego umysłu i kosmicznej technologi". To gdzie jezdzili ciężarówką to kopia skrawka ziemi zrobiona na ich statku. Aczkolwiek moze i pojawiaja się pytania :) Co obcy chcieli osiągnąć? I 2 pytanie ta babcia i ten koles z brodą kim byli i skad siętam wzieli?

ocenił(a) film na 8
marcin0218

Jak to skąd - też porwani z Ziemi ale nie podążali za sygnałem - Damon zabijając grubasa podsumował - zadziwiająca wola przetrwana chyba.

ocenił(a) film na 7
glaz21

Tyle to wiem :) tylko wyglądało tak jakby gruby był juz tam długi czas, więc po co go trzymali tyle i to w jakiejś chacie? A babcia się bujała furą :)

ocenił(a) film na 8
marcin0218

Babcia i grubasek ześwirowali. Nie udał się produkt. Zostali odstrzeleni jako buble. Haley najwidoczniej również miała kłopot po operacji - jej organizm był słaby. Udał się chłopaczek z nogami - wytrzymało zarówno jego ciało jak i głowa. `Eksperyment zakończony sukcesem (po iluśtam nieudanych próbach).

ocenił(a) film na 7
Jurski

Ok. Dzięki. No i koleś z rękoma też w sumie się udał:)

ocenił(a) film na 8
marcin0218

I tak i nie. Słyszał głosy, był straszliwie znerwicowany, panikował i miał manię. Poza tym był bardzo agresywny, porozwalał im pół laboratorium i uciekł. Chba mieliby zbyt duży kłopot, żeby nad nim zapanować. Kolega z nogami zachowywał najwięcej zdrowego rozsądku w tym wszystkim... choć możliwe, ze masz rację, a ja interpretuję na wyrost :) W każdy razie chętnie ten film jeszcze raz przy jakiejś okazji obejrzę

ocenił(a) film na 7
Jurski

No rzeczywiscie dla nich moglbyc klopotliwy. Ale zachowanie w sumie jak najbardziej normalne. Jakby mi rece wymienili to bym chyba oszalal :)

marcin0218

dopisz jeszcze że spoiler :)