PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=350382}

Szalona noc

Take Me Home Tonight
2011
6,1 11 tys. ocen
6,1 10 1 11490
4,0 2 krytyków
Szalona noc
powrót do forum filmu Szalona noc

Na film ten czekałem bodajże od lutego bieżącego roku kiedy to obejrzałem trailer i już wtedy
wiedziałem że pokocham ten film (w pewnej chwili miałem obawę ze film wcale nie powstanie). Film
ma w sobie cały klimat lat 80 którego głównym elementem jest muzyka oraz specyficzny humor i
autoironia. Nie chcę was zasypywać spoilerami więc szczegółów nie zdradzę ale mogę wam
zagwarantować w ciemno że film ten pokochacie (jeśli lubicie komedie i nie przeszkadza wam
disneyowska historyjka). Film dał mi to czego oczekiwałem a oczekiwałem od niego wiele na
szczęście udał się i pozostaje tylko niedosyt że w polskich kinach raczej go nie zobaczymy - jesteśmy zmuszeni do niezbyt legalnego obejrzenia go albo kupienia go na dvd (już teraz przeglądam oferty sklepów za tym filmem). Od siebie mogę polecić filmy związane z klimatem lat
80 np: "Adventureland" czy "Zdobyć Woodstock" no i może trochę niepasujący tutaj ale też dobry
"U progu sławy" (film opowiada historię dziejącą się w latach 70-tych). Filmowi daję 9/10 ponieważ
dał mi coś czego od dawna potrzebowałem a co bardzo trudno jest opisać własnymi słowami ;)
Troszkę sztuczna ale śliczna jak anioł Teresa Palmer i świetny Topher Grace aktorsko wypadli
dobrze chociaż jak wcześniej napisałem Pani Palmer ma tu raczej wyglądać niż grać ;) Polecam
na weekendowe wieczory z przyjaciółmi!

KinoManiak_95

Film z początku wolno sie rozkreca ale od połowy jest już coraz ciekawiej i zabawniej.9/10 to za dużo ale na mocne 7/10 zasługuje jak najbardziej.

ocenił(a) film na 7
Glock

zgadzam się z tobą bo sam nigdy nie znosiłem jak ktoś durnej komedii daje 9 czy 10 ale ja ten film pokochałem może nie za wykonanie ale ma w sobie coś co będzie mnie przyciągało do niego i obejrzę go jeszcze kilka razy ;)

KinoManiak_95

Ciesze sie, ze do swietnych komedii z lat 80-tych dolaczaja tez wspolczesne robione z sentymentu dla tego okresu ;)
Teresa Palmer rzeczywiscie wygladala slicznie!