PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75181
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Niesamowity film! Obejrzałam go chyba z trzy razy! Intrygująca fabuła, wspaniała gra aktorska (ku mojemu zaskoczeniu Gary Oldman nie zgarnął Oscara w tym roku - w pełni na niego zasługiwał), świetna muzyka. Obraz pod każdym względem dopracowany. Utrzymany w klimacie nieco "angielskim", co sprawia, że ogląda się go z zapartym tchem. Pokuszę się o stwierdzenie, że "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" to najlepszy thriller ostatnich lat.

ocenił(a) film na 8
enchanted_Me

Też uważan żę Oldman zasłużył na oscara. A co do filmu to myśle że jest dobry ale nie dla wszystkich. Podobała mi się również gra aktorska Colina Firth'a i świetnie dobrana muzyka

użytkownik usunięty
brunettes91

Oldman jak zawsze perfekcyjny.

ocenił(a) film na 8
enchanted_Me

dla mnie też świetny- klimatyczny, dobrze dobrana muzyka która podtrzymuje napięcie . Jak Gary Oldman mógł nie dostać Oscara ? Powinien mieć już dawno....

ocenił(a) film na 9
doma175

Dajcie sobie spokój z Oskarami , to nie jest żaden wyznacznik dobrego filmu czy wysokiego poziomu aktorstwa ... czy nie pamiętacie, że o film roku, tytuł "Avatar" konkurował na równi z "The Hurt Locker" i "Inglourious Basterds" (Bękarty wojny) ? To świadczy o "poziomie" nominacji do tej nagrody .... (PS: Avatar bardzo mi się podobał w kategorii efektownej naiwono-dziecięcej przygodówki w konwencji SF , ale uważam, że nie powinien znaleźć się na liście na równi z takim tytułami jak chociażby te 2 powyżej wymienione)