PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=240827}

Szef wszystkich szefów

Direktøren for det hele
2006
6,6 6,6 tys. ocen
6,6 10 1 6566
5,8 9 krytyków
Szef wszystkich szefów
powrót do forum filmu Szef wszystkich szefów

Musze przyznac, ze jestem zaskoczony bo pierwszy raz moja opinia jest tak daleka od ogolnej opinii innych ogladajacych, malo tego: w kinie gdzie widzialem ten film wszyscy pieli z zachwytu! Ludzie co z Wami jest? Film jest rewelacyjny, a ze minimalistyczny, coz, taki mial byc. Nie chodzi tu chyba o zrozumienie bo przeciez nie jest to dramat psychologiczny o 5 plaszczyznach... Jak dla mnie pozostaje jak na razie w czolowce tego roku, moze mam chore poczucie chumoru, moze. Dobrze mi z tym. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
zielsurf

Jestem właśnie świeżo po filmie i do tej pory buzia mi się śmieje. Wydaje mi się, że odbiór filmu jest zależny od poczucia humoru, jakim dany człowiek dysponuje. Mój na szczęście pokrył się z poczuciem humoru Triera i jestem zachwycona. Zresztą ludzie przede mną i za mną i obok mnie też sikali ze śmiechu :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

Do mnie rowniez trafił wyrafinowany humor Von Triera. Ale niesety podczas sesanu z kina wyszło parę osob. Do nich widocznie ten film nie trafił.

ocenił(a) film na 1
fidelio

Napiszcie który moment jest w tym filmie śmieszny, ja wytrzymałem 15 minut filmu i mało co nie umarłem z nudów.

To,że ten gościu był kiepskim aktorem to miało być śmieszne ???

soldier175

Właśnie to jest trudno określić, co DOKŁADNIE w nim śmieszy.
Jaka sytuacja, jakie gesty, słowa. Kiedy zaczynasz tak ten film rozkładać na czynniki okazuje się, że w sumie to nie jest on zabawny....
Ja się nastroiłam po prostu odpowiednio i w pewnych momentach pojawiał mi się szeroki banan na twarzy, ale nie umiem określić dlaczego... Nie oglądałam jeszcze filmu, który by mnie rozbawił, a nie byłabym w stanie stwierdzić co tam było zabawnego... ;)

ocenił(a) film na 9
soldier175

Sorry soldier175 ale jeżeli obejrzałeś tylko 15 minut filmu to nie powinieneś się o nim wypowiadać.
A co było zabawne w 15 minutach ?
To jak wielką wagę bohater stara się nadać swojemu zadaniu. To jak rozmawiają o jednej pracy a brzmi to jakby rozmawiali o dwóch różnych. To kiedy Kristoffer próbuje grać pauzą.
Chyba zwyczajnie nie twoje poczucie humoru.

soldier175

"Szef szefa wszystkich szefów" monolog kominiarza?

ocenił(a) film na 6
zielsurf

Mam mieszane uczucia, heh. Nie było źle, ale jednak nie mogę się do końca przekonać...
7/10

zielsurf

Ten filmik raczej nie trafił w moje poczucie humoru choć kilka razy zaśmiałem się z absurdu występującego w tym filmie... Pierwsze 30 min jest totalnie nudne, potem troszeczkę lepiej ale mimo wszystko nie zachwycił mnie ten film... Szanuję fanów tego rodzaju humoru i tego filmu ale ja do nich nie należę.. Muszę przyznać, że końcówka była zaskakująca.. Już szykował sie happy end a tu proszę... :)