Powiem szczerze, że oczekiwałem czegoś więcej po tej części. O wiele gorsza niż poprzednie "Szczęki". Film ciekawy, ale wcale nie był straszny.
Może i nie był straszny, ale czy jedynka, dwójka lub czwórka były straszne? Moim zdaniem nie.
Obejrzałam go sobie jeszcze raz po długiej długiej przerwie i stwierdzam że wcale nie jest tak koszmarny jak piszą. To fakt że efekty specjalne są koszmarne, napięcie nie za wielkie ale da się obejrzeć, a dialogi wcale nie są złe. Poziom aktorski dobry. Ogólnie u mnie wypada średnio więc dam 5/10
A i jeszcze nie zauważyłam żeby rekin ryczał w tym filmie. On poprostu wypuszcza bąbelki powietrza gdy otwiera paszczę i stąd jest taki dźwięk jakby ryczał. Pływanie do tyłu? Chyba tylko wtedy gdy się uwolnił z tej rury a i tak nie było to zbyt dokłądnie pokazane
Natomiast bardzo dokładnie pokazane jest jak rekin płynie nie poruszając żadną z płetw :))
3/10 to maks co mogę dać
e tam zwracac uwage na takie szczegoly w filmach 3d nie chodzi o napiecie strach itp. tu chodzi o efekty 3d, a te sa. muzyka ekstra, aktorstwo wcale nie najgorsze, efekty specjalne niestety do bani ale jak sie przymknie na to oko to jest zaserwowana calkiem niezla rozrywka. i dobrze ze odcieli sie troche od 1 i 2. mysle ze 3 rekin u wybrzezy Amity to bylby dopiero gniot;D