PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236129
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

10/10

ocenił(a) film na 10

Ah,nie da się opisać tego filmu.Piękny,cudowny,boski,wzruszający?
To za mało. Za każdym razem ,gdy go oglądam-wzruszam się. ;)

Każdy musi go obejrzeć!;*

Batmanowa

10/10 ? To chyba jakiś żart.
Nie dziwie się, że film ma tak wysoką średnią.To jest po prostu śmieszne.Zgodzę się, że film jest wzruszający i opowiada piękną historię prawdziwej miłości.Choć większą uwagę skupiłabym na metamorfozie głównego bohatera.Takich filmów jak ten jest pełno.
Szkolny łamacz serc zakochuje się w zwykłej i skromnej dziewczynie - to już standard.Oczywiście plus jej nieuleczalna choroba.Dziewczyna na końcu umiera, a chłopak do końca życia wspomina swoją utraconą miłość.
To jest tak banalne, że szkoda gadać.
Film jest dość przesłodzony i brak w nim jakiegokolwiek przesłania.
Zwykły wyciskacz łez jakich pełno.W ogóle nie zmusza do myślenia.
I jak mu dać 10/10 ? No błagaaam !
Śmiech na sali ;/

ocenił(a) film na 7
Batmanowa

Każdy ocenia według siebie. Jedni lubią sobie popłakać, inni poudawać, że ich nic nie rusza i widzieli takich dziesiątki, ale na tym chyba polega ocena? Nie mamy jej narzuconej, żyjemy w wolnym kraju i jeżeli aż tak bardzo przeszkadza Ci średna tego filmu załóż kilkadziesiąt profilów i oceń 1/10, wtedy z pewnością coś opadnie.

A jeżeli aż tak Ci do śmiechu, to najpierw połknij popcorn, by się nie zadławił/zadławiła.

_Olinka_

Oleńko masz rację.Każdy ma prawo do swojej opinii.
Ja również wyraziłam swoją więc nie wiem, dlaczego się tak oburzyłaś.
Jedni lubią takie płytkie wyciskacze łez, a drudzy czyli tacy jak ja, nie.
Film ogółem mi się podobał.Ale nie zgadzam się z tym, że zasługuje na 10.Po prostu mnie to irytuje.Jest mnóstwo wspniałąych filmów, które zasługują na tak wysoką ocenę.No, ale widzę, że na filmwebie zapanowła inwazja dzieci neo.Cóż się dziwić, że dobre filmy tylko traca na tym i mają niższe oceny niż takie filmy jak ten.
Pozdrawiam.

ps. popcorn jadam tylko przy dobrych filmach ;]

ocenił(a) film na 10
agasia117

Tak. Pewnie Twoim zdaniem na 10 zasługuje
,,Zmierzch'' i plastikowy Pattinson,prawda?

ocenił(a) film na 10
Batmanowa

I do kompletu drewniana Bella. ^^

=.=

ocenił(a) film na 4
_Olinka_

mi 'szkola uczuc' tez do gustu nie podpadla, a dobra ocena moze zmylic kogos kto szuka jakiegos fajnego filmu, ogolnie film jets ladnie nakrecony, gra aktorów tez niezla, ale historia banalna, sztuczna rownie dobrze cos takiego mogloby sie pojawic w 'm jak milosc'.

ocenił(a) film na 7
Batmanowa

Jeśli mam zacząć od początku, mój nick to nie "Oleńka".
Czy ja się oburzyłam? Nie sądzę. Po prostu wyraziłam zdanie dla faktu, że nie możesz wprost uwierzyć, iż komuś ten film się podoba.

Hm, "Zmierzchu" jeszcze nie oglądałam, ponieważ jak na razie nie chcę sobie odebrać tej magii, która płynęła z książki (polecam, jeśli nie czytaliście).
Bella? Kristen bardzo lubię, jednak by dowiedzieć się o jej drewnianych właściwościach powinnam obejrzeć ową produkcję.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
_Olinka_

To obejrzyj.Zrozumiesz,że miałam rację z drewnianą Bellą.

pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
_Olinka_

Magia ksiązki ? O Boże, wynudzilam sie strasznie czytając to :| ale faktycznie mozna wsadzic "szkole uczuc" do jednego worka ze "zmierzchem", nigdy nie zrozumiem ludzi którzy wzruszają sie miejac stycznosc z tymi "dziełami", od razu zastrzegam że nie gram tu twardziela, bo dosc latwo wzruszam sie ogladajac filmy, z zastrzezeniem ze jest to film dobry i oddzialujacy na uczucia

ocenił(a) film na 7
Batmanowa

Może, zobaczy się w przyszłości.
Pozdrawiam