Szkoła uwodzenia

Cruel Intentions
1999
6,6 140 tys. ocen
6,6 10 1 139925
5,8 20 krytyków
Szkoła uwodzenia
powrót do forum filmu Szkoła uwodzenia

Możecie mnie uznać za dziwną, ale jak dla mnie oni mieli potencjał na naprawdę epicką historię. Byli o wiele ciekawsi niż wątek Anette i Sebastiana. Może to wynika ze znikomej ilości ich wspólnych scen, moze ze zbyt szybkiej przemiany Sebastiana czy ekspresowego rozwoju ich związku, ale dla mnie byli zupełnie niewiarygodni. Za to przy scenach KS było czuć chemię, emocje, napięcie, porozumienie. Wszystko to czego zabrakło wspaniałej Annette. I zanim mnie ktokolwiek upomni, że fuj, bo kazirodztwo- oni nie byli rodzeństwem nawet w świetle prawa. Oboje mieli inne nazwisko co oznacza, że nie zostali przysposobieni, więc ich związek nie byłby ani społecznym, ani prawnym, ani biologicznym przestępstwem. Nie wychowywali się razem, poznali się będąc już rozwiniętymi nastolatkami.  A ta skomplikowana relacja dodała tylko odrobinę pikanterii do tych wątków. Każdemu polecam też pilot nieemitowanego serialu na podstawie tego filmu. Sarah Michelle Gellar powróciła do roli. Kathryn po latach wciąż nie może sobie poradzić z konsekwencjami młodzieńczych wyborów.

użytkownik usunięty
diem_carpe

A ja uważam wręcz przeciwnie. Między Kathryn a Sebastianem nie było żadnej chemii. Każdy z aktorów grał sobie i całość wypadła okropnie, a najgorzej Ryan i Sarah. Oboje strasznie sztuczni.