PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236084
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Mysle ze Ci ktozy pisza ze ten film to "dno" powinni sie zastanowic troche nad zyciem... film moze i jest dla niektorych nudny - uwazam ze dla cwaniakow tych ktorzy nie maja uczuc (bez obrazy)...tak jak w tytul... Film jest bardzo wzruszajacy ukazuje cierpienie dziewczyny chorej na raka... oraz chlopaka ktory potrafi z milosci zrobic dla niej wszystko nawet zrezygnowac z popularnosci w szkole... Powiem wam ze film tak mnie wzruszyl ze ostatnie zdanie w scenariuszu mamy z mezem jako grawer na obrączkach.... "Milość jest jak wiatr....Nie widzisz jej lecz ją czujesz..." Polecam osobą ktore potrafią wzbudzic w sobie mocje uczucia :)

ocenił(a) film na 2
KiSiXi

"oraz chlopaka ktory potrafi z milosci zrobic dla niej wszystko nawet zrezygnowac z popularnosci w szkole"
faktycznie, co za poświęcenie...
i co wy na to cwaniaki bez uczuć ? :D

ocenił(a) film na 8
KiSiXi

film bardzo wzruszający, jeden z lepszych jakie oglądałem

ocenił(a) film na 3
KiSiXi

Emocje,uczucia,miłość mają rożne oblicza. Trzeba przyjąć do wiadomości że tak kiczowaty obraz nie trafia do każdego.

ocenił(a) film na 5
KiSiXi

Dla mnie powtórka z Love Story tylko bardziej słodziuchna
trochę za słodka

ocenił(a) film na 4
KiSiXi

A ja myślę, że ci, którzy twierdzą, że to film o życiu są niedorozwinięci umysłowo i nie powinni już nad niczym się zastanawiać żeby oszczędzić cierpień ludziom myślącym. Korzystając z internetowej swawoli pozwolę sobie napisać, że gdybyś nie napomknęła o mężu byłabym przekonana, że masz około 14 lat :).

Zmora

Kazdy ma prawo do swojego zdania :) mi sie film podobal i wyrazilam swoja opinie... rozumiem ze ty mozesz miec taka ;) pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
KiSiXi

Ja sie zgadzam z autorka 10 na 10 !!!!!!

ocenił(a) film na 10
shanell2009

ja dałam 10 tylko dlatego że ten film poruszył mnie do głębi chciałabym czegoś takiego doświadczyć opowiada o miłości na przekór wszystkiemu o poświęceniu dla niej jest piękny;))) po jego obejrzeniu pozostaje smutek i tęsknota do czegoś czego nie potrafisz nazwać a ta ostatnia kwestia ``the love is like a wind...``i scena oświadczyn :PP
ale strona techniczna jest słaba poza tym ukazanie choroby Jamie było mało realistyczne ale muzyka za to świetna i shane west też:)))