Wulgarny, zboczony, wyuzdany, zły - taki jest ten film i nawet ckliwa końcówka go nie ratuje, skoro przez 90 % filmu serwowane jest widzowi zgorszenie w postaci wulgarnych dialogów ze zboczonymi podtekstami i wyuzdanych scenek, zapewne film trafi do lesbijek, homoseksualistów i pedofili amatorów nastolatek. Szatańskie intrygi i zdeprawowanie nastolatków - oto o czym jest ten film. Obejrzałam go tylko ze względu na Reese Whiterspoon oraz komentarz, w którym ktoś napisał, że film jest wzruszający, niestety, nie dla mnie. Po obejrzeniu tego filmu pozostał mi niesmak. Ale amatorzy wszelkiego wyuzdania seksualnego, gierek damsko-męskich, zboczeń oraz filmów typu American Pie nie będą zawiedzeni... To nie jest na pewno film dla nieletnich.
A w domu wszyscy zdrowi?? :D Coś chyba nie halo z tobą, ja nic o Bogu nie wspomniałam w moich ww. wypowiedziach, ale widzę, że cierpisz, dlatego cię pocieszę, mam dla ciebie dobrą nowinę, Bóg w Trójcy Jedyny prawdziwy istnieje! :) Chcesz się o tym przekonać? To zapraszam na spotkania modlitewne w intencji uzdrowienia i uwolnienia, więcej informacji na stronach: www.mamre.pl , www.mimj.pl
Tylko Jezus jest Panem! Alleluja Amen! :)
Dobra źle przeczytałem. I troszkę inaczej. Film jest dobry, co nie zmienia faktu że boga tak czy siak nie ma, a pisząc że film trafi do Homoseksualistów pokazujesz jak bardzo jesteś zacofanym człowiekiem.
Nie smuć się, bo Bóg istnieje, zwróć się do Jezusa i poproś, by Ci Siebie objawił, a wiem, że jeśli zrobisz to szczerze, to On Ci się objawi, ja spotkałam Jezusa i zaświadczam, że jest On Bogiem żywym i prawdziwym a przestrzeganie Jego Prawa jest receptą na szczęście wieczne, a Słowo Boże mówi jasno, że osoby tej samej płci współżyjące ze sobą nie wejdą do Królestwa Bożego. Bóg nie potępia homoseksualistów, lecz zachowania homoseksualne. Jezus potrafi uwolnić ludzi od zgubnych nałogów i dewiacji, jest wiele świadectw na ten temat na youtube, wielu homoseksualistów Jezus uwolnił i teraz mają żonę i dzieci.
gdzie takich sieją jeszcze w 21 wieku ? Mam nadzieje że twój buk :) naleje ci do głowy trochę rozumu, bo widze ze kościół skutecznie zadbał o to żeby ci go zabrać.
w Imię Jezusa zamilcz sługo szatana! Duch Święty jest dawcą mądrości, Bóg jej źródłem, więc jeśli mam jakikolwiek rozum, to w darze od Boga.
przykro mi, że tobie szatan zaciemnia umysł i trzyma na uwięzi, byś nie poznał Prawdy i nie był wolny i nie dostąpił zbawienia.
żal mi ciebie XXI-wieczny niewolniku.
nie dziwię się, że leżysz i kwiczysz i wyznajesz miłość demonowi - tak właśnie zachowuje się człowiek opętany demonicznie na wezwanie imienia Jezusa, np. podczas egzorcyzmu.
nawet jeśli napisałeś to teraz dla jaj, to nawet jeśli nie byłeś wcześniej opętany, to teraz tym jednym wyznaniem otworzyłeś szatanowi autostradę do swojego życia, więc nie zdziw się jak zaczniesz być dręczony, szatan nie zna się na żartach i skorzysta z każdego zaproszenia!
mam dla ciebie informację: szatan cię nie kocha, on chce cię tylko zniszczyć, on gardzi wszystkimi ludźmi, a zwłaszcza swoimi sługami - film ten dobrze to obrazuje w sumie - demoniczne myślenie, demoniczne działanie, które prowadzi do tragedii.
po tym wyznaniu, które wyżej uczyniłeś mogę stwierdzić, że na 90 % jesteś już opętany demonicznie i potrzebujesz pomocy, inaczej kiepsko będzie z tobą.
wspomnisz moje słowa.
jeśli masz odwagę poznać prawdę to podaję linki:
https://www.youtube.com/watch?v=idzj_ULOSAo
https://www.youtube.com/watch?v=rWj1x7j5cF4
https://www.youtube.com/watch?v=j5yqcs5vDfw
https://www.youtube.com/watch?v=PQ9vE8Km9NA
https://www.youtube.com/watch?v=X8mU36McPcU
https://www.youtube.com/watch?v=lssBfTtETS0
http://www.youtube.com/watch?v=laHKo4m2WWc
https://www.youtube.com/watch?v=iAjw4IzY3NI
https://www.youtube.com/watch?v=ocR4twiJcU8
https://www.youtube.com/watch?v=RJ2NfHcXx14
https://www.youtube.com/watch?v=fb4TPiSB9AU
https://www.youtube.com/watch?v=PQvZ6URfEw4
https://www.youtube.com/watch?v=SsyQjEoHN0M&feature=youtu.be
A wracając do filmu, to nie dziwne, że człowiek zniewolony demonicznie daje mu ocenę 8 - to jest jasny dowód na to, jak bardzo zły jest to film, w sensie demoniczny.
Zacznij czytać co sam piszesz, bo zwyczajnie bredzisz i weź Ty się wreszcie ogarnij. Na szczęście pokolenie moherów przemija a świat dookoła się laicyzuje :)
Z zasady nie dyskutuję z demonami ani z ludźmi, przez których demony przemawiają, więc odpowiem Słowami Chrystusa Pana:
"Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a BRAMY PIEKIELNE GO NIE PRZEMOGĄ. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego;"
Szatan jest przegrany, a tylko głupcy trzymają z pokonanym. Jezus Chrystus jest jedynym Królem i Panem Wszechświata - Bóg w Trójcy Jedyny Stwórca wszechrzeczy, przed Którym zegnie się każde kolano istot niebieskich i ziemskich i podziemnych i każdy wyzna, że JEZUS JEST PANEM ku chwale Boga Ojca.
Twoje kolano też w końcu będzie musiało się zgiąć przed Panem i będziesz musiał oddać Mu pokłon, czy tego chcesz czy nie.
Bramy piekielne nigdy nie przemogą Kościoła - tak mówi Pan a Jego Słowo nie kłamie, jest Prawdą.
Szataństwo szaleje, bo wie, że to ich ostatnie podrygi przed powrotem Pana, ale daremny ich trud, nie zwyciężą, zostali pokonani na drzewie Krzyża.
Co do twoich złośliwości, to z racji mojego wieku i gustu nie noszę moherowych beretów, więc daruj sobie.
Biedny z ciebie człowiek, wyznałeś miłość szatanowi, zaprosiłeś go do swojego życia i bagatelizujesz sprawę. Opamiętaj się póki jeszcze możesz. Zły każdego swojego sługę wykańcza, on ci nie daruje, nie odpuści, jeśli nie zwrócisz się do Jezusa po pomoc. Wołaj do Pana póki jeszcze możesz samodzielnie myśleć, chyba że już nie, może zły całkowicie przejął już nad tobą władzę... Widzę takich jak ty podczas egzorcyzmów, to jest straszne co szatan z nimi robi, jak ich poniża, poniewiera, upokarza. Ratuj się człowieku póki jeszcze żyjesz! To moja ostatnia wiadomość do ciebie.
sranie w banie :)
Na szczęscie myślę samodzielnie, nie potrzeba mi klechy z ambony żeby wiedzieć jak żyć. Nie potrzeba mi boga żeby być dobrym człowiekiem. Co do tego szatana to oczywiście robiłem sobie jaja bo nie wierze ani w niego ani w boga. Baw sie dobrze w swoim życiu. Bo ja się w swoim bawię świetnie.
widzisz, szatan nie zna się na żartach, on wziął już twoje wyznanie na poważnie, teraz tylko czekać na efekty, które mogą być dla ciebie fatalne w skutkach, i naprawdę nie straszę cię, tylko piszę ci prawdę, na 90 % masz już poważny problem duchowy i bez modlitwy o uwolnienie się nie obejdzie, no ale do tego potrzebna jest oczywiście wiara w Jezusa i chęć nawrócenia; jeśli nie wierzysz to na siłę nie uwierzysz nagle, ale wiedz, że Bóg istnieje, tak samo jak szatan jest realnym bytem osobowym, tak Bóg istnieje - jest Stwórcą wszechrzeczy, szatan jest Mu poddany, ale jeśli człowiek sam z siebie zaprasza szatana do swojego życia, tak jak ty to właśnie zrobiłeś, to sam jest potem sobie winien, nie Pan Bóg, Bóg chroni człowieka jeśli człowiek nie wchodzi na terytorium szatana, a jeśli wybiera szatana a odrzuca Boga to już otworzył się na opętanie przez demony, tak jak ty to zrobiłeś.
w sumie nie wiem czemu ci dalej odpisuję, ale widać Pan Jezus chce zawalczyć o ciebie.
pamiętaj tylko, że jak zły skopie ci tyłek, by zawołać na czas "Jezu ratuj!", wtedy cię puści, inaczej może być cienko z tobą, bez Boga daleko nie zajdziesz w życiu, nie mówiąc o tym co będzie po śmierci, bo piekło istnieje, tak jak szatan istnieje.
wszystko dobro jakie masz w sobie pochodzi od Boga, a zło od szatana.
nie musisz wierzyć w Boga by pełnić dobre uczynki, ale same uczynki cię nie zbawią, tylko wiara w Jezusa jako twego Pana i Zbawiciela i poddanie Mu swego życia oraz przyjęcie Jego odkupienia, które jest za darmo, nie musisz na nie zasłużyć, na nie nie da się zasłużyć, Bóg cię wykupił z niewoli szatańskiej, od skutków grzechów, nie bądź głupi i nie poddawaj się jej z własnej woli, bo Jezus zaoferuje ci więcej niż szatan, nie warto trzymać z przegranym. cześć.
tylko ci się zdaje, że myślisz samodzielnie :) jak nie jesteś pod ochroną Boga to jesteś pod kontrolą szatana i to on tobą steruje jak marionetką, widzisz, nawet mu miłość wyznałeś, do tego cię doprowadził, teraz to już mu pójdzie z tobą z górki jak się nie opamiętasz!
wydaje ci się, że taki mądry jesteś i samowystarczalny, ale tak nie jest.
czasem dobrze jest posłuchać kogoś mądrzejszego od siebie, bardziej doświadczonego i mającego wiedzę i doświadczenie w tematach, o których ty nie masz pojęcia... mam na myśli księży w tym przypadku. dobry ksiądz egzorcysta to skarb dla ludzi, bardzo potrzebni są tacy ludzie w tych czasach, kiedy zło szaleje.
oni ratują z łap demonów takich głupoli jak ty, co sami się oddają szatanowi a potem lament i błaganie o pomoc, o ile zdołają jeszcze prosić o pomoc.
a co do zabawy, to wszystko do czasu... życie nie polega na zabawie... jak się nie opamiętasz to szatan się z tobą tak zabawi, że będziecie tańczyć razem całą wieczność w piekle. oczywiście nie życzę ci tego, mam nadzieję, że wybierzesz życie i prawdę i miłość tj. Jezusa Chrystusa.
księża to niech się za uczciwą prace wezmą :) ja w bajki nie wierze więc pozostawiam to tobie.
haha ty we wszystkich ludziach widzisz sługi szatana :D Oj pokara cię za to, pokara ;)
"Wulgarny, zboczony, wyuzdany"
Jeśli dla ciebie ten film jest taki, to ci mówię a raczej piszę że mało widziałaś.
I bardzo dobrze! Za to ty może widziałeś za dużo...? Skoro już nie dostrzegasz ewidentnego zła w tym filmie...
Nie stać cię na oryginalność tylko jedyne co potrafisz to powtarzać zasłyszane obelgi? Myślałam, że chcesz normalnie podyskutować, ale widzę, że szukasz zaczepki, więc prowadź sobie monolog. A jeśli uważasz, że jesteś opętany to egzorcysta jak najbardziej ci się przyda, a przynajmniej modlitwa o uwolnienie, jeśli nie egzorcyzm, modlitwa jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a pomóc może. PS: Nie lubię moherowych czapek, więc twoje epitety są nietrafione. Bye bye.
To ty zaczęłaś szukać zaczepki złośliwymi tekstem:
" Za to ty może widziałeś za dużo...? Skoro już nie dostrzegasz ewidentnego zła w tym filmie..."
": Nie lubię moherowych czapek, więc twoje epitety są nietrafione. Bye bye" Nie ja to wymyśliłem:
Rodzaje użytkowników:
Cieć – występujący powszechnie, brak mu wykształcenia przedpodstawowego, nic nie wie, nic nie umie, na niczym się nie zna.
Hejter – typ, którego pasją jest obrażanie wszystkiego i wszystkich bez podania argumentów. Pospolity, ale łatwy do zwalczenia.
Prowokator – podstępna, złośliwa kreatura, której celem jest denerwowanie innych użytkowników i wciąganie ich w kłótnie o nic. Niezwykle niebezpieczny osobnik, unikać jak ognia.
Yntelygęt – twierdzi że jest wszechwiedzący i genialny. Używa bełkotu pseudonaukowego i myśli, że jest fajny.
Normalny użytkownik – z nikim się nie kłóci, nikomu nie przeszkadza, miły, kulturalny. Gatunek niezwykle rzadki, objęty ścisłą ochroną.
Troll – o wiele groźniejsza mutacja prowokatora. Spotykany bardzo często, jedyną bronią przeciwko niemu jest ignorancja. Właściwego zagrożenia nie tworzy sam troll, ale ciecie, które mu odpisują pomimo protestów normalnych użytkowników. Istnieje wiele podgatunków trolli, najważniejsze z nich to:
Troll-gej – na forum jakiegokolwiek filmu (nawet Wędrówek z dinozaurami) pisze, że jako gej uważa ten film za nietolerancyjny.
Troll-noob – stosuje tak żałosne metody trollowania, że nawet Jaś Fasola nie dałby się sprowokować – ciecie niestety dają. Bardzo często pisze po prostu "Tfoja stara", bądź "rzal mi was n00bzy".
Troll-moher – znajduje dowolny film i na jego forum pisze, że jest on antychrześcijański i obraża Chrystusa.
Troll-kameleon – w jednej chwili obraża dany film i psioczy na niego, by w następnej zacząć wychwalać go pod niebiosa.
Troll-zboczeniec – nieustannie informuje innych, że "z chęcią Cenzura by kogoś". Jego posty są najczęściej usuwane w przeciągu kilku sekund godzin.
Blondynka – gatunek tak głupi, że jego pytania odstraszają już samą głupotą. Wbrew żeńsko brzmiącej nazwie może to być tak mężczyzna, jak i kobieta.
Neokid – dzieciak, który niedawno nauczył się korzystać z komputera. Podnieca go denerwowanie innych, a pojęcia "poprawna polszczyzna" nigdy nie słyszał na uszy.
Klakier – osoba sowicie opłacona przez reżysera bądź scenarzystę danego filmu, usilnie przekonująca innych użytkowników, że jest on arcydziełem. Często spotykani na forum Kac Wawy.
Geek – typ znienawidzony przez normalnych użytkowników. Przedstawiciele tego gatunku spotykają się zwykle na forum jakiegoś serialu (często animowanego), którego są fanami, i godzinami spamują na forum, piernicząc między sobą takie głupoty odnośnie tego serialu, że pozostałym użytkownikom się w pale nie mieści. Zazwyczaj wymieniają się linkami do swoich fanfiction osadzonych w świecie tejże serii, fantazjują o związku małżeńskim z którąś z postaci, bądź o byciu jedną z nich. Niejednokrotnie po kilkudziesięciu postach ich rozmowy zbaczają z tematu serialu, i geeki zaczynają wykorzystywać forum jako swoiste Gadu-Gadu, niemiłosiernie je zaśmiecając i doprowadzając innych użytkowników do szewskiej pasji.
Desperat – przewyższa fanatyzmem nawet najbardziej konserwatywnych Arabów. Jeżeli ktoś ośmieli się powiedzieć choćby jedno złe słowo o jego ukochanym filmie, desperat wpada w szał i obraża go na wszystkie możliwe sposoby. Często grozi mu też na PW, na przykład, że naśle na niego kolegów lub pijanego hipopotama. Najczęściej nie posiada życia towarzyskiego.
Burak – cham i skończony wieśniak. Wielbiciel polskich komedii, które często ogląda w swojej szopie z kolegami, żłopiąc tanie piwo. Za wszelką cenę wmawia innym, że jego ulubione filmy to arcydzieła kinematografii, a na komentarze normalnych użytkowników, że film jest badziewiem, odpowiada po swojemu – chamsko.
Niedoinformowany – całymi dniami narzeka na jakiś film, by w końcu zdać sobie sprawę, że to nie ten, który oglądał.
Moderator – podobno istnieje, ale niewielu go widziało.
Złomiarz – dość rzadki gatunek. Na forum jakiegokolwiek filmu zamieszcza ogłoszenie, że sprzeda tanio na przykład Opla, rocznik '86.
Ateusz – najczęściej idiota, który udaje ateistę i hejtuje filmy o tematyce religijnej, bo myśli, że dzięki temu jest fajny.
Fan Miss Universe – daje filmom 1/10 za "brzydki ryj" danego aktora/aktorki.
A do której kategorii ty się zaliczasz? Może siebie samego określ i przestań oceniać innych ludzi, sam jesteś taki doskonały? Wyjmij belkę ze swego oka najpierw a nie zajmuj się dźbłem w cudzym oku, bo ono nie twoje i nie powinno cię interesować. Skąd w tobie tyle nienawiści do innych ludzi? No ale tak to już jest, że kto nie ma Boga w sercu ten nie ma miłości i zrozumienia dla drugiego człowieka... Za dużo naoglądałeś się może złych filmów jak ten wyżej i zatraciłeś poczucie dobra i zła. Skończyłam z tobą dyskusję niniejszym.
Czyli jednak troll-moher :) Dobrze zgadłem :)
Racja nie odpisuj bo tylko tracisz czas. Poza "normalnymi użytkownikami" nie dyskutuję z innymi rodzajami użytkowników filmwebu :)
takich prymitywów jak ty z trudem szukać na tym forum - nie mieścisz się w żadnej z ww. kategorii, trzeba by dla ciebie specjalnie wymyślić nowe określenie.
a w ww. zdaniu sam sobie przeczysz, czym się tylko ośmieszasz, a wszystkimi swoimi wypowiedziami pozostawiasz po sobie świadectwo do oceny dla każdego kto tu wejdzie. od tej chwili ignoruję twoje wpisy.
Hej, ja się w pełni zgadzam z autorką wątku. Carin, masz 1000% racji zarówno w ocenie filmu jak i w tym co piszesz dalej. Widzisz, to jak walka z wiatrakami. Niestety, świat gorzko zapłacze za swoje oddalenie od Boga, jak przepowiedziane.
Z Panem Bogiem.
Witam,
Chciałam się po czasie dołączyć do tej dyskusji i zwrócić uwagę na pewną kwestię, ratując opinię filmu, który moim zdaniem źle oceniasz - ze złego punktu widzenia. Ten film jest bardzo dobrym przykładem jak można zbłądzić żyjąc bez wartości moralnych. Wystarczy spojrzeć na głównych bohaterów, którzy wychowali się bez opieki rodziców, byli zostawiani sami w wielkich bogatych mieszkaniach ze służbą - nie musieli nic robić, wszystko mieli na gotowe. Ich zachowanie wynika też z zachowania rodziców, którzy nie dali dobrego przykładu dzieciom (wnioskuję to wszystko z komentarzy Kathryn na ich temat). Chodzą po domu jak panowie bez żadnych obowiązków, więc sposobem na nudę są właśnie te intrygi, zabawy innymi itp. Annette jest zaś uosobieniem dobra, uczciwości, czystości wręcz bym powiedziała i to ona w końcu sprowadza na dobrą drogę Sebastiana, który postanowił zmienić swoje życie na lepsze i przyznać do winy, a co się tyczy Kathryn - to w końcu się doigrała (epickie zakończenie filmu).
Podsumowując, Twoje uwagi, że film jest zboczony i wulgarny itp. są nietrafione - bo taki miał być, by pokazać te jak to zostało już wcześniej nazwane dewiacjami, bo oni nie wierzyli w nic, tylko w pieniądze, władzę, żądze... A Annette wszystko zmieniła. W filmie przedstawiono na swój sposób walkę dobra ze złem, i ostatecznie wygrywa dobro :) Także wszystko zależy od punktu widzenia :)
A cała ta dyskusja od szatanów była nie potrzebna, choć przyznam uśmiałam się.
Pozdrawiam :)