Uwielbiam czytać i krew mnie zalewa, gdy widzę nieudolnie zrobione ekranizacje.Po raz pierwszy uważam, że film był lepszy od książki. Myślałam, że nigdy tego nie stwierdzę, ale w tym przypadku moim zdaniem tak jest :)
Zgodzę się, nie dawno czytałem książkę, która też jest ok. Film jednak lepiej mi się podobał. Pomimo, że historia którą przedstawia jest naiwna, przewidywalna itd (taka miłość to bajka), to jednak film ma coś w przyciągającego i czasem do niego wracam (ze łzą w oku :pp)
Całkowicie się zgadzam :) Nawet już kiedyś był taki temat. tam jest moja wypowiedź :) -> http://www.filmweb.pl/film/Szko%C5%82a+uczu%C4%87-2002-33295/discussion/Film+lep szy+od+ksia%C5%BCki+!,1356749
też uwazam że film o niebo lepszy od ksiązki, chociaż ja też bardzo chętnie przeczytałam
Zdecydowanie się zgadzam. Jest to pierwsza ekranizacja, która jest lepsza od książkowego pierwowzoru, drugą dla mnie jest Zmierzch.
Jak dla mnie ekranizacja "Zmierzchu" była porażką. Trzecia część była w miarę do zjedzenia, ale dwie pierwsze słabe w porównaniu do książek :) Ale to tylko moje zdanie ;D