Moim zdaniem "Szklana pułapka 3" to najlepsza część przygód Johna McClane'a. Pierwsze dwie części były dość przeciętne ale nie najgorsze. czwarta część też jest niezła ale lekko przegięta. Trójka natomiast najbardziej przypadła mi do gustu.
Mam to samo zdanie. Gdybym miał je uszeregować od najlepszej do najgorszej to było by to: 3,1,2,4
Ponad połowa tego filmu jest GENIALNA, po prosty MIAZGA! :D
Niestety pod koniec traci on swój magiczny rozpęd i piórka opadają (od statku oraz tym bardziej w Kanadzie).
Niemniej cały początek, cała ta jazda w mieście to mistrzostwo świata i dlatego ocena dla filmu może być tylko wysoka
Moja kolejność:
DH1. 10/10
DH3. 9/10
DH2. 8/10
DH4. 6/10
ostatnia część jest bardzo kiepska i bardzo mocno odstaje od zasłużonych poprzedniczek :)
film jest rewelacyjny, najgorsza niestety jest końcówka - niestety skiepścili ją...
popieram. Trójkę mogę oglądać kilkadziesiąt razy i ani troche się nie nudzi. :) Myśle że dużo do filmu wniósł Samuel L. Jackson.
Oglądając Die Hard 4.O szkoda mi było, że John został niańką. Samuel doskonale dopełniał Szklankę 3. Zagrał z jajami, nie to co hakerek z czwórki
E tam, jedynka najlepsza takiego klimatu filmy już nie mają! Jak dla mnie to kolejność dokładnie taka jak się filmy ukazały! 1, potem 2, potem 3, a potem 4.
i ja sie podpiszę wg. mnie część 3 jest najlepsza mój ranking wygląda tak 3/8+ , 1/8 , 2/7+ , 4/7. Ogólnie seria trzyma poziom!
Powiem, krótko i zwięźle - im dalej tym gorzej:)
1 - 10/10, 2 - 9/10, 3 - 8/10, 4 - 6/10
Trójkę oceniłbym o oczko wyżej, gdyby nie słabe zakończenie(brak jakiegoś wielkiego finału, strzelaniny itp.) Ogólnie trójka trochę odeszła od klasycznego schematu DIE HARD. Tutaj akcja dzieje się na otwartym terenie. Mimo tego, że tak naprawdę jest tu mało momentów w stylu Szklanej Pułapki - świetna scena strzelaniny w windzie:), to i tak jest to solidna kontynuacja.
a ja na szklanej III byłam z bratem w kinie u Pana Ł i siedziałam na krzesłach plastikowych (jak w lodziarni) i i tak było super;)
a ja byłem z fajną laską i jadłem popcorn, o! ;)
Zaraz... może ten film nie był takie kiepski jak go zapamiętałem...
Również popieram. Trójka jest najlepsza częścią, zabawne dialogi, świetnie wpasowany humor i świetny duet Willis - Jackson. Gdyby nie te dialogi między dwójką głównych bohaterów oceniłbym film niżej a tak 9/10.
Uwaga, uwaga Nils nie żyje posrańcu, powtarzam Nils jest trupem. 10/10 dla całej trylogii.
Popieram mi też najbardziej podobała się trzecia cześć, pamietam, że obejrzałem ją parokrotnie i chyba niedługo wróce do niej , żeby kolejny raz to zrobić ;)
1 i 2 były lepsze IMHO. 3 i 4 mimo, że także bardzo dobre, są już trochę przekombinowane, no cóż takie czasy, trzeba gonić konkurencje.
Mi się najbardziej podobała 1 i 3 cześć Die hard 2 (średnie) a die hard 4 mi się nie podobała masz całkowitą racje przegięcie na maksa Ciekawe co wymyśla na Die hard 5.?
też uważam że trójka najlepsza (czwórki nie oglądałem). ogólnie cała seria jest super :>
czwórka ma już inny klimat, ale też fajna zabawa jak dla mnie, trójeczka ma to coś, świetne teksty, humor, Willis i Jackson -uwielbiam ich
Też się zgodzę ,że najlepsza z całej serii.
Jedynka choć genialna(+bezbłędny Rickman) , to jednak bardziej mi sie podobała ta część. W końcu nie jakieś lotnisko, budynek czy inny dworzec pkp tylko bogata scenografia plus duet Samuel L. Jackson i Bruce :) Ten film ma po prostu wszystko co powinien mieć dobry film akcji. Dwójka też dobra ale to trochę za bardzo w stylu "here we go again" czyli powtórka z rozrywki jedynki tylko ,że miejsce zamienione na lotnisko i jakiś taki mało wyrazisty wróg. Ten cały wojskowy wydał mi sie kompletnie nijaki w porównaniu do Rickmana i Irons'a. I to jest właśnie duży plus 3 ,że jest najoryginalniejsza.
dokladnie 3 najlepsza, L Jackson i akcja w Niu Jork Sity robią dobry klimacik tej czesci.........potem 2,1,4
na pierwszym miejscu Die Hard 1 - to jednak pierwsza część i klimat najlepszy zwłaszcza pamiętam jak to oglądałem w święta ten klimat :)
dwójka to było troche jak Deja Vu- znowu Bruce ma tylko pistolet na początku znowu leje się z całą masą gangsterów ale nie ma już jakiegoś biznesmana-gangstera jak w 1 więc jest słabe trójki nie ogłądałem ale może to się niedługo zmieni a o czwórce nie chce nawet słyszeć NA PEWNO będzie jak max payne 3
najlepsza 1, a kolejne części jednak nie mają już tej świeżości oryginału, choć akurat szklane wszystkie trzymają poziom :)
czwórka to przegięcie! Jeszcze trochę i McLane zacząłby latać jak NEO ...
Moja kolejność: 2,3,1(choć różnice niewielkie),........................potem długo nic......................... i 4
:)
Zdecydowanie, 3,2,1,4
Tylko nie rozumiem w trójce jak wydobyli się z łańcuchów (kajdanek) jakiś wybuch iskry i murzyn wyzwolony
nie mogę się zgodzić :P Dla mnie zdecydowanie jedynka jest najlepsza:P Jak to w każdej serii bywa:P Dwójka też trzyma poziom i przede wszystkim jest ten sam klimat i aktorzy:P trójka nie mówię też jest w miarę, ale to już inna bajka, inni aktorzy, starszy bruce willis, no i najważniejsze brak śniegu i klimatu świąt:P he he:D pozdro