Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236250
4,9 19 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Film glownie dla niestabilnych emocjonalnie, nadwrazlwych nastolatek. Scenariusz pisany chyba na kolanie. Aktorzy z trzeciej ligi. No i oczywiscie ta nieszczesna bialaczka bohaterki. Czy ktokolwiek moze byc tak naiwny, zeby ten film uznac za dobry? "Obiecaj że się we mnie nie zakochasz" - to zdanie wola o pomste do nieba, tak jak marzenie bohaterki o znalezieniu sie w dwoch miejscach jednoczesnie(ze co?). Jesli macie podobne marzenia w zyciu no to film wam sie spodoba.

ocenił(a) film na 4
maaarcia_0701

pozdrawiam maaarcia.0701 :) także wszystkich fanów tego filmu, starsze panie które na nim płakały, wzruszonych chłopców którzy pluja kulkami ze śliny(czy jakoś tak) i tych co nie plują, ludzi darzących antypatią tą produkcję, a przede wszystkim ludzi którzy mają swoje zdanie i nie boja się go wyrazić mimo narażenie się na krytykę innych ;]
POZDRO DLA WSZYTKICH FANÓW FILMU!!!!!!!

No skoro Twoim ulubionym filmem jest "Borat", to wiadomo dlaczego Ci się nie spodobał ;].

ocenił(a) film na 9
Kik0

hehe dobre:D a co do filmu, to ten jest extra, cudny i owgóle nie mam pytań. Przepiękny film o prawdziwej miłości i tyle:)

użytkownik usunięty
bryl23

Rzeczywiscie, znakomita riposta, poszlo mi w pięty ;). Skoro Borat ma znaczek Filmweb Poleca to chyba nie jestem odosobniony z moim dziwacznym gustem. Szkoly uczuc zaden krytyk nie poleca.. spiskowa teoria dziejow?

ocenił(a) film na 6

Dobry dla samtnotnych zakompleksionych nastolatków.1 na 10 no sorry ale nie ma porównania np, ze Szkoła Uwodzenia.

ocenił(a) film na 10
Little_Dean

Mnie właśnie "Szkoła uwodzenia" nie przekonała. Nie wiadomo jak będziecie pisać żle na temat "szkoły uczuć" i mnie obrażać i drwić to i tak nie zmienie zdania !! Skoro wy jesteście tak bardzo "dojrzałe" i stabilne emocjonalnie, to co tu robicie? Dajcie już spokój temu filmowi, moze czas podręczyć inny? zal.pl

użytkownik usunięty
maaarcia_0701

Nikt nie ma zamiaru Cie obrażać, co najwyzej z usmiechem czytamy Twoje posty.. A ze filmeb jest serwisem o filmach, no to dyskutujemy o tych ktore obejrzelismy. I co ma do tego dojrzalosc i stabilnosc emocjonalna, bo nie znajduje zwiazku

ocenił(a) film na 1

Low Ja! Jej,,,ten film jest tak szmatławy,że zechciało mi się napisać doń 2 komentarze co nie zdarza mi się często...Do tej pory moja skrzynka pocztowa jest spamowana...chyba pora odznaczyć go z listy obserwowanych wątków...
NIE MAM POJĘCIA jak można nie zauważyć tak wybitnego,walącego po oczach infantylizmu i ogromu żenady jaka została tu ukazana... Mam ochotę obejrzeć go jeszcze raz traktując jako komedię o_O
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Marna prowokacja :D :D :D :D :D

użytkownik usunięty

Gdzie? Chyba ze chodzi Ci o to ze film jest prowokacyjnie kiczowaty - tutaj sie zgodze ;)

Rany! Po co objeżdżacie Maaaaarcię? Każdy ma swój gust, widocznie ona znalazła w tym filmie jakieś pozytywne przesłanie i broni go. Ale jak wam się nie podoba to po co oglądacie? Żeby potem móc go tutaj krytykować? Dla mnie 10/10, jest piekny, nie mam trzynastu lat (lub coś w tym stylu) i nie mam pustej głowy. A to, że lubię tego typu filmy nie powinno być powodem dla oceniania mojej osoby. I to dotyczy każdego na tym forum. Dziękuje za uwagę. Dowidzenia.

ocenił(a) film na 10
Domi_Nique

Dzięki :*

ocenił(a) film na 2
Domi_Nique

" Ale jak wam się nie podoba to po co oglądacie? " nie wiem czy wiesz ale żeby coś ocenić to wypadołoby się wcześniej z tym zapoznać:P

Może to troche obciachowe ale chciałabym żebyście się nie kłócili...Każdy ma inny gust! Jeden lubi nawet beznadziejnie głupie komedie( ja osobiście uwielbiam), drugi lubi filmy romantyczne nawet o słabym scenariuszu( to też ja) inny jeszcze lubi fantasy, horrory i tak w kółko...nie możecie się kłócić dlatego że jeden nie lubi tego filmu a jeden lubi...Ja osobiście uważam iż ten film jest bardzo fajny i wzruszający...szanuje tez zdanie tych którym on się nie podobał...nie wiem z jakich przyczyn...może dlatego że komuś kiedyś przytrafiło się coś smutnego związanego z drugą połówką...no naprawde nie wiem...mam nadzieje ze troszke ostudziłam te wasze sprzeczki...naprawdę nie warto...to przecież tylko film...każdy odbierze go inaczej...Ja to odebrałam jak zawsze( płacz na końcu) Wiem że może nie były to takie sytuacje do płakania...ale każdego wzrusza co innego :) Pozdrawiam wszystkich którzy lubią ten film i którzy się nim nie zachwycili :)

ewa_latka

Ten film jest i moją ulubioną pozycją, może ma dużą dozę słodyczy, scenariusz jest przewidywalny a któryś z aktorów gorzej gra od kogoś innego. Mimo tych wszystkich wad, które może i są ale szczerze nie zwróciłam na nie uwagi, to byłam raczej zajęta jego przesłaniem. Czy coś naprawdę złego jest gdy ktoś marzy o prawdziwej głębokiej miłości i żeby być z kimś kto wspiera pomaga i chce się zmieniać dla Ciebie. Nie mówie że to ma być jednostronne, ale akuratnie ten film przedstawia według mnie jak silne może być uczucie i jak czasami komuś może zaimponować druga osoba, że czasami można się pomylić co do niej. Znam parę według mnie idealną i nie widzę nic złego w dążeniu do idealnej miłości. Może jej nie ma. Ale dążenie do ideału sprawia że każdy dzień staje się co raz lepszym ;).. Ja przepłakałam na tym filmie sporą część. Ale ja to też zrozumiałam jako fakt że czasem ludzie których kochamy odchodzą niezależnie od tego co my zrobimy. Nie koniecznie muszą umierać.
A kłótnie tutaj są bezowocne bo każdy ma swój gust. Mnie się film bardzo podobał.