Tragiczny scenariusz to największy gwóźdź do tej ogromnej trumny. Ludzie, przecież rekin w tym filmie nie dość że ryczy to jeszcze pływa do tyłu i hamuje! Co za debil to wymyślił?! Przecież to nawet śmieszne nie jest. I jeszcze do tego ten motyw z delfinami (ostatnie ujęcie w filmie to istny koszmar), katastrofa ;) Efekty specjalne to dno, do którego żaden rekin nie dopłynie. Rekin wygląda tragicznie, już nie wspominając o tym wprost cudnym staranowaniu szyby pod wodą (to chyba najgorszy efekt specjalny jaki w życiu widziałem). Nuda, fatalne aktorstwo, dialogi na poziomie plemnika, idiotyzm aż wylewa się z ekranu. Aż dziw bierze, że czwórka jest jeszcze gorsza (jeszcze bardziej debilny scenariusz, to zakrawa na cud, brawa dla autorów ;) 2/10
święta racja.i pomyśleć że dennia quaid w tym gównie zagrał.efekty to była hańba.jak dla mnie to majlepsze było jak rekin wybuchł i wylecioały mu szczęki(hehe).jak exreżyser się nudzi to niech filmów nie kręci bo się pożygać można.ten film zhańbił pierwszą częsć spilberga.ja mu dam 1/10.
dokładnie inne części są super ale ten ??
i w dodatku rekin tam ryczy jak jakiś lew ;/
nie no ten film ogólnie jest beznadziejny aby szkoda czasu na jego oglądanie ;/
ryczacy rekin to zenada, ale co do efektow specjalnych trzeba wziac poprawke na rok produkcji i dosc skromny budzet filmu. pozdro dla wszystkich krytykow :p