Szkoła uwodzenia

Cruel Intentions
1999
6,6 140 tys. ocen
6,6 10 1 139924
5,8 20 krytyków
Szkoła uwodzenia
powrót do forum filmu Szkoła uwodzenia

dopiero wczoraj obejrzałam ten film w całości. kiedyś jak leciał w TV oglądałam jakieś jego fragmenty ale nigdy nie całość. na początku myślałam że to kolejny głupkowaty film dla młodzieży, który ma być taki 'fajny' dzięki tematyce kręcącej się wokół podrywania i seksu. szczególnie że przed obejrzeniem jedynki widziałam kawałek części drugiej w TV, a trójkę obejrzałam całą. no i tamte dwie części nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia. i w tym właśnie sensie jedynka pozytywnie mnie zaskoczyła. okazało się że to piękna opowieść o niebezpiecznym uczuciu, z domieszką tragizmu i to nie jednej postaci. nie spodziewałam sie też takiego zakończenia. ostatecznie nawet tej Kathryn było mi trochę szkoda, trzeba przyznać że dziewczyna nieźle sie w życiu pogubiła.
Moja ocena- 8/10

ocenił(a) film na 9
ewa1292

bzdura... tzn tylko co do Kathryn :)to był kawał zdziry, dobrze ją udupili... Co do reszty się zgadzam :D tylko moja ocena wygląda inaczej :D

AnnBennington

Hmmmmm.Kathryn była super to mój ideał kobiety. I jest śliczna.. A co do tej zdzity to w sumie masz racje ale nazwałbym ją suką.:) fajnie niszczyła ludzi.Ja osobiście obejrzałem ten film 10 razy , z racji że to mój ulubiony..:)ale jak po raz pierwszy obejrzałem ten go , to zakończenie powaliło mnie na nogi!:O...Nie spodziewałem sie aż takiego zwrotu akcji!... A moment w którym nawet Kathryn uroniła łzę był na miare arcydzieła!.. :0 pozdrawiam....:()

ocenił(a) film na 4
ewa1292

Ja się nie zgadzam. Półtorej godziny zmarnowane przy tym filmie. Wszystkie sytuacje były tak proste do przewidzenia, że ledwo dotrwałem do końca filmu. Badzieew :/ Moja ocena 4/10.

Domino_993

Niektóre akcje faktcznie były do przewidzenia, ale musiałeś się naoglądać naprawdę dużo filmów tego typu, aby przewidzieć wszystkie. Wg mnie film ciekawy i mimo, że może się wydawać płytki(poprzez wielką przemianę głównego bohatera, mnóstwo forsy,seksu,wolności,itd.) to można też znaleźć głębię;)