Jeśli podobał Ci się owy film, to podaj mi tytuł jakiegoś innego, który tak samo Cię wzruszył i zaciekawił jak ten. Scenariusz nie musi być identyczny- chodzi mi tu o szkolną miłość, lecz aby występowało w nim takie samo ogromne uczucie oraz przeciwności losu, z którymi główni bohaterowie muszą się zmagać. Najlepiej jakby był to film w rodzaju "wyciskaczy łez"...
A więc niech lista się rozpocznie
Moshe ja zacznę- TITANIC (także ogromna miłość, a łza akręciła mi się w oku), no i oczywiście LOVE STORY:*
Moim zdaniem baaaaaaaaaaaaaardzo wzruszającym filmem jest ,, Gdyby jutra nie było " Jest piękny . Płakałam na nim jak niemowlak heh. Pozdro
ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100%!! Jak ja mogłam zapomnieć o tym filmie... OCZiwiście, że u mnie na liście zajmuje 1 piejsce i niepodważalne. Ryczałam na nim od połowy, aż do samego końca. Film cudowny- najpiękniejszy jaki kiedykolwiek widziałam:*
Jeśli lubisz filmy nie tyle CZYSTO romantyczne, co sam romantyczny wątek jest wpleciony w szerszą fabułę, polecam "Love and basketball". Mi się spodobał, ale ja lubię grać w kosza ;)
Widzę, że się nie zrozumieliśmy;) Ale to nic, nie każdy moshe(może) to wiedzieć;)
No coż...jak kto lubi;) Maybe dla mnie dziwne jest pisanie w takiej formie jak ty to robisz (co jakiś czas z dużych liter) :P No dobra, ale nie zmieniajmy tematu- może(specjalnie dla Ciebie) ty także podasz jakiś swój tytuł filmu...:D:D
Moje 2 ukochane filmy juz sa film(gdyby juta nie bylo,pamietnik:)) wiec moze...Miejsce na ziemi?Mi osobiscie bardzo sie podoba
tak madz racje chciała to napisac ale mnie uprzedziłas ..........to sa 2 moje ulubine filmy:P o tej tematyce................
TAK, Szkoła uczuć i Słodki listopad - bardzo podobne filmy, różnią się tylko zakończeniem.
Gdyby jutra nie było i oczywiście szkoła uczuć :)
Ale wszystkie filmy przebijają Piraci z Karaibów (-;
Pzdr.
kiedys ogladalam podobny film ... milosc nastoladkow ... ona umiera ... on buduje sciane na ktorej maja sie podpisywac zakochani i on jako pierwszy na pamiatke ich wielkiej milosc wyryl swoje i jej imie ... to tylko opis koncowki kurde nie wiem jak sie ten film nazywa a bardzo chciaolabym go polecic:/
a przypomnił mi się jeszcze jeden film ... "człowiek z księżyca" ... mój ulubiony film z dzieciństwa:) ah jak płakałam na końcówce:`)
ten o któym ty mówisz to prawdopodobnie miejsce na ziemi. Też łądny, ale nie pakaąłm tak jak na "szkole ..." :)
Paranoja, oglądałam mnóstwo ślicznie wzruszających filmów i ani jeden mi do głowy nie przychodzi :D
Ja jeszcze dodam swoje typy ukoffanych melodramatów, ale już nie koniecznie, tych na których płakałam, choć mi się bardzo podobały:
) Armageddon
) Pearl Harbor
) Uwierz w ducha
) Quo Vadis
) Za horyzontem
) Romeo I Julia
) Kiedy mężczyzna kocha kobietę
) Somersby
) Miasto aniołów
) Czasem słońce, czasem deszcz
) Veer Zaara
) Fanaa
...to są pozostałe do tych, które były już wymienione wcześniej.
Mi sie jeszcze osobiscie podobał film "Spacer w chmurach" z Keaneem Reveesem polecam ;)
Ja bym dodała do tego jeszcze "Love story". Ma chyba najbardziej zblizoną tematykę do "Szkoły uczuć", ale najlepszym filmem w tym gatunku jest "Miasto aniołów"
Ja dodam BARDZO podobny film (który czasem puszczają na Polszmacie) "Miejsce na ziemi"("Here on Earth")
"Źródło Młodości" przecudny film, ogladalam go kilka lat temu a jeszcze go dobrze pamiętam. naprawdę warto zobaczyć:)
najlepszy film tego typu to bezwatpienia "GLOWĄ W MUR" jest rewelacyjny!!!!!!!!!!!!!!
"szkola uczuc" - no coz historia byla naprawde wzruszajaca i film ogolnie piekny ale jednak nie byl za dobrze zagrany przynjamniej moim zdaniem czegos mu brakuje - inaczej naprawde w tym filmie mam wrazenie ze moglby byc lepszy
pozdrawiam
a jeszcze "MOJA DZIEWCZYNA" bylem mlody jak to ogladalem ale jesli ktos nie widzial naprawde warto - bo do tej pory go pamietam mimo ze juz lata uplynely
Film, w którym również jest pokazana prawdziwa miłość, który również wzrusza, to Apartament. Naprawdę polecam...
Jak dla mnie piękny film to
Wybór Fieldera - może mało znany ale uczuciowy streszczę go tu :
specjalista ds. reklamy Phillip Fielder obsesyjnie poświęcił się karierze i żyje sam. Ale śmierć jego siostry stawia go przed nową opowiedzialnością - stać się zastępczym rodzicem dla ośmioletniego siostrzeńca z autyzmem. Teraz Philip musi podjąć decyzję, która zmieni życie wszystkich mu bliskich ludzi.
Jak już pisałam we wcześniejszym poście, nie podobał mi się ten film ;) Bynajmniej nie ze względu na poruszany w nim temat, który notabene jest już dość oklepany; ale ze względu na jego mizerną stronę techniczną i podrzędną grę aktorów. Ot taka wzruszająca historyjka, która ani trochę nie dorównuje 'Love story' (a przecież motyw przewodni jest ten sam).
Ale mogę polecić 2 inne produkcje, które wywarły na mnie dość duże wrażenie:
>> 'List w butelce' - to chyba pierwszy film, podczas oglądania którego zakręciła mi się łza w oku ;D
>> 'Między piekłem a niebem' - cudownie malownicze pejzaże stanowią doskonałe tło dla przeżyć głównych bohaterów.
Pozdrawiam :)
Pamiętnik,Szkoła Uwodzenia,List w Butelce,Sweet September,A moment to remember.. <-- Widzialem wszystkie z tych i każdy prawie tak dobry jak Szkoła Uczuć :) Pozdrawiam wszystkich fanów!:~)
ja osobiscie uwielbiam dirty dancing2 chociaz wielu osobom sie nie podoba. no i oczywiscie szkola uczuc;)
odradzam pamiętnik , film średniawy , nudnawy i nie jest porónywalny do Szoły uczuć , SZkoła Uczuć 10 PAmiętnik 5
który tak samo mnie zainteresował i wzruszył? to może któraś z części "Piły"? :P
łoo ciekawe zestawienie..xD a dokładnie która część;>? tak z ciekawości..;P
ja może jeszcze był dodała do wątku:
~Vivah
~Nigdy nie mów żegnaj.. (oba bolly jak ktos lubi;P)
..i ostatnio baaaardzo mi się spodobał "Upiór w operze" <cudny>
scenariusz raczej znany, ale polecam bo klimat, scenografia oraz soundtrack nie do pobicia!
Pozdrawiam:)