Szkoła uwodzenia

Cruel Intentions
1999
6,6 140 tys. ocen
6,6 10 1 139925
5,8 20 krytyków
Szkoła uwodzenia
powrót do forum filmu Szkoła uwodzenia

jacyś kretyni ten film zrobili a kretynskie 10latki ten film zachwalają

ocenił(a) film na 9

Lecz się matołku.....krytyk filmowy się znalazł.....hahahahahahahahaha
Film ten zaliczany jest do jednego z najlepszych filmów dla młodego pokolenia:)

użytkownik usunięty
Mikimoto_

to ja współczuje temu pokoleniowi co tak sądzi, żenada....ten film jest tak kiepski jak serial Klan .....zresztą wystarczy spojżec na twoje ulubione filmy :)))

ocenił(a) film na 9

Hahaha, na moje filmy? Własnie zajrzałem na twój profil.....bez kmentarza..."MISIU" :) buhahaha

użytkownik usunięty
Mikimoto_

ahahahaahahahahahahahaahhahaha qahaahahahaahah
pablo ale jesteś kretynem, przecież twoje filmy to w 50% szmiry jakich mało, ja u lobo nic takiego nie widze
pablo jestes prymitywny, troche samooceny, obejrzyj wkońcu dobre kino dzieciuchu, czas najwyższy

ocenił(a) film na 9

Tak, tak pisz tak dalej..tak mi dobrze:) Haahahahahaha frajerze:)

ocenił(a) film na 7

Lobo, wielki inteligencie, naucz się najpierw odmieniać rzeczowniki przez przypadki, byś swoje bezpodstawne opinie, mógł przynajmniej poprawnie pod względem gramatycznym wyrażać !

ocenił(a) film na 1
Mikimoto_

bez kitu, wczoraj oglądałam ten film -z przymusu moja kuzynka chciała go bardzo zobaczyć- i z gry aktorskiej tego głównego bohatera i jego siostry miałysmy niezłą polewke , ten film może i sie podoba ale jak ma sie nie więcej niż 16 latek, żenada wielkim słowem , film kiepski ale promowany przez goscia Beverly H.-który jak wiadomo ma patent na chałtury w celu nie wymagające myslenia-, , aż dziwie sie że ludzie sie dali nabrac i ten film jest tak wysoko w rankingu, scena w której ten facet ginie....jest tak prymitywna i sztuczna ,że myslałaysmy ze zwymiotujemy...albo jak wszyscy ten jego pamiętniczek trzymali....nooo, tragedia jak bym oglądała kiepskie przedszkole, a pamiętacie ten film koszmar minionego lata ...to dopiero była tragedia...chyba na równi z tym gniotem...a ten głowny bohater jest tak przystojny i tak mnie przekonała jego rola jak żul pijany który zbiera na chleb...a wiadomo o co mu chodzi

ocenił(a) film na 10

Jesteś w wielkim błedzie.
Film zdobył powszechne uznanie, niejedną nagrodę, a obsadę stanowią najlepsi aktorzy młodego pokolenia z Reese Witherspoon nominowana niedawno do oscara.
Tak więc gratuluję gustu hihihihi

Pozdro dla Pabla;)

ocenił(a) film na 1
haka

ahahaahaahahhaah, nie bądz smieszna, film w europie zmieszano z błotem dając mu kategorie filmu klasy C, ogólnie film ten uważa sie za kicz o głupich nastolatkach , zobacz lepiej moja droga gdzie jest obecnie twórca tego filmu i inni aktorzy poza oczywiscie reese

ocenił(a) film na 9
prison

Hahahahahahaha, jesteś żałosny, film został uznany w Europie za jeden z lepszych filmów:) Masz kiepskie źródła...wiec nie wypisuj bzdur bo to żalosne:)
Pozdro dla Annette;)
P.S Wyszukaj na filmwebie SMG i wejdz w NAGRODY:) To chyba mówi samo za siebie....

ocenił(a) film na 10
Mikimoto_

Ja mam 17 lat, a jest to jeden z moich ulubionych filmów... nie wiem, dlaczego ktos sie czepia gry aktorskiej... gdyby film byl zly to by tylu nagrod nie dostal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krytycy kurcze sie znalezli... moze poczytajcie opinie ludzi, ktorzy sie na tym znaja!!!

ocenił(a) film na 9
Krywolcia

Jestem za:) To bambry....nie ma co się z nimi kłocic:P

ocenił(a) film na 1
Mikimoto_

też mi nagrody buraczane.....osmieszasz!!!!!! !!!! sie nikt powazny nie bierze powaznie nagród chałturniczych od MTV...przeciez to film robiony przez MTV dla ludzi oglądających MTV, zastanów sie prostaku, obejrzyj dobre kino, aktorzy z tego filmu juz nieraz byli osmieszani ,że grają w tanich badziewiach dla nastolatków i ich kariery z góry były skazane na porazke bo ilez można kręcic takie gnioty wkoncu czlowiek robi sie starszy ale dobrych ról dla nich nie będzie bo wybrali inna droge,łatwieszją dla masowej kretynskiej publiki oczywisice też chodzi o talent, a oni tego nie mieli, niekwstionuje talentu reese ale ona mało grała w tego typu kiczach

ocenił(a) film na 9
prison

Wow...co za "inteligencka" wypowiedz:) Jestem pod wrażenie buhahahahaha... Spadaj ogladać swoje gnioty typu "Izaura" kmiocie a nie oceniaj swoimi bamberskimi komentarzami dobrego kina....:) Zjeżdzaj na wioche tam gdzie twoje miejsce frajerze

ocenił(a) film na 9

Ciekawy naprawde komentarz, bo nie widze w nim ani troche argumentów, to tak jak bym powiedział że Titanic to gniot czy inne oscarowe filmy, a rzucenie hasła że aktorzy sa **** jest tak popularne jak macdonald... wiec sorry, dopóty dopóki nie przedstawisz mi tutaj jakis racjonalnych argumentów bede uwazać że gra aktorska w tym filmie stoi na wysokim poziomie... ale ja sie pociagne do argumentów po pierwsze, sa to aktorzy młodego pokolenia i niemozna od nich wymagac cudów, Al pacino też od dziecinstwa nie był geniuszem... sam wątek przedstawiony bardzo ciekawe, prócz tych wszystkich amerykanskich pod tekstów, ciekawie został wpleciony wątek z powieści...

ps. Lobo to że masz "dobre" filmy w profilu to nie oznacza ze jestes krytykiem, ba to nawet nie oznacza że masz jakie kolwiek pojecie o kinie...
Sam nie uważam siebie za krtyka, ba uwazam ze moja wiedza jest b.skromna, lecz oceniam to co mi się podoba i potrafie pokazać co mi sie podoba a co nie....

użytkownik usunięty
Raven_13

nie nie nie, no nie moge, sorry man, ale porównując Al Pacino do Ryan Phillippe jest jak porównanie bangladeszu do szwajcarii, po pierwsze Pacino nigdy nie zagrałbym w takim kiczu nawet gdyby dawali mu 20mln dolarów, on od początków kariery grał w filmach ambitnych, więc bez takich porównan, no i gdzie jest obecnie Ryan po 7 latach od premiery tej szmiry,nigdzie, nie wdzisz bezmógiej, tandetnej i wręcz głupiej sceny z pamietnikiem, wyniosłej(dzieki piosence ) sceny smierci...film był niezamierzoną komedią i w studenckich kręgach uchodzi na najwiekszy patos i tandetę , wiele razy w wywiadach znani aktorzy ten film i filmy typu Koszmar Minionego Lata wymieniaja za największe badziewie hollywódzkie, zrobic coś w 5 sekund, dla głupich nastolatek , aby miec szybki zysk,
naprawde nie widzisz prostoty tego filmu rodem z seriali typu Moda Na Sukces???
więc nie widze nad czym tu polemizowac, moge tylko sie odniesc do stwierdzenia, że film mi sie nie podoba,bo takich nie lubie bo jest płytki, szmirowaty i zagrany po dziadosku, zresztą jaki scenariusz taki rezyser i takie aktorstwo, ,Ryan(chcieli zrobic z niego idola nastolatek ale sie nie udało bo zero talentu) miota sie po planie jakby miał owsice, ckliowsc i fałszywosc reszty marnych aktorzynek nie zna granic...sorry stary ale każdy Ci to powie znający się choc troche na filmach ( a więc oglądajcy dużo filmów), nie jestem krytykiem ale umiem dostrzec niezamierzony kicz...Titanic??? nie dzięki ...wole Zakochani Widzą Słonie

ocenił(a) film na 10

Witanko!
Dla Twojej informacji Reese Witherspoon otrzymała Oscara za główną rolę kobiecą w filmie "Walk the line". Sam ten fakt świadczy o wysokim poziomie gry aktorkiej jaki ona prezentuje. To są fakty, a nie domysły bez pokrycia, więc o czym my dyskutujemy?

Rzecz jasna masz prawa nie lubić tego filmu i uważać, że jeste kiespki lub nawet tandetny, ale przynajmniej wyrażaj się z kulturą, której oczekujesz od innych.

Pozdro:)

Pozdrowienia dla KM;)

ocenił(a) film na 10

Witanko!
Dla Twojej informacji Reese Witherspoon otrzymała Oscara za główną rolę kobiecą w filmie "Walk the line". Sam ten fakt świadczy o wysokim poziomie gry aktorkiej jaki ona prezentuje. To są fakty, a nie domysły bez pokrycia, więc o czym my dyskutujemy?

Rzecz jasna masz prawa nie lubić tego filmu i uważać, że jeste kiespki lub nawet tandetny, ale przynajmniej wyrażaj się z kulturą, której oczekujesz od innych.

Pozdrowienia dla KM;)

ocenił(a) film na 10

Witanko!

Pozdrowienia dla KM;)

użytkownik usunięty
haka

akurat Reese lubie , no coż moge jeszcze dodać, ma talent...jak duża liczba aktorów i ona na poczatek brała co jej dawali-a kiepskie scenariusze jak wyżej wymieniony- ...z czasem sie jej gust wyrobił... i nie wiem czemu się tak powtarzasz...wszystko dobrze zrozumiałem ;)

ocenił(a) film na 9

Film, a zwłaszcza S.M.G i Reese zdobył świetne recenzje i uznanie krytyków, więc gdyby był kiepski, toby chyba nie zdobył tylu nagród i uznania krytyków, hę? A poza tym ponoć o gustach się nie dyskutuje, co?

użytkownik usunięty
Callisto

jakie nagrody..........nie bądz smieszna ,ile masz lat ,że powazasz nagrode MTV która sama ten gniot zrobiła?????????????????????sz tuczni jestescie jak marni aktorzy tego filmu

ocenił(a) film na 8

ja uwazam ze ten film jest naprawde dobry i nie mam zamiaru sie z nikim klocic bo kazdy moze miec swoje wlasne zdanie le osmiele sie skrytykowac ciebie lobo bo lista twoich ulubionych filmów jest dosc tandetna przyznam ze niektóre pozycje sa naprawde dobre jak "lot nad kukułczym gdniazdem " ale wiekszosc to prawdziwy kicz poza tym facet nagrody mtv sa na swiecie uznawane za jedne z wazniejszych
I PRZESTAN WSZYSTKICH KRYTYKOWAC I POPATRZ NA SIEBIE I ZACZNIJ BYC OBIEKTYWNY I PATRZEC NA FAKTY A NIE NA SWOJE ZLUDZENIA

I POZDROWIENIA DLA TYCH CO SA MOJEGO ZDANIA :) :*

użytkownik usunięty
agnessa

żena a skoro MTV jes poważane to chyba przez głupich pryszczatych nastolatków lub wiesniaków łatwo ulagającym trendom z tego badziewia...skoro moje filmy to kicz to Ty pokaż swoje...aż się boje co też może oglądac fanka szkoły gwałciciela z owsicą

no ale SLEPIEC nagle wzroku nie odzyska...a ja ciesze sie ,że z potoku łajna potrafie dobrac dobre kino

użytkownik usunięty

ej no bez kitu...co wam się w tym filmiku może podobać???? to prawda ,że gra aktorska jest słaba al to dltego, że reżyser to amator a scenariusz opiera sie na fabule prosto z bravo girl...swietny mają gust którzy tę szmirę zachwalają ..nie ma co
pozdrawiam fanów dobrego kina

Ten film był... kiepski. Bardzo kiepski. Gra aktorska? Musiałam przeoczyć.

ocenił(a) film na 9

Nie będę się kłocił z prostakiem z wioski:D :) Pozdrowienia:)

ocenił(a) film na 10

Nie powtarzam się, to prawdopodobnie jakies błędy na serwerze. Pozdro:)

ocenił(a) film na 1

Po pierwsze - do Anette - to, że Reese dostała Oscara nie oznacza bynajmniej, że dobrze zagrała w szkole uwodzenia. Niestety zagrała tam bardzo słabo, podobnie jak w Legalnej Blondynce i Vanity Fair. Do czasu Speceru Po Linie była aktorką, której mimika opiera się na 3 minach i 2 uśmiechach. Sztuczność była porażająca. Spacer Po Linie to inna bajka - tu zagrała dobrze. Oscar mnie zaskoczył, bo inne aktorki zasługiwały na to bardziej (np. Judi Dench).
I popieram Lobo, który mówi, że gra aktorska była drętwa. Bo była. I to nawet bardzo. Jest to wina nie tylko samych aktorów ale i reżysera, który nie potrafił nimi pokierować.
Jeśli chodzi o fabułę filmu, to jest niczym w porównaniu z książkowym pierwowzorem, no ale cóż. Prawdę mówiąc jest to jeden z najgorszych filmów jakie widziałem.
Co do nagród, to rzeczywiście nie są one wyznacznikiem, bo nie były to nagrody znaczące.
Tytułem podsumowania. Reese jest ulubioną aktorką mojej dziewczyny. Ten film, to jeden z Jej ulubionych filmów. Wczoraj skończyło mi się ściągać Cruel Intentions 3. Ja go uważam za tandete, ale o gustach się nie dyskutuje... Niemniej utwór Placebo w soundtracku jest klasa ;)
Pozostaje kwestia aktorstwa - to już nie jest kwestia gustu- tu trzeba otwarcie stwierdzić, że na palcach jednej ręki moge policzyć filmy, w których widziałem gorsze aktorstwo (Np. Sezon na Leszcza lub Rh+). No i tym akurat każdy człowiek, który się nad tym zastanowi musi się zgodzić. Bo to fakt niezaprzeczalny i mimo miłości niektórych do tego filmu jako takiego wypada uczciwie stwierdzić - aktorstwo jest tu KATASTROFALNE!
Pozdrawiam
Qba

ocenił(a) film na 10
Qbolec

Oczywiste, ze Reese nie otrzym,ała Oscara za rolę w "Szkole uwodzenia". Swiadczy to o tym, iż rozwija swe aktorskie umiejetności i została za to doceniona. Gdy grała w tym filmie, wiedomo,że jej gra nie była doskonała, ale robi postępy i to JAKIE.

Serdeczne pozdro

ocenił(a) film na 1
haka

Z tymi postepami, to nie bylbym taki optymistyczny. Chcialbym zauwazyc, ze poprzednie jej filmy to Vanity Fair - naprawde slaba gra aktorska i Jak w niebie (ogladalem 3 dni temu).... baaaaardzo slaba gra aktorska. Pytanie rodzi sie wiec takie - czy skoro Jak w niebie i Spacer po linie powstawaly w podobnym czasie, to Reese mogla na przestrzeni miesiaca, moze 2 zrobic TAAAKIE postepy... Czy moze nie jest to tak, ze pomogla jej wielka amerykanska legenda Johnego Casha i swoisty kult jego osoby?? Hoffman za Capote dostal Oscara, bo mu sie baaardzo nalezal i w ten sposob pozbawil Oscara J. Phoenixa.... Moze wiec Oscar Reese byl swego rodzaju Oscarem pocieszenia, bo tu konkurencja byla slabsza niz przy pierwszoplanowej roli meskiej..... Oczywiscie nie jest to az taki Oscar pocieszenia jak dla Clooney'a (bo jak nie dostal za film i rezyserie, to trzeba bylo mu cos dac....), ale jednak... Juz mowilem - z 4 konkurencyjnych, nominowanych aktorek conajmniej 2 na to zaslugiwaly... Takie jest moje zdanie, choc powtarzam - w Spacerze po linie Reese zagrala dobrze...
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Qbolec

ja jeszcze dodam, że ten film to najwiekszy popis guwnianego aktorstwa jaki dane mi było widziec...może czas surferów sie z tym równac

Widze ze dyskusja w tym temacie ogranicza sie do rozmowy lobo z innymi uzytkownikami i luzno rzucanych bezsensownych komentarzy tego polglowka pablo. Kolezko - wyjdz sobie na dworek pobaw sie z dziecmi w piaskownicy, a nie wchodzisz na filmweb i obrazasz dyskutujacych ludzi na forum.
Ps. Gra aktorska w tym filmie stala na przerazajaco niskim poziomie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
SiD_5

Słuchaj Sid (krzaczku:)) nie życzę sobie takich komentarzy. Z tego co napisałeś wynika, że jesteś prostakiem bez kultury:) Popracuj troche nad subtelnością (sprawdz w słowniku co to znaczy bo zapewne nie wiesz:)) i wracaj na wioske tam gdzie twoje miejsce durniu.:)

Mikimoto_

Widze ze wiele radosci sprawia Ci obrazanie innych uzytkownikow. Musisz jednak wiedziec ze wiekszosc nie przejmuje sie slowami kogos takiego jak Ty. Poza tym forum filmwebu istnieje tu z innego powodu, szkoda mi Ciebie ze jeszcze tego nie pojales.

ocenił(a) film na 9
SiD_5

Nie, nie sprawia mi radości obrażanie innych, ale potrafie się bronić. Nie życzę sobie abyś mnie obrażał na forum. Pozdro

użytkownik usunięty
Mikimoto_

obok koszmaru minionego lata film został uznany przez wpłowowe poismo "Q" za najgoszy film ostatnich 15 lat dla nastolatek

lobo nie w każdym filmie chodzi o to żeby oglądac popisową grę aktorską, wspaniały scenariusz ze wspaniałym zakończeniem. Mi się ten film podob a głupi komentarz jakiegoś tam lobo tego nie zmieni. Krytykowac każdy umie, jak zrobisz lepszy film to proszę poinformuj mnie, wtedy podyskutujemy.

O gustach się podobno nie dyskutuje, no ale cóź...
Osobiście film mi się bardzo podobał, nie wiem dlaczego niektórzy tak strasznie go bluzgają. Waszym jednym argumentem jest niby zła gra aktorów. Hmmm...nie było z tym tak źle, powiem nawet że byli bardzo dobrzy ( no może poza przyrodnią siostrą ). Film zrobiony w ciekawy sposób, a największym atutem filmu jest doskonała, ganialna ściezka dźwiękowa. Płyta z OST z tego filmu jest jedną z najlepszych pozycji w mojej kolekcji ! I tak samo twierdzi większość :) Aha tak na zakończenie dodam, szczególnie żeby dotarło do największych krzykaczy, którzy zazwyczaj psińco się znają, że nie mam 15 czy 16 lat :] A pomimo to uważam ten film za bardzo dobry.

SiD_4

moim zdaniem idealne przeniesienie książki na ekran, na czasy współczesne. U mnie już za to ma ten film ogromnego plusa. Wystarczy spojrzeć co zrobili z biedną "Dumą i uprzedzeniem". Poza tym mi się gra aktorska podobała. Nie była idealna, ale wporządku. Moim zdaniem to co wy uważacie za niedociągnięcia (mówię o ludziach, którzy widzieli ten film tylko raz) było raczej zamierzone. Oczywiście nie jest to jakiś bardzo intelektualny film z głębokim przesłaniem, ale nie tylko takimi filmami żyje człowiek :) i nie był in zamierzony, żeby za taki uchodził, więc czemu go tak krytykujecie? Myslę, że film jest świetny. Naprawde podobała mi się gra Rayana. Uważam ,ze była świetną interpretacją Valmonta z książki (oczywiście w dzisiejszych czasach). Również obronie Sarah, bo uważam, ze to póki co jej najlepszy film.