Szepty

The Awakening
2011
6,5 52 tys. ocen
6,5 10 1 51616
5,7 13 krytyków
Szepty
powrót do forum filmu Szepty

Kopia nie dorowna oryginalowi,nie inaczej jest w tym przypadku,ze spokojem mozna sobie odpuscic,niestety nic ciekawego.

ocenił(a) film na 8
wladekpoz

Oglądałam Sierociniec i chociaż podobieństwo jest, to nie widzę tutaj kopii.

ocenił(a) film na 9
umberella

Oglądałem Inni, sierociniec, kręgosłup diabła, Labirynt Fauna i uważam, że Szepty są najlepsze choć najmniej znane. I zakończenie niby oczywiste, ale jak widać na forum wzbudza dyskusję czy Florence przeżyła czy nie, więc nie do końca takie słabe jak niektórzy twierdzą.
A jeśli mówimy o kopi zawsze możemy powiedzieć że Inni byli kopią Szóstego zmysłu, bo tam też na końcu się dowiadujemy kto jest duchem. Choć treść jest całkiem inna.

ocenił(a) film na 8
adas_pr

Zgadzam się. Tym bardziej że dla mnie hiszpańskie czy meksykańskie horrory są niesamowite, mają klimat i nawet jeśli czasem fabuła nie jest najwyższych lotów, to i tak z dużym zainteresowaniem je oglądam. Szepty tez ten mają w sobie atmosferę tajemniczości, ale zupełnie inną. Nie lepszą, czy gorszą, ale inną.

Mi się wydaje, że to Kręgosłup diabła jest najmniej znany, ale może to dlatego, że w ostatnich latach wzrosło zainteresowanie kinem hiszpańskim i japońskim, a południowoamerykańskim niekoniecznie.