Kopia nie dorowna oryginalowi,nie inaczej jest w tym przypadku,ze spokojem mozna sobie odpuscic,niestety nic ciekawego.
Oglądałem Inni, sierociniec, kręgosłup diabła, Labirynt Fauna i uważam, że Szepty są najlepsze choć najmniej znane. I zakończenie niby oczywiste, ale jak widać na forum wzbudza dyskusję czy Florence przeżyła czy nie, więc nie do końca takie słabe jak niektórzy twierdzą.
A jeśli mówimy o kopi zawsze możemy powiedzieć że Inni byli kopią Szóstego zmysłu, bo tam też na końcu się dowiadujemy kto jest duchem. Choć treść jest całkiem inna.
Zgadzam się. Tym bardziej że dla mnie hiszpańskie czy meksykańskie horrory są niesamowite, mają klimat i nawet jeśli czasem fabuła nie jest najwyższych lotów, to i tak z dużym zainteresowaniem je oglądam. Szepty tez ten mają w sobie atmosferę tajemniczości, ale zupełnie inną. Nie lepszą, czy gorszą, ale inną.
Mi się wydaje, że to Kręgosłup diabła jest najmniej znany, ale może to dlatego, że w ostatnich latach wzrosło zainteresowanie kinem hiszpańskim i japońskim, a południowoamerykańskim niekoniecznie.