Dziękuję!Proszę więcej :-) zna ktoś podobne tytuły???
Jestem zachwycona tym filmem. Życiowe (realne) problemy młodych ludzi. Fajna obsada, dobra gra, film ma wszystko, jednak nie jest dla wszystkich...
Mnie też się bardzo spodobał ten film.
Tytuł który kojarzy mi się z tym to marzyciel z Johnnym Deppem i może jeszcze The Fall. Od takich filmów można się uzależnić, a niestety nie powstają one tak często i gęsto jak mizerne komedyjki, w każdym razie warto czekać.
wydaje mi sie ze "powrot do garden state", "it's kind of funny story" no i moze "juno" to filmy o podobnym charakterze. moze historie w tych filmach (pierwsze dwa) sa mniej realne, ale bije z nich ogroma pozytywna energia ;) polecam!
Zgadzam się, film rewelacyjny :) Był niesamowicie wciągający, no i oczywiście napełnił moje serducho ciepłem i pozytywizmem. I zgadzam się z przedmówcą, że 500 Dni Miłości bardzo trafia w ten klimat.
Ja bym jeszcze poleciła 'Ty i ja i wszyscy, których znamy', pamiętam, że miałam podobne odczucia po tym filmie, mimo, że postacie są chyba jeszcze barwniejsze niż w tym przypadku.
Ten temat może pomóc: http://www.filmweb.pl/film/Powr%C3%B3t+do+Garden+State-2004-111710/discussion/Ha lo+ludzie!+czy+znacie+mo%C5%BCe+jakie%C5%9B+filmy+podobne+do+Garden+State+...,27 7468
Zgadzam się, film rewelacyjny. Trafia do serca i daje do przemyślenia ;) Uwielbiam takie filmy ;)
raczej nie lubie romantykow i czesto udaje ze mnie "wali" milosc i takie sprawy ale ten film mnie ruszył ;) Traafia do kazdego taka prawda jest
Z całego serca polecam wspomniane już "Garden State" oraz "(500) days of Summer" (Zooey Deschanel jest urocza).
Z filmografii wspomnianej Zooey polecam "Flakes", poza tym dorzucę od siebie "Little Miss Sunshine", "All the real girls" (również z Zooey), "Sunshine cleaning", "Running with scissors", "Wyśnione miłości", "Away we go" (naprawdę przeuroczy!), "Middle of nowhere", "In search of a midnight kiss" i "Elizabethtown", do którego (pomimo całej mojej niechęci do Orlando Blooma - to jedyny film, w którym go toleruję) UWIELBIAM wracać.
"Powrót do Garden State" i "Biegając z nożyczkami" zdecydowanie trafia w tę stylistykę. Mi w szczególności z uwagi na muzykę skojarzył się z "Juno", a także z "Debiutantami".