PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75183
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Pytanko

ocenił(a) film na 5

NIC z tego nie zrozumiałam. NIC. Może dlatego że był nudny i nie chciało mi sie myśleć ...
Ale pomijając wszystko, moze mi ktos wytlumaczyc kto to był ten Karla? I jakim cudem
smiley domyslil sie kto jest szpiegiem? I co miał szpieg do operacji witchcraft?

użytkownik usunięty
kukujus

(ziew)

ocenił(a) film na 9

(ziew)

traszka111

Gitara, teraz widze to dużo wyraźniej, dzieki :). Film jednak nudny i chyba za bardzo pogmatwany, niewykorzystany potencjał - tyle moge powiedzieć..

traszka111

Streściłeś fabułę filmu i nic więcej. Po co Rosjanie mieli dodatkowo narażać swojego Asa w kontaktach w domku? Do czego im tam był potrzebny? Przekazywać lipne info dla CIA mogli inni i to ważniejsi od niego, a on mógł robić swoje, czyli wyciągać informacje od Brytyjczyków zamiast zajmować się kolportowaniem śmieci dalej. Przemyśl to chłopie zanim zaczniesz znów coś komuś wyjaśniać.

ocenił(a) film na 10
berger00

W najmniejszym stopniu nie mogę odnieść się do Twojej wypowiedzi bo nie użyłeś nawet jednego nazwiska, więc skąd mamy wiedzieć o czym TY mówisz??? kto kryje się u Ciebie pod wyrażeniem "As". Kim są "inni i to ważniejsi" ? kim jest "a on" ? Proponuję byś napisał swoją wersję jeszcze raz :)

traszka111

Nie przedstawiłem żadnej własnej wersji tylko stwierdziłem fakt. Problemy ze zrozumieniem treści?
Lepiej nie zawracaj sobie tym już głowy, bo zaczniesz jeszcze wyjaśniać, a po co nam to.

ocenił(a) film na 10
berger00

Niech twa mądrość spłynie na nas

no nie... logika była, może nie wszędzie, ale dużo i prawie do samego końca ;p
absurdalna była nadreprezentacja gejów w filmie i tym mnie perfidnie zmylił
(młodszy gej na początku filmu ogląda się na ulicy, czyli nie na pokaz, za tyłkiem kobiety)

"operacje" połączył fakt, że witchcraft był pomysłem / dziełem Karli... przecież :P
no i może przypadek taki, że z jakiegoś względu wszyscy najważniejsi przekazywali informacje w domku,
a skoro wszyscy to i agent Starszy Gej (nie pamiętam czyim pomysłem było zaangażowanie wszystkich 4-ech)

PS. ja jestem członkiem MENSA ;-))) A Ty? ;-)

ocenił(a) film na 8

Szkoda, że błyskotliwy(-a) i nietuzinkowy(-a) Tinnga nie raczy ujawnić nam, szarym, pospolitym "młotkom" swoich wysublimowanych gustów filmowych, trzymając w ukryciu listę i oceny obejrzanych arcydzieł światowej kinematografii. Zawsze byłem ciekaw tego, "co kręci i co podnieca" członków elitarnej MENSA... :P

użytkownik usunięty
laik_filmowy

jestem wyrozumiała dla młotków, wiec z dobrego serca dam ci wskazówkę: commotio_cerebri - patrz do woli i raduj się. masz tam i MENSA i członka i listę

ocenił(a) film na 8

Zadedykuje błyskotliwej członkini MENSY taki oto cytat z pewnego filmu Koterskiego: "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" Ps. "Commotio cerebri" - rozumiem, że taką diagnozę postawił neurolog ? Nie ma chyba się czym chwalić, pozostaje tylko współczuć...

użytkownik usunięty
laik_filmowy

Wystarczyło napisać "Dziękuję".

ocenił(a) film na 8
bruneciara

nie chcialo mi sie myslec... do tego to sie nawet nie przyznawaj homo sapiens sapiens, ale swoja droga wydaje mi sie, ze naleze do kumatych, a w filmie trudno bylo wszystko ogarnac, ale taki jego urok, ze trzeba troche pomyslec i interesowac sie praca wywiadow, bo to nie bajeczka w stylu James'a Bond'a, ale na podstawie faktow... wystarczy

ocenił(a) film na 6
bruneciara

Czy naprawdę nie można by przeprowadzić tej dyskusji, bez wzajemnego wyzywania się od idiotów? Też miałam problem z odbiorem tego filmu, mnóstwo wątków rozwleczonych w czasie, ciężko poskładać to w całość. I chociaż na koniec większość się wyjaśnia to i tak oglądanie tego filmu mnie wymęczyło. ;)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8

Zgrabnie ujęte, z fasonem i kulturą.

straszny bełkot, w dodatku przeintelektualizowany i nie na temat filmu - można odnieść wrażenie, że uległeś fascynacji lub leczysz kompleksy przypisując innym własne motywy. film jest nijaki

ocenił(a) film na 9
bruneciara

film wydał ci się nudny właśnie dlatego, że nie udało ci się sprawnie myśleć