Szkoła uwodzenia

Cruel Intentions
1999
6,6 140 tys. ocen
6,6 10 1 139924
5,8 20 krytyków
Szkoła uwodzenia
powrót do forum filmu Szkoła uwodzenia

...podobieństwo do Niebezpiecznych Związków z Malkovitchem, Close i Pfeiffer?

ocenił(a) film na 4
Switch

No nie wierzę...

Niewątpliwie jest jakieś takie malutkie, nieznaczne, wręcz niezauważalne podobieństwo.

Stilnes

Ja też nie wierzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Switch

Nie, poza scenariuszem nie. Realizacja Niebezpicznych związków jest bardzo tandetna (mimo dobrej obsady). Dobrze że powstała Szkoła Uwodzenia. I nie chodzi mi tu o to, że tyczy się czasów współczesnych. Po prostu sceny w tym pierwszym były zrealizowane dramatycznie słabo. Pierwszy film oceniam na 1 (w skali 1-6), drugi na 6 (a niezwykle rzadko oceniam coś na 1 lub na 6). Dużo lepszy jest film "Valmont" Milosa Formana zainspirowany również tą książka (moja ocena filmu: 4,5) Bardzo mi się podobała również książka Niebezpieczne Związki.

doncamillos

Szkoła uwodzenia na 6? No nie no... Zapytam czysto z ciekawości a nie z zamiaru zbluzgania tego pomysłu - za co?

ocenił(a) film na 10
Budziol

Przeczytaj mój komentarz na stronie głównej. Generalnie staram się oceniać filmy obiektywnie, ale tutaj akurat być może jest to mój osobisty sentyment. W każdym razie co jest sztucznego w tych scenach (jak dużo osób pisze)? Nie potrafię sobie ich wyobrazić lepiej. Cała adaptacja bardzo mi się podoba.

ocenił(a) film na 9
Switch

jakby nie patrzeć to jest współczesna wersja Niebezpiecznych Związków ;)