PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=312327}
6,1 6,9 tys. ocen
6,1 10 1 6939
4,7 6 krytyków
Syzyfowe prace
powrót do forum filmu Syzyfowe prace

Słabizna

ocenił(a) film na 4

Słabo, cieniutko jak dla mnie. Książka też nie należy do moich ulubionych, choć jakoś ją
przebolałam, jako lekturę szkolną. Ale tyle rzeczy tam zmienionych w filmie, że ciężko
nazwać ten film ekranizacją. A i gra aktorów taka sobie. Ogólnie 4/10.

ocenił(a) film na 10
Kayleigh90

A ja uważam wręcz przeciwnie.Gra aktorska jest bardzo dobra.Widziałaś scenę recytacji 'Reduty Ordona'?Spójrz na ich twarze.Świetnie to zagrali.Szczególnie aktor grający Zygiera.

ocenił(a) film na 4
ewusoleil

Szczerze, ja to już dawno widziałam, nie mówię, że może wszystkie sceny były do bani, rola Zygiera akurat jak mi się jarzy to się jakoś wybiła tak z reszty dość miałkiego towarzystwa, ale były sceny np., jakich w książce nie było, no i wiek bohaterów nieadekwatny do książki.

ocenił(a) film na 7
Kayleigh90

Właściwie to scena recytacji "Reduty Ordona" jest najbardziej mi bliska bo aktor ktory grał Zygiera ,swietnie sie w nią wczuł . Bardzo przejmująca scena ... Sam film takze mi sie podobał ,choć tak jak juz było wspomniane, pare wątków było zmienione lub urwane .

ocenił(a) film na 7
Agness95

Film jest dobry, tylko niestety za bardzo skrócony, przez co nieco powierzchowny, ale jednak przedstawia głowny problem rusyfikacji z którym muszą zmierzyć się młodzi bohaterowie. Myślę, że aktorzy temu sprostali.