PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=854031}

Szept i mrok

The Dark and the Wicked
2020
5,6 3,6 tys. ocen
5,6 10 1 3587
4,7 7 krytyków
Szept i mrok
powrót do forum filmu Szept i mrok

Dobry, choć...

ocenił(a) film na 4

kilka poprawek w montażu by się przydało. Końcówkę bym przemontował na bardziej dramatyczną, ta wersja była przeciągnięta niepotrzebnie. Można było lepiej całość podrasować, widać, że dopiero pod koniec zaczynali straszyć. Trzymali cały czas w napięciu i pod koniec wysyp straszenia, a można było lepiej rozłożyć te sceny i mocniej podkręcić. Warty obejrzenia!

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

no nie, przeczysz sam sobie, jakby byl wedlug Ciebie wart obejrzenia to bys nie dal oceny na 4. Moim zdaniem film bardzo dobry, bez zbednych straszakow na sile, zło manipulujace otoczeniem, ludzmi...swietny!

nexus_3

Ten idiota dzyniu, cymbal jakich malo notorycznie wystawia noty od 1 do 5, znany jest z tego procederu, juz dawno powinni ciula wyrzucic z tego portalu.

ocenił(a) film na 4
dzyniu88

True, choć apetyt miałem ogromny - film bombarduje nas ogromną ilością jumpscare'ów, co mniej więcej od połowy robi się już nudne i meczące. Do tego obraz można by śmiało skrócić o 15-20 minut. Ode mnie również 4 - głównie za muzykę i klimacik momentami.

ocenił(a) film na 6
hand_painted_coffee

"ogromną ilością jumpscerów "Gdzie ty tą OGROMNĄ ilość widziałeś?Owszem były ale co najwyżej kilka.No chyba że spadasz z krzesła za każdym razem gdy zadzwoni telefon lub przebiegnie koza.Bez przesady z tą ogromną ilością.

ocenił(a) film na 4
tabor1977

No spadam spadam, w pewnym wieku człowiek to już się boi jak ktoś łazi za drzwiami :D

Anyway, pamiętam, że było ich całkiem sporo, to oczywiście samo w sobie nie jest złe - ale potrafi jednak zmęczyć (porównaj budowanie atmosfery np. do "Hereditary" czy "Zło we mnie", gdzie ciężki klimat jest kładziony wręcz drogowym walcem).
No albo już człowiek się może rzeczywiście przewrażliwiony robi ;) pozdrawiam serdecznie !