Szef wszystkich szefów

Direktøren for det hele
2006
6,6 6,6 tys. ocen
6,6 10 1 6571
6,5 10 krytyków
Szef wszystkich szefów
powrót do forum filmu Szef wszystkich szefów

"Szefa..." oglądałem prawie pół roku temu, ale po dziś dzień doskonale ten gniot. To, co widziałem na ekranie kina, było straszne- ponad 1,5 godziny okropnej katorgi, niesamowitego kiczu i całkowitego braku dobrego smaku. Próbowałem odwracać wzrok, ale to nic nie dało- TO zostawiło niezatarty ślad na mojej psychice. Amatorsko zrobiony film, bez żadnego humoru. Chętnie dałbym mu ocenę -1/10. A każdemu, kto chce obejrzeć to coś, szczerze odradzam.
PS. Najgorszy film mojego życia.

ocenił(a) film na 8
miken

to byŁ pastisz i celowy zaplanowany kicz. szkoda, że tego nie czaisz. nie mówię że film genialny, ale trzeba umieć rozróżnić co jest okiem do widza od reżysera i polemiką z gatunkiem a co amatorskim filmem. chyba nie podejrzewasz że von Tier jest amatorem i nie umie robić filmów. to oglądnij sobie jego inne filmy, przed Dogmą, np. Epidemia, europa, element zbrodni. A potem pokaż mi jeszcze jednego na świecie takiego reżysera-amatora, który robi takie filmy! to jego świadomy wybór takiej a nie innej estetyki kina. ja w każdym razie nie żaŁuję ani minuty spędzonej na tym filmie! A Tobie życzę więcej świadomości w oglądaniu filmów!

wiewiorka_3

co z tego, że von Tier robi inne filmy, które nie są takie złe. Mogą być nawet arcydziełem kinematografii, nie obchodzi mnie to. Liczy się ten film, a ten był straszną chałą. Reżyser w moich oczach jest złodziejem, który oprócz pieniędzy za sam bilet, ukradł mi kilkadziesiąt minut z mojego życia(nie mówiąc o dobrym humorze, który miałem przed wejściem do kina). Zrobił to coś- trudno. Byle nie oszukiwał widza i wyciągał od niego ciężko zarobionych pieniędzy. Wiem, co jest komedią, a co nie. Komedia ma śmieszyć, a nie wściekać widza. Tym bardziej komedia zawodowa.
PS. Przynajmniej mam dobry gust i znam się na filmach. W przeciwieństwie do ciebie.

ocenił(a) film na 8
miken

poziom twojej argumentacji jest żenujący! zaprzeczasz sam sobie, bo piszesz do kamczata, że o gustach się nie dyskutuje, a mi zarzucasz że nie znam sie na filmach. więc zastanów się jakie masz ostateczne zdanie na ten temat! a poza tym jestem PEWNA, że jak dojrzejesz i będziesz starszy i zobaczysz o tysiąc filmów więcej, poznasz życie i w ogóle ogarniesz co sie wokóŁ Ciebie dzieje (np. globalizm, konsumpcjonizm, koncerny rządzące ludźmi i jak pójdziesz do pracy - korporacjonizm) to zaczajisz po co powstał ten film. bo na razie nie ogarniasz NICZEGO!!! jesteś nieświadomy i masz zmiksowany mózg od telewizji, reklamy i właśnie wielkich koncernów filmowych, które mówią ci co ma ci się podobać a co nie. a Ty to przyjmujesz bezkrytycznie! proponuję więcej samokrytyki i samoświadomości!

wiewiorka_3

Po pierwsze- w przeciwieństwie do ciebie, ogarniam całkiem sporo i wiem, że ta nędzna namiastka filmu nie powinna nigdy powstać. Wszyscy na świecie wiedzą, kiedy coś ich śmieszy, a co nie(a mnie nic w tym kiczu nie śmieszyło).
Po drugie- nie próbuj wywyższać się, bo znasz kilka mało zrozumiałych dla większości wyrazów. Wiem, co się wokół mnie dzieje, a większa samokrytyka i samoświadomość mi nie potrzebna.
Po trzecie- nikt mi nigdy nic nie mówił, co ma mi się podobać, a co ma mnie śmieszyć. Nigdy. To ty najwyraźniej chcesz mi wmówić, że ten kicz spod ręki von Tiera jest świetny i musi mi się podobać.
I na koniec- to ty masz zmiksowany mózg. Od urodzenia.

miken

Stary, jak ty dajesz 10 Pijanemu mistrzowi, to ja Tobie daje -1. Poczytaj najpierw troche o historii kina, zobacz sobie troche filmow, ktore polemizuja z estetyka roznych gatunkow i wtedy cos napisz.

kamczat

Przynajmniej wiem, co jest śmieszne, a co nie. Dla Pijanego mistrza ocena 10 jest jak najbardziej na miejscu- bo przede wszystkim śmieszy. Nie jest idealnie zrobiona i mogłaby być ładniejsza, ale o to w komedii nie chodzi- tu trzeba się śmiać, a nie czepiać wszystkiego, co popadnie. Pijany mistrz był fajny i tyle(ale ty tego i tak nie zrozumiesz).
Poza tym, Stary, o gustach się nie dyskutuje.