Nie wiem ile wynosił budżet tego filmu, ale wyglądał zdecydowanie bardziej sztucznie i nierealistycznie w stosunku do pierwszej części między którą minęło 8 lat.
Fabuła też pozostawia wiele do życzenia. Przez większość czasu nudzi, a rekin jakiś niemrawy. Te z poprzednich części miałyby sporą wyżerkę, bo co chwila było pełno ludzi w wodzie. Ten potrafił kogoś zjeść dopiero po tym jak mu wpłynął do paszczy. W przeciwnym razie tylko ugryzł w nogę...
mam takie samo zdanie i odczucia na temat 3 części szczek ,, taka słaba ze nie mogłem na koncowych literach uwierzyć co ja to oglądałem
Jest faktycznie wyjątkowo niemrawy i jak na swoje gabaryty to wg mnie i tak dość łagodny. Nie zeżarł dużo osób, to już rekin z dwójki częściej pokazywał swe groźne oblicze. Ten zaś porusza się jakby chciał a nie mógł, jak jakaś kłoda. Uwięziony w tym tunelu nie ma możliwości pływania a więc powinien już paść bo rekin musi się wciąż poruszać by żyć.
Ryczenia nie zauważyłam, wg mnie to tylko wypuszczanie bąbelków powietrza przez paszczę przez co tak to brzmi. Podfobało mi się za to częste pokazywanie go od tyłu
Efekty specjalne zaś są koszmarne i strasznie sztuczne
Aha. Nie czytałem innych tematów. Ale też nie przypominam sobie żadnego ryczenia.
W istocie rekin ryczał jak lew. Żal oczu na coś takiego. Z szacunku dla innowacji 3D o jaką się autorzy pokusili daję 2/10.
Ale generalnie straszne g...
Ryczał, ryczał... Ta scena już mnie autentycznie dobiła! ;) Nawet w zakładce z ciekawostkami do filmu jest to ujęte :)
Było w 3 części. Jeśli dobrze pamiętam, w momencie spawania tunelu, to był jeden moment. W filmie razi sztuczność, co to w ogóle za ręka na początku filmy, widać, że zrobiona komputerowo, tak jak rozpadający się rekin-tandeta do potęgi. 1 i 2 10x lepsze.
Masz racje 1 i 2 na najwyższym poziomie wykonania i w ogóle kunsztu filmowego, ale mimo słabszych 3 i 4 mam sentyment z dzieciństwa do wszystkich 4 części choć tak jak napisałem najlepsza 1 i 2
Z tego co się orientuje to budżet filmu to ponad 20 mln, strasznie dużo biorąc pod uwagę to co za te pieniążki stworzyli. Dla porównania budżet pierwszej części to tylko 7 mln, a film był o niebo lepszy.